טיפים לקראת הולדת תאומים

הריון של תאומים מצריך התמודדות אחרת מההורים מאשר בהיריון של ילד אחד. כמות הבדיקות שעוברת האם היא שונה, ההיערכות ללידה עצמה היא אחרת, ההכנה להנקה וההנקה בפועל הנה שונה וכנ"ל ההתמודדות של ההורים לאחר הלידה  עם השינוי במצב המשפחתי.



טיפים לקראת הולדת תאומים

הריון של תאומים מצריך התמודדות אחרת מההורים מאשר בהיריון של ילד אחד. כמות הבדיקות שעוברת האם היא שונה, ההיערכות ללידה עצמה היא אחרת, ההכנה להנקה וההנקה בפועל הנה שונה וכנ"ל ההתמודדות של ההורים לאחר הלידה  עם השינוי במצב המשפחתי.

להלן מספר נקודות שחשוב לדעת לכל הנושאת הריון מרובה עוברים: הטיפים באדיבות גילה רונאל – מנהלת תחום הריון ולידה במרכז דיאדה.

v      כדאי מאוד להשתתף בקורס הכנה ללידה מיוחד לתאומים. שם, בקורס ידברו אתכם על אספקטים שונים בהריון תאומים, לידת תאומים והורות לשניים.

v      מומלץ לדבר עם הורים לתאומים ע"מ להתגבר על ההלם הראשוני, שיחות כאלה יוכלו לעזור להתחיל להפנים ולהבין את המצב כבר בשלבים הראשונים של ההריון , לקבל כלים להסתגלות ותמיכה. אין כמו מי שעבר את זה לפניכם ויכול לתת טיפים שאחרים לא ממש יכולים.

v      פעילות ספורטיבית: חשוב להקפיד על פעילות פיזית מתונה, נינוחה ומותאמת להריון, יכולה מאוד להקל על הכובד המפורסם שמגיע די מוקדם. גם אם לא התאמנת לפני כן חשוב להתאמן בפעילות נינוחה מותאמת להריון כבר בשלבים המאוד מוקדמים. פעילות פיזית טובה לגמישות המפרקים, השרירים וחיזוק השלד אבל גם משפיעה על הפעילות ההורמונלית בגוף ומאזנת אותה. לא מומלץ להמשיך בפעילות רגילה בחדר הכושר.

v      הריון תאומים באופן טבעי נחשב הריון בסיכון גבוהה לכן חשוב מאוד לשמור על תזונה מאוזנת ובריאה. תזונה מאוזנת  יכולה למנוע כובד מיותר, לתת תחושת חיוניות ולהימנע מ"פינות" שקל להיכנס אליהן כמו – להגדיל את הסיכוי לסוכרת הריונית וליתר לחץ דם.

v      הנקת תאומים היא שונה לגמרי ודורשת הכנה אחרת, החל מכרית הנקה בגודל כפול וכלה באופן שאיבת החלב, לכן מומלץ ביותר לעבור הדרכה לפני, ע"מ להיערך בהתאם. כדאי לעשות זאת עם מדריכה /יועצת פרטית כדי להיות מוכנים עם כל הפטנטים לרגע האמת.

v      הריון תאומים ברוב המקרים מורכב יותר, חשוב להקפיד ולמצוא רופא מלווה, שייתן תחושת ביטחון ובמקביל יעניק סקירה נרחבת של כל הכלים וההתערבויות הקיימות. בכל אופן, תמיד צריך להיות פתוחים לכך שלידת תיאומים עלולה להסתיים עם יותר התערבויות.

v      הריון תאומים הוא באופן טבעי, כבד יותר ומכביד יותר, לכן חשוב להיות קשובות לגופכן, להאט את הקצב כשאתן מרגישות שכבר כבד לכן, "גדול עליכן" ואתן צריכות יותר פסקי זמן.אל תתעקשנה להמשיך לעשות הכל כרגיל,  הקשיבו  לאותות שההריון משדר כדי להעלות את הסיכויים ללידה סמוך למועד.

v      אל תוותרו על החוויה שב – bonding הראשוני. גם בלידה תאומים רגילה וגם בקיסרית, ניתן לקבל את התינוקות באופן רך, לעודד ביות (עם עזרה כמובן) והנקה.

v      להכין מראש רשת תמיכה משפחתית או בתשלום (כמו דולה לאחר לידה). סביר להניח שתזדקקו לעזרה מעשית, והרבה, בתוך הבית וככל שתהיו מאורגנים לפני, יהיה יותר קל לאחר הלידה. אל תתביישו לבקש עזרה!

v      זכרו שהתקופה הראשונה מאוד מבלבלת ועמוסה, אחר כך מתחילים להיכנס לתלם, אחר כך הופכים להיות אלופים בג'אגלינג בין ארבעה דברים לפחות.  ואח"כ, קוצרים פירות נפלאים, נחשפים לרגעים מרגשים מאין כמותם ומבינים ש"טובים השניים".