חמישה סימנים שלא ניתן לסמוך עליהם כאשר מניקים תינוק

ישנם מקרים רבים בהם התינוק מראה סימנים שגורמים לנו לחשוב שאולי הוא לא אכל מספיק אך לא ניתן לסמוך עליהם. מהם סימנים אלו?



מאת: צוות mamy


חמישה סימנים שלא ניתן לסמוך עליהם כאשר מניקים תינוק

1.אחרי ההנקה התינוק ממשיך לאכול גם מבקבוק

הסיבה לכך לא חייבת להיות רעב, תינוקות אוהבים למצוץ את פייץ הבקבוק, צעצועים, מוצצים ועוד. רעב היא רק סיבה אחת מיני רבות לקח שתינוק ימצוץ דברים . סיבות נסופות יכולות להיות עייפות, כאב וכו'.
 
כשתינוק יונק חלב אם, יש לו יותר שליטה על כמות החלב שהוא יונק התינוק יכול למצוץ ולשאוב ביניקה חלב לאכילה (מציצה תזונתית) או רק למצוץ את הפיטמה ללא אכילה ( מציצה לא תזונתית).
לעומת זאת כשתינוק אוכל מבקבוק בגלל הצורה של פיית הבקבוק התינוק תמיד ישאב חלב גם אם הוא רעב וגם אם לא.
האינסטנקט הביסיס של תינוק הוא לינוק, לכן אם הנקת את תינוקך ומיד לאחר מכן הוא המשיך לשאוב מהבקבוק אין זה בהכרח אומר שהוא עדיין רעב.
 

2. תחושת מלאות בשדיים

בשבועות הראשונים ללידת התינוק הגוף שלנו מייצר יותר חלב אפילו ממה שהתינוק צריך לאכול. בשלב הזה שדיים נעשים קשים ויש תחושה של מלאות, כובד ואפילו כאב. לאחר ששת השבועות הראשונים המצב הזה עשוי להרגע והשדיים יהיו יותר רכים. אמהות רבות נוטות לחשוב שבגלל הסימנים האלו הן לא מייצרות מספיק חלב לתינוק שלהן, אך מצב זה הוא נורמלי לחלוטין ומסונכרן עם גיל התינוק.
לכן שינוי בתחושת השדיים אינו סימן מהימן לשאלה האם התינוק שלך אוכל מספיק.

 

3. הקלות בה את מצליחה לשאוב חלב

תינוקות הם מקצוענים בשאיבת חלב, הרבה יותר מקצועיים ממשאבות חלב אם. לכן אם את מתקשה בשאיבת החלב אין זה אומר שגם התינוק מתקשה ביניקה. הוא עושה זאת בקלות הרבה יותר גדולה מאיתנו.
מה גם שיש שעות ביום בהן אנו מייצרות יותר חלב למשל שעות הבוקר- דבר זה נורמלי לחלולטין והחשוב מכל אין זה מעיד על כך שהתינוק לא מקבל מספיק חלב.

 

4.התנהגות התינוק

עד גיל שלושה חודשים לתינוק אין סדר יום קבוע הוא עשוי לבכות הרבה, להיות ער בלילות ובימים ולאכול יותר לאחר מכן זה נרגע. 
בנוסף יש תינוקות שמפתחים בעיות של גזים, רגישויות ללקטוז תינוקות אלו עשויים עדיין להרגיש לא רגועיים ולבכות יותר - אין זה אומר שזהו בכי של רעב לפיכך התנהגות התינוק אינה בהכרח מצביעה על כך שלא אכל מספיק או על כך שהוא רעב.
 

5.מספר הפעמים ביום התינוק שלך אוכל

רוב התינוקות יונקים בין 8-12 פעמים ביום במיוחד בשבועות הראשונים לחייהם. עם זאת ישנם מחקרים שמראים שתינוקות בראים יונקים בין 6-18 פעמים ביום טווח גדול מאוד שכולו בטווח הנורמה.
כמו כן כל אמא בהתאם לגופה יכולה לייצר כמויות חלב שונות ובהתאם לכך גם כמות החלב אותה יכול לינוק התינוק שלה. אמא שיכולה לייצר יותר חלב צריכה להאכיל את התינוק שלה פחות פעמים מאמא שמייצרת פחות חלב.
הדבר החשוב שיש להבין שמספר הפעמים שהתינוק יונק אינו מעיד על כך שלא אכל מספיק, אצל כל אמא ותינוק המצב עשוי להיות שונה.
 
כמובן שאם אתן עדיין לא רגועות לגבי כמות המזון שתינוקכם צורך אתן יכולות להיוועץ ביועצת הנקה או ברופא/ת הילדים.