וחי כלב עם תינוק באותו השטח...ואת במתח

את מגדלת כלב בבית ואוהבת אותו כמו היה הילד שלך. עד שילד אמיתי נכנס לחייך. הילד שלך. את נותנת לו את כל תשומת ליבך, אוהבת אותו, מתפעלת ממנו... אך הכלב שלך מתפעל ממנו קצת פחות. ועושה הכל כדי להראות לך את זה.



וחי כלב עם תינוק באותו השטח...ואת במתח

כלבים הגדלים כחיות מחמד קשורים לאנשים עימם הם חיים כמו היו כולם באותה להקה. במקרה האידיאלי, תינוק אנושי שאך נולד יתקבל על ידי הכלב כצאצא אשר יוכלל בלהקה. אך לעיתים, על אף שסביר להניח שהתינוק לא יזוהה על ידו ככלב אחר, אם הכלב לא רגיל לתינוקות, הוא עלול לזהות את התינוק כטרף או כפולש לטריטוריה שלו.

עם זאת, הבשורות הטובות הן שלרוב, הכלב יחוש צורך להגן על התינוק מפני זרים, זאת בדומה להתנהגות אימהית של כלבה השומרת על גוריה. עם זאת, גם קפיצה על התינוק בכדי להגן עליו עלולה לפגוע בו.

בכל מקרה, רצוי ומומלץ לאבחן את התנהגותו הצפויה של הכלב טרם בואו של התינוק.

במקרים בהם לא מקשר הכלב את התינוק למקומו הנכון במשפחה ומראה זאת בנשיכות קטנות, נביחות ונהימות לעבר הילד, חובה להיוועץ בבעל מקצוע.

חשוב לזכור כי תינוקות אינם יודעים לפרש אותות אזהרה של כלב כסכנה. לכן, אם ברשותכם כלב אשר גם בימים כתיקונם נוהם וחושף שיניים בכל פעם שמתקרבים אל מקום המרבץ שלו, למזונו או לחפץ אהוב עליו, ועל אחת כמה וכמה אם הוא בעל היסטוריה של תקיפת מבקרים, עוברי אורח, וכלבים אחרים, חשוב לדאוג לכך שמאלף מקצועי יטפל בו בטרם יגיע התינוק החדש לביתכם, כיוון שיש חשש סביר לתקלות עם התינוק, אם לא ברגע שיגיע לביתכם אז מעט מאוחר יותר (כשהילד מתחיל לזחול או ללכת).

במקרים אחרים, אך מדאיגים לא פחות, הכלב פשוט "שמח מידי" לפגוש בתינוק: כיוון שכלב הוא בעל חיים סקרן, הופעתו של יצור חדש בסביבתו מעוררת עוד יותר את סקרנותו אשר תבוא לידי ביטוי בקפיצות, ליקוקים, ריצות והשתוללות סביב התינוק, אשר עלולות לסכן אותו.

על מנת למנוע דאגות מיותרות ולחוש כמו יש בבית תינוק נוסף – הכלב – באפשרותך להזמין לביתך מאלף. בעיות כגון אלו נפתרות לרוב בקלות ויפה שעה אחת קודם.

 

את והמאלף תעבדו יחד על נושאים שונים בטרם תביאי את התינוק הביתה:

כמובן שעל אחת כמה וכמה יש לעשות זאת אם הכלב אינו ממושמע כלל.

 

על מנת שהמפגשים הראשונים בין הכלב לתינוק יעברו בצורה חלקה נהגי כך:

 

זכרי! הגדלת המשפחה תוך שמירה על הכלב האהוב יכולה להיות חוויה חיובית ביותר, הן לתינוק והן לכלב, אך חשוב מאד לטפל בכלב בהדרגה ובעדינות, תוך ליווי הדרכה מקצועית. כך ניתן יהיה להפחית מבני המשפחה ומהכלב לחץ ועוגמת נפש כבדים

 

מאת: מאלפי "היחידה המיוחדת לאילוף כלבים".