חיתולים מגבילים את ההליכה של התינוק

רובנו לא חושבים פעמיים כשזה מגיע לחיתולים, אך מחקר חדש מגלה כי חיתולים עלולים להגביל את יכולתו של התינוק ללכת.



תרגמה וערכה: עדי ליפטשר

 חיתולים מגבילים את ההליכה של התינוק

חוקרים אשר בדקו את השפעת החיתולים על ההליכה, מצאו כי חיתולים משפיעים על ההליכה של התינוק גם מבחינת התפקוד (גורמים ליותר נפילות ומעידות) וגם מבחינת המיומנות (גרימת דפוסי הליכה פחות בוגרים).

 

החוקרים בדקו את ההליכה של 60 תינוקות בשלושה מצבים: עירומים, עם חיתול חד פעמי או לבושים בחיתול בד עבה. מחצית מהתינוקות היו הולכים "טירונים" בני 13 חודשים, כאשר החצי השני היו הולכים מנוסים בני 19 חודשים.

כאשר 30 התינוקות הראשונים, בני ה-13 חודשים, הלכו עירומים, רק עשרה נפלו. לעומת זאת, כשהיו לבושים בחיתול בד, 21 מתוכם נפלו. לבושים בחיתול חד פעמי, 17 מתוכם נפלו.
בקרב התינוקות המנוסים ארבעה בלבד נפלו בזמן שהיו לבושים בחיתול חד פעמי או עירומים ושמונה נפלו כשלבשו חיתולי בד.

בזמן לבישת החיתולים, צעדי התינוקות בשתי קבוצות הגיל היו רחבים וקצרים יותר, דבר המאפיין הליכה פחות בוגרת.
בנוסף, החיתולים האטו את קצב ההתקדמות בהליכה כך שתינוק עם חיתול הלך בקצב ובצורה בה היה הולך מספר שבועות קודם, לו היה עירום בלי קשר לתאורה שהייתה במקום.


החוקרים הסיקו כי חיתולים, בין אם בד ובין אם חד פעמיים, מחריפים את האיזון של תינוקות, מעכבים ומגבילים את היכולת ללכת ואף מקטינים את מיומנות ההליכה.


החוקרים מסבירים כי השיפור המיידי בהליכה של התינוקות לאחר הסרת החיתול, מראה כי תינוקות יכולים להציג דפוסי הליכה בוגרים יותר כאשר מתקיימים התנאים המאפשרים זאת, על אף העובדה שהם לא חווים דפוסים אלה בחיי היום יום, בהם הם נוהגים ללכת עם חיתול.