דייסות

תזונת תינוקות בשנה הראשונה - כתבה ראשונה בסדרה



דייסות

משרד הבריאות ממליץ לתת דייסה מגיל 4 חודשים,  תחילה רק במסרת הטעימות ומגיל חצי שנה ניתן לתת כארוחה. יש מגוון דייסות, חלקן מכילות גלוטן וחלקן לא, בעבר היה נהוג להתחיל מדייסות ללא גלוטן.                                                  עם המעבר למזון מוצק יורדת צריכת חלב האם/פורמולה ועמה גם צריכת ברזל ורכיבים נוספים להתפתחות התינוק. על ידי הוספת הדייסה לתפריט התינוק ניתן להבטיח כי כל יקבל את כל הערכים התזונתיים החיוניים להתפתחותו התקינה.


יתרונות הדייסה:
קלה להכנה.
מועשרת בברזל וברכיבים תזונתיים נוספים.
ניתן לערבב אותה בפורמולות.
ניתנת לאכילה בבקבוק (בהכנה דלילה) או בכפית (בהכנה סמיכה).