ליקויי ראייה בקרב תינוקות

ישנה חשיבות רבה לאיתור ולטיפול ליקויי ראייה בקרב תינוקות. "חשוב שתינוקות על גיל שנתיים יעברו בדיקה מקיפה אצל רופא עיניים מומחה לילדים".

ליקויי ראייה בקרב תינוקות  

ישנה חשיבות רבה לאיתור ולטיפול ליקויי ראייה בקרב תינוקות. "חשוב שתינוקות על גיל שנתיים יעברו בדיקה מקיפה אצל רופא עיניים מומחה לילדים", אומר עופר קמינסקי, אופטומטריסט ומנכ"ל רשת עין בעין ומסביר, "הראייה הדו עינית שלנו, זו היוצרת תמונה תלת ממדית במוחנו, מתפתחת בגיל צעיר. ישנם ליקויים שככל שמתחילים לטפל בהם מוקדם יותר ניתן להגיע לתוצאות טובות יותר. חשוב להיוועץ עם מומחה מוקדם ככל האפשר".

 

ליקויי ראייה בקרב תינוקות:


פזילה/עין עצלה
– פזילה היא לעיתים סימפטום לעין עצלה אבל לא תמיד. ישנם מקרים שיש פזילה ואין עין עצלה ולהיפך. על מנת להגדיל את האפקטיביות של הטיפול מומלץ לטפל לפני גיל 4. במקרים של פזילה או עין עצלה ניתן לטפל באמצעות משקפיים מתאימים, רטייה המולבשת על העין החזקה, טיפות אטרופין ואפילו עדשות מגע. "כשעדשות הראייה עבות מדי כתוצאה מליקוי ראייה חמור, וכשיש הפרשים גדולים מדי בין עין לעין או כשהתינוק לא מוכן בשום אופן להרכיב משקפיים אנו ממליצים על עדשות מגע",  אומרקמינסקי.

 

קוצר/רוחק ראייה גבוה – מומלץ לטפל כבר בחדשים הראשונים, באמצעות התאמת משקפי ראייה מיוחדים לתינוקות. "רוחק ראיה שלא טופל בזמן עשוי לגרום בעתיד לעין עצלה. ככל שהתינוק גדל קשה יותר לשכנעו להרכיב משקפיים. חשוב מאוד שהילד ירכיב משקפיים ברוב שעות היום ולכן עדיף להרגילו מוקדם ככל האפשר". 


קטרקט
– מומלץ לטפל מיד עם גילויו גם בגיל של ימים ספורים. באמצעות יתוח מסירים את עדשת העין העכורה של התינוק. ניתוח מיידי זה עשוי להציל את ראייתו של התינוק ולאפשר התפתחות תקינה של עיניו. ניתן לזהות הימצאות קטרקט בעזרת בדיקה פשוטה למדי של רופא עיניים או אופטומטריסט מוסמך.