היפוך עובר לא חייב להוות סכנת חיים - mamy
  • מחשבון הריון
  • מחשבון ביוץ
  • מחשבון משקל

מחשבון לחישוב תאריך לידה

מחשבון הריון יסייע לך להיות מעודכנת בהתקדמות ההריון שלך. כל שעליך לעשות – הכניסי תאריך ווסת אחרון למחשבון הריון וגלי נתונים על ההריון שלך.

תאריך וסת אחרון

מחשבון לשיעור תאריך ביוץ

מחשבון ביוץ יסייע לך לאתר את מועד הביוץ המשוער בהנחה שהמחזור החודשי שלך סדיר.

תאריך וסת אחרון

משך המחזור החודשי (?)

מחשבון הוספת משקל בהריון

מחשבון זה יסייע לך להעריך האם העליה במשקלך במהלך ההריון תקינה וכמה עוד עלייך לעלות במשקל עד הלידה.
גובה (מטרים, לדוגמה - 64.1מטר)
משקל בתחילת ההריון (ק"ג)
משקל נוכחי (ק"ג)
שבוע הריון (בין שבועות 24-21)

  • שם לתינוק
  • לוח אירועים mamy
  • mamymail
alt

פירוש נומרולוגי חינם

הקלידו שם פרטי ומיד תקבלו במייל את הניתוח הנומרולוגי של השם שבחרתם.

alt

מפגשי בוקר חינם

כולכן מוזמנות חינם לזמן איכות עם הבייבי בקניונים ברחבי הארץ.

alt

העובר שלך רוצה לדבר איתך

אמא, בואי הרשמי וקבלי ממני העובר שלך מכתב שבועי ובו מידע על ההתפתחות שלי ועוד...


כנסי לעמוד הפייסבוק שלנו לקבלת המלצות ועדכונים

היפוך עובר לא חייב להוות סכנת חיים

הדפסה altשלח לחבר
מאת
דוא"ל של החבר
פורסם ב: 20.05.2007

כ-15% מהעוברים מצויים במצג עכוז בשבוע ה-32 להריון. כיום, יותר ויותר נשים פונות למרפאים אלטרנטיביים לבצע היפוך עובר, בכדי להימנע מהסיכונים הכרוכים בפרוצדורת היפוך העובר שמתבצעת על ידי רופא נשים.



היפוך עובר לא חייב להוות סכנת חיים

כ-15% מהעוברים מצויים במצג עכוז בשבוע ה-32 להריון. כיום, יותר ויותר נשים פונות למרפאים אלטרנטיביים לבצע היפוך עובר, בכדי להימנע מהסיכונים הכרוכים בפרוצדורת היפוך העובר שמתבצעת על ידי רופא נשים. אחת הגישות, היא הרפואה ההומיאופתית.


במצב תקין, לקראת הלידה התינוק הפוך עם הראש כלפי מטה. פניו צופיםאל גבה של האם, צווארו כפוף וראשו בתחתית הרחם. במקרים נדירים יותר, פניו פוניםקדימה ואיברים אחרים – הפנים, הגב, העכוז או הכתף – מוליכים את הגוף כלפי מטה. כלמנח השונה ממנח ראש עלול להביא לצירים קשים יותר ולעיתים לידה נרתיקית תהפוךלמסוכנת יותר ואף בלתי אפשרית. בין השבועות 32-29 להריון כ-15% מהעובריםמצויים במצג עכוז, רק 4%-3% יישארו במנח זה עד הלידה. רובהעוברים מתהפכים עד לשבוע ה-34, אך ככלשתנוחה זו נשמרת זמן רב יותר, פוחתים סיכוייו של העובר להתהפך. כיום נוהגים לבצע ניתוח קיסרי, באם העובר לא התהפך בשבוע ה-38, מאחר ולידה נרתיקית במצג עכוז נחשבת למרובת סיכונים עבור העובר.   

 

לפי הרפואה ההומיאופתית, מצג עכוז, הוא מצב של חוסר איזון. נשים רבות סובלות מחוסר איזון פיזי ונפשי במהלך ההיריון. חוסר האיזון מלווה בתופעות פיסיולוגיות ורגשיות, ועשוי לבוא לידי ביטוי באופן שונה ובעוצמות משתנות מאישה אחת לאחרת. התופעות השכיחות ביותר הן כאבי ראש, בחילות והקאות, דלקות בדרכי השתן, בעיות עיכול ועצירות, כאבים באגן, טחורים, דליות, בצקות, רעלת היריון, לחץ דם גבוה ועוד.

 

"ניתן להביא את האישה לידי איזון ע"י טיפול הומיאופתי ובכך לעצור או לפחות להפחית את עוצמת הסימפטומים במהלך ההיריון ואף לטפל בבעיות כרוניות שהתגלו עוד לפני ההיריון. הטיפול ההומיאופתי משפר את תחושת האישה וחיוניותה במהלך ההיריון וכמו כן מגביר את הסיכוי ללידה טבעית וקלה, ללא התערבויות חיצוניות", מסבירה כלנית קלו, הומיאופתית קלאסית, "תופעת העובר המצוי במצג עכוז לקראת הלידה מרמז גם הוא על חוסר איזון כללי. ייתכן שמצג בעייתי זה של העובר היה נמנע באם האישה הייתה מגיעה לטיפול בשלב מוקדם יותר של ההיריון. אך למרות זאת, ניתן לגרום להיפוך העובר ע"י הטיפול ההומיאופתי".

 

הטיפול הקונבנציונאלי במצג עכוז הוא היפוך עובר חיצוני, כאשר הרופא מסובב את העובר מחוץ לרחם, עלידי הפעלת לחץ קל על הבטן מכיוונים שונים.

פעולה זו מתבצעת בבית חולים, תחת בקרתאולטרה סאונד ותוך מתן תרופות להרפיית הרחם. את ההיפוך החיצוני מבצעים בדרך כלל ביןהשבוע ה-36-39, כאשר שיעור ההצלחה נחשב לגבוה, אולם חלק מהעוברים נוטה לחזור למצבוהקודם. צריך גם לקחת בחשבון שהיפוך חיצוני כרוך במספר סיכונים, כגון: קריעת רקמות,היפרדות שליה ובמקרים נדירים – אף תמותת העובר. יתכן ולא ניתן יהיה לבצעהיפוך עובר חיצוניבמקרים הבאים: אם האם עברה בעבר ניתוח קיסרי כך שחולשת הצלקת עשויה ליצורסיבוכים, אם לאם יש סוג דםrh שלילי ישנו סיכון שדמה יתערבב בדמו של עובר שסוגו חיובי או אם האם סובלתמלחץ דם גבוה.

 

"א' הגיעה לטיפול בשבוע ה-34 להריונה, כאשר התינוקת ברחמה עדיין לא התהפכה. רגליי העוברה עמדו כלפי מטה ולחצו על שלפוחית השתן", מספרת קלו, "כתוצאה מזה, א' סבלה מוורידים נפוחים מאוד ברגל ימין, עם תחושת נימול ולחץ קשים, עד כדי חוסר יכולת בעמידה או בהליכה. בלידה הקודמת של א' העובר יצא במצג מצח, כך שהרופאים נאלצו לבצע לידת וואקום. הרופאים ניסו 3 פעמים, אך רק בניסיון הרביעי הצליח לצאת התינוק. לאחר הלידה הקשה גם א' וגם תינוקה היו במצב רע. א' לא יכלה ללכת במשך מספר ימים וסבלה משטפי דם פנימיים וחיצוניים. כאשר גילתה א' כי גם לידה זו עומדת להיות קשה, היא פנתה אליי, לקבלת עזרה אלטרנטיבית למה שהציעה הרפואה "הרגילה". נתתי לא' מנה אחת של תרופה הומיאופתית, בשם pulsatilla. למחרת העובר התהפך ונשאר בתנוחה הרצויה עד לסוף ההיריון".

 

מה היא הומיאופתיה? (הומאו=דומה, פתוס=מחלה), כלומר תרופה אחת ויחידה הדומה לתמונת הסימפטומים הייחודית של המטופל\ת. הגישה ההומיאופתית לוקחת בחשבון כי לכל אדם צורת הביטוי האישית שלו למחלות ולסימפטומים ולכן כל אדם יקבל תרופה שונה, בהתאם למצבו הפיזי והנפשי. התרופה ההומיאופתית מהווה גירוי לכוחות הריפוי הטבעיים הטמונים בגוף לאזן את עצמו, מצב שבו כל הסימפטומים והסימנים נעלמים, הן הנפשיים והן הפיזיים, מצב רוחו של האדם משתפר והוא מרגיש חיוני יותר, יצירתי יותר והופך לחסין יותר לגורמי מחלה שהוא עלול לפגוש בעתיד.




למעלה alt
הדפסה altשלח לחבר
מאת
דוא"ל של החבר
קבלי טיפים והמלצות למייל

עקבי אחרינו