מחקר חדש מצא קשר בין שינה להתפתחות הילד

מחקר חדש מצא קשר בין שינה והתפתחות הילד, לטענת עורכי המחקר - ככל שתינוקך ישן יותר כך סיכוייו לגדול גבוהים יותר.



מאת: דנה רותם


מחקר חדש  מצא קשר בין שינה להתפתחות הילד

מעט על חשיבותה של השינה בחיינו

שינה הינה חיונית ביותר להתפתחותו של הילד, ילדים זקוקים לשינה לא פחות מאשר לאוכל, שתיה ובטחון. השינה חשובה ביותר בהיבט ההתפתחותי והתפקודי של הילד.

השינה הינה הכוח אשר מספק ערנות וערות להתרחשויות במהלך היום, השינה בין אם מדובר בתנומה קלה או בשנת לילה מספקת סוללה תפקודית עבור המוח! כאשר ילדינו מקבלים את מנת השינה הנחוצה להם התפקוד והאישיות שלהם פועלת באופן המיטבי.

עלינו לספק לגוף את השינה הבריאה הנחוצה לו, שינה בריאה מוגדרת כשינה של מספר מספק של שעות, שינה ללא הפרעות, תנומה במהלך היום במידת הצורך, שגרת שינה המסונכרנת עם הקצב הביולוגי של הילד.

שינה אופטימלית תאפשר לילדנו לתפקד באופן אופטימלי בשעות הערות, הילד יהיה ערני למתרחש סביבו ויכולות הקליטה שלו יהיו משופרות, האינטרקציה שלו עם הסביבה תהיה טובה יותר. כמות שעות השינה הנחוצות לילד הינה פרמטר אינדבידואלי התלוי בגיל הילד ובצרכיו הספציפיים.

מחקר חדש בתחום

מחקר חדש מצא קשר בין שינה והתפתחות הילד, לטענת עורכי המחקר - ככל שתינוקך ישן יותר כך סיכוייו לגדול גבוהים יותר.

הורים רבים ניצבים מול האתגר של הצבת דפוסי שינה לילדיהם כחלק ממסגרת חינוך ילדיהם, כאשר חל שינוי כלשהו בדפוסי השינה הללו ההורים נוטים לחוש דאגה.. מחקר חדש אשר פורסם בירחון שינה אמריקאי עשוי להסיר דאגה זו מלבכם..  נמצא שאם ילדכם נוטה לישנוניות בשעות לא ברורות במהלך היום יתכן שמדובר בסוג של קפיצת גדילה.

המחקר אשר פורסם מציג ממצאים משכנעים בנוגע לקיומו של קשר מובהק בין קפיצת הגדילה של הילד לבין מספר שעות השינה של הילד במהלך היום, כך שאם הילד חווה קפיצת גדילה סביר שיגדיל את מספר שעות השינה שלו במהלך היממה.

הרקע למחקר נבע מכך שידוע כי כמויות גדולות של שינה מעודדות יצור של הורמון הגדילה, לכן החוקרים רצו לגלות עוד אודות הקשר הקיים או לא קיים בין שינה לגדילה.

במחקר החדש עקבו אחר 23 ילדים בגילאי ארבעה חודשים עד הגיעם לגיל שבעה עשר חודשים, המחקר בדק את שני המינים, על אף שבנים נטו להתעורר בתדירות גבוהה יותר מהבנות.

ההורים ניהלו רישומים בזמן אמת אודות דפוסי השינה של ילדיהם. במהלך המעקב ציינו ההורים נתונים ונטרלו משתנים משפיעים כגון נתונים לגבי אופן הזנת התינוק (בין אם מדובר בהנקה או בהאכלה של תחליפי חלב אם) בנוסף ציינו נתונים כגון סימני מחלה או פריחה העשויים אף הם לגרום לילד לישנוניות.

את גובהם ואת משקלם של הילדים שקלו בטווחי זמנים שנקבעו.

בתום ביצוע כל שלבי המחקר מצאו החוקרים כי בתקופות בהם הפעוטות נטו להיות יותר ישנוניים הם גבהו יותר והעלו יותר את משקלם ואת אחוזי השומן שלהם.

עוד ציינו החוקרים כי שינה מרובה המלווה בהתעוררויות בתדירות גבוהה יתכן כי קשורה לצמיחת העצמות של הילד (ההתעוררות נובעת מכך שצמיחת העצם מלווה בכאבים), כך שאם ילדיכם ישן בתנוחה די מצחיקה סביר להניח שילדיכם פשוט גדל..

 

מקורות מידע:

http://www.journalsleep.org/viewabstract.aspx?pid=28132


המאמר נערך באדיבות אתר
מימוש זכויות רפואיות ואתר דלתות כניסה