שואבת? הקפידי על היגיינה בעת טיפול בחלבך!

לפי אירגוני בריאות בעולם ובישראל האלטרנטיבה השניה המומלצת להזנת התינוק, מיד לאחר הנקה, זה חלב אם שאוב. לכן, לרב לקראת החזרה לעבודה, נשים רבות מייצרות בביתן "מפעל קטן" לייצור, לאיחסון ולשימור המזון החשוב ביותר בעולם- מזון לתינוקן. תנאי האחסון שונים מבית לבית, ולפעמים למרות שהחלב עומד במגבלת ימי האחסון המותרים, יש לך תחושה או חשש שהחלב חמוץ. 


מאת: דר' שרון ברנסבורג צברי, דר לביוכימיה, יועצת הנקה מוסמכת.  דר' רביד שכטר, דר במדעי החיים, מיימילק לאבורטוריס.  דר' שרון הרמתי, דר במדעי החיים, מיימילק לאבורטוריס , בדיקות בחלב אם.


שואבת? הקפידי על היגיינה בעת טיפול בחלבך!
חלב אם שאינו עובר ישירות מהשד לפה התינוק (כמו במקרה של שאיבה) עלול להזדהם. חיידקים נמצאים בידיים, משטחים, מגבות ידיים, מברשות ניקוי, חלקי משאבה, כלי אחסון ועוד. בחלב אם רכיבים פעילים המונעים שגשוג של פטריות וחיידקים אך כמו כל דבר, גם יכולת מופלאה זו מוגבלת. גדילת חיידקים מובילה להחמצה ותסיסה של החלב השאוב, אשר יכול להביא לשינוי בטעם ובריח של החלב שלך. תסיסה של חלב אם על ידי חיידקים, מתחילה עוד לפני שזה מרגיש חמוץ, מובילה לירידה ברכיבים תזונתיים (חלבון ווטימינים מסויימים) ורכיבים חיסוניים, דבר הפוגם במטביות החלב ומקצר את זמן האיחסון שלו. רק בסופו של  התהליך החלב מחמיץ.
 
מחקרים מראים כי מידת נקיון החלב בזמן השאיבה קובעת את טריות החלב באיחסונו. ככל שזה ישמר נקי יותר, רכיביו התזונתיים והאקטיבים ישמרו טוב יותר, ולאורך זמן רב יותר. לכן הקפדה על נהלי היגיינה וסניטריה בעת טיפול בחלב אם משפיעה  רבות על הרכב החלב. שמירה על כללי היגיינה טובים ופשוטים, כגון רחיצת ידיים וייבושם במגבת נקיה, וניקוי כל חלקי המשאבה סמוך לשאיבה יכולה למנוע מעבר זיהומים סביבתיים (חיידקים ופטריות) ומחוללי מחלות זרים אל חלב האם. 
 
יש לציין כי חלב אם אשר אינו נראה או מריח מקולקל נחשב בטוח לשימוש בתינוקות בריאים שנולדו במועד ועדיף על כל אלטרנטיבה! אולם יש ביכולתך להבטיח חלב "נקי" עוד יותר אם תקפידי על נהלי היגיינה נאותים בעט טיפול בחלב אם בביתך. הרגלי היגיינה טובים יעזרו לך לשמור על החלב שלך למשך איחסונו.
 

טיפים לשמירה על היגיינה בחלב אם שאוב:

אמא מאכילה מבקבוק