שכיבה על הגב והנחיצות בליווי התפתחותי

משנת 1992 קיימת הנחייהשל משרד הבריאות להשכיב תינוקות על הגב מחשש למוות בעריסה. ההנחייה מתבססת עלמחקרים שמראים קשר בין תנוחות השינה של התינוק לבין הסיכון למוות בעריסה. ממצאיהמחקרים מראים שהסיכון למוות בעריסה יורד ב- 50% אם התינוק ישן על גבו. ברור שלשכיבהממושכת על הגב יש מחיר שמתבטא לעיתים בעיכוב בהתפתחות המוטורית.



מאת: שרי בומפלד, מטפלת ומעבירה סדנאות בליווי התפתחותי ובשיטת פלדנקרייז, מתמחה בהפעלת תינוקות על פי שיטת Child'Space ו"צעד ראשון"


שכיבה על הגב והנחיצות בליווי התפתחותי

 משנת 1992 קיימת הנחייה של משרד הבריאות להשכיב תינוקות על הגב מחשש למוות בעריסה. ההנחייה מתבססת על מחקרים שמראים קשר בין תנוחות השינה של התינוק לבין הסיכון למוות בעריסה. ממצאי המחקרים מראים שהסיכון למוות בעריסה יורד ב- 50% אם התינוק ישן על גבו.

המחקר הראשון שממצאיו הצביעו על היתרון בשינה על הגב נערך בניו-זילנד, ומאז מחקרים דומים בארצות שונות שבו ואוששו את הממצאים. הניסיונות להסביר את הממצאים הנ"ל הם לא חד משמעיים, והתעלומה של מוות בעריסה עדיין לא נפתרה.

נתון משנת 2005 מראה שמתוך 143,657 ילודים, ל- 52 תינוקות  מיוחס מוות בעריסה

(0.03%).

 

כעת כבר ברור שלשכיבה ממושכת על הגב יש מחיר:

 

 

 

 

 

 

 

כעת כבר ברור שהשכבת התינוק על הגב מחייבת התערבות, עזרה ופיצוי על החסכים שנגרמים לו. ליווי התפתחותי הוא לכן נחוץ, וככל שמקדימים לעשות זאת, כך ייטב לתינוק ויוקל לאם.