מדריך לשואבת – כל מה שרצית לדעת על שאיבת חלב

טיפים כיצד להצליח בשאיבת חלב אם.



מדריך לשואבת – כל מה שרצית לדעת על שאיבת חלב

מאת: ג'ולי שור – יועצת הנקה ברשת מרכזי דיאדה

 

  1. אפשר לשאוב כדי לרוקן מעט את השד, אם יש גודש בימים הראשונים, אבל חשוב להקפיד להוציא רק מעט חלב, שכן אם תשאבו הרבה – כמות החלב בשד תגדל.
  2. משאבה טובה היא משאבה שמחקה את הפעולה הטבעית של השד. כלומר, עובדת על עיקרון של פעימות ולא שאיבה רצופה – משאבה שאינה חזקה מדי אבל חזקה מספיק.
  3. כדאי להבחין מהו הזמן במהלך היום, שבו קל לגוף לשחרר חלב בשאיבה. בדרך כלל – בבוקר, אבל הקשיבי לביוריתמוס האישי שלך. בכלל, תחילת השאיבה עלולה להיות מתסכלת שכן הגוף צריך להתרגל לקבל גירוי לשחרור חלב ממכשיר שעשוי מפלסטיק...
  4. לשאוב ולהיניק באותו זמן - מצוין לאקרובטיות שביניכן, שכן אז יהיו ההורמונים בשיא הפרשתם.
  5. מה עושים כשקשה לשחרר את החלב? מרפים, נושמים, מעסים את השד, מקרבים את התינוק לשד ואפילו מתקלחים במים חמימים. שיאצו, רפלקסולוגיה ודיקור יכולים להועיל במקרים עיקשים.
  6. כמה חלב אפשר לשאוב ביום? שואבות סדרתיות יכולות לשאוב גם כמות של שלושה בקבוקים ביום... כמות גדולה מזה – כבר תכביד על הגוף.
  7. כמה זמן אפשר להשתמש בחלב שהוקפא? בקבוק חלב יכול להיות במקפיא בעל דלת נפרדת, בחלקו האחורי, עד שלושה חודשים.
  8. לא מרתיחים חלב שאוב בתנור מיקרוגל! מפשירים את החלב בטמפרטורת החדר ומחממים בסיר מלא מים. בודקים שהחלב לא חם מדי לפני שנותנים לתינוק לאכול.
  9. אי אפשר  להחזיר למקרר את החלב השאוב שלא נשתה. ולכן כדאי לאכסן חלב בכמויות קטנות ולהפשיר רק כמה שהתינוק אוכל בדרך כלל. אין בוכים על חלב שנשפך...
  10. האם נכון לאימא מניקה לתת בעצמה את החלב השאוב מבקבוק? הדבר תלוי ביונק. יש שמוכנים לאכול רק מאימא, ויש שיעדיפו להפריד בין אימא שמניקה לבין אחרים שמאכילים מבקבוק, ויעדיפו לא לקבל בקבוק מאימא. כדאי להקשיב למה שהתינוק אומר בדרכו הברורה מאוד.