9 טיפים להגברת ייצור חלב אם בהנקה - mamy
  • מחשבון הריון
  • מחשבון ביוץ
  • מחשבון משקל

מחשבון לחישוב תאריך לידה

מחשבון הריון יסייע לך להיות מעודכנת בהתקדמות ההריון שלך. כל שעליך לעשות – הכניסי תאריך ווסת אחרון למחשבון הריון וגלי נתונים על ההריון שלך.

תאריך וסת אחרון

מחשבון לשיעור תאריך ביוץ

מחשבון ביוץ יסייע לך לאתר את מועד הביוץ המשוער בהנחה שהמחזור החודשי שלך סדיר.

תאריך וסת אחרון

משך המחזור החודשי (?)

מחשבון הוספת משקל בהריון

מחשבון זה יסייע לך להעריך האם העליה במשקלך במהלך ההריון תקינה וכמה עוד עלייך לעלות במשקל עד הלידה.
גובה (מטרים, לדוגמה - 64.1מטר)
משקל בתחילת ההריון (ק"ג)
משקל נוכחי (ק"ג)
שבוע הריון (בין שבועות 24-21)

  • שם לתינוק
  • לוח אירועים mamy
  • mamymail
alt

פירוש נומרולוגי חינם

הקלידו שם פרטי ומיד תקבלו במייל את הניתוח הנומרולוגי של השם שבחרתם.

alt

מפגשי בוקר חינם

כולכן מוזמנות חינם לזמן איכות עם הבייבי בקניונים ברחבי הארץ.

alt

העובר שלך רוצה לדבר איתך

אמא, בואי הרשמי וקבלי ממני העובר שלך מכתב שבועי ובו מידע על ההתפתחות שלי ועוד...


כנסי לעמוד הפייסבוק שלנו לקבלת המלצות ועדכונים

9 טיפים להגברת ייצור חלב אם בהנקה

הדפסה altשלח לחבר
מאת
דוא"ל של החבר
פורסם ב: 06.06.2014

את רוצה להניק אבל מרגישה שאין לך מספיק חלב? נסי את הטיפים הבאים...



מאת: רותי שלומוביץ, מנהלת חנות חזיות ההריון וההנקה "תותיז"


9 טיפים להגברת ייצור חלב אם בהנקה
 
אמהות רבות חוששות שאינן מייצרות מספיק חלב אם לתינוקן, לעיתים חששות אלו מתבדים ובעצם הכל בסדר ולעיתים אכן כך הדבר. הסימנים המעידים על כמות חלב אם לא מספקת הינם עליה איטית ולא מספקת במשקל התינוק או במקרים קיצוניים, ירידה במשקל התינוק. 
מומלץ לשלול העברת חלב לקויה כלומר, לעיתים בשל מבנה הלסת של התינוק או מצב מוכר שנקרא "לשון קשורה" ישנם קשיים ביניקה ובעקבות זאת, תהיה ירידה בכמות החלב.
 

בכתבה זו ריכזתי 9 טיפים להגברת חלב אם בהנקה

 

1. תזונה ושתיה

צרכי לפחות 1800 קלוריות ליום ושתי כ-2-3 ליטר נוזלים לאורך היום בתקופת ההנקה. דיאטת הרזיה עלולה, באופן טבעי ומתבקש, להקטין את כמות החלב. תינוקך מקבל את כל הדרוש לו מהמאגרים בגופך ולכן, חשוב שתטעיני מאגרים אלו ותקפידי על תזונה מלאה ובריאה כולל:
  •  סידן - חשוב לבניית עצמות בריאות וחזקות לתינוקך. את הסידן ניתן למצוא במזון כגון: מוצרי חלב, ירק עלים, דגים מסוימים (סרדינים וסלמון), קטניות, פיצוחים ושקדים.
  • פירות וירקות – עליהם להיות במקום מרכזי בדיאטה שלך. הם שופעים בוויטמינים, מינרליים וסיבים תזונתיים.
  • פחמימות מורכבות – השתדלי להעדיפן, הן בריאות יותר מפחמימות מעובדות, שמהן עדיף להתרחק. פחמימות מורכבות ידועות בכינוי 'אוכל מלא' = אורז ולחם מלא, פסטה מלאה וקטניות.
  • בשר רזה - הבשר הרזה עדיף על הנתחים השמנים. למשל: חזה עוף, פולקעס או ירך ללא עור, דגים והודו. בבשר בקר בקשי מהקצב: כתף, פילה, שייטל או סינטה. הימנעי, במידת האפשר, מאיברים פנימיים כמו כבד או לבבות המכילים הרבה מאוד שומן.

2. התייעצי עם הרופאה שלך ו/או עם תזונאית לגבי תרופות מרשם או תוספי מזון טבעיים להגברת ייצור חלב

רוני לווין, הרבליסטית קלינית, תשפוך אור על ההיבט הטבעי: "צמחי מרפא יכולים להועיל מאוד בהגברת ייצור החלב. אולם, לפני שאנחנו פונים לטיפול הצמחי, חשוב לבדוק מספר דברים. כמה זמן אנחנו אחרי לידה? לרוב מומלץ להמתין 10-14 יום מהלידה, זוהי תקופה עמוסה מאוד מבחינה הורמונלית ופעמים רבות ייצור החלב התקין מתאזן לאחר השבועיים הראשונים ואין צורך להתערב. מצד שני, אם מדובר בחודשים רבים אחרי הלידה, התמעטות החלב היא טבעית. 
בנוסף, חשוב לבדוק האם היולדת נוטלת טיפול תרופתי כלשהו שיכול להשפיע על ייצור החלב, ולזכור שמצב נפשי יכול להשפיע לרעה על ייצור החלב ולכן לתמוך גם באספקטים הללו. 
צמחי מרפא הידועים כמשפרי ייצור החלב הינם צמחים ידועים וקלים להשגה - זרעי חילבה, זרעי שומר, פירות של שיח אברהם מצוי, וורבנה רפואית, אספרגוס ועוד.
ניתן לחלוט את הצמחים ולצרוך אותם כשתייה - רצוי לשלבם עם צמחים שמחזקים את מערכת העיכול, אולם לרוב מומלץ לקחת את הצמחים בצורה של מיצוי אלכוהולי או בכמוסות, הצורה המעובדת שניתן למצוא בבית המרקחת, לעבודה מהירה ואפקטיבית יותר. רצוי להתייעץ עם הרבליסט מומחה על מנת להתאים את הטיפול המדויק ביותר עבור כל יולדת. 
חשוב לזכור שטיפול תרופתי או בתוספי מזון וצמחים משמש כתמיכה מצוינת בתהליך הגברת החלב אך לא בא להחליף את הצד ה'מעשי' המפורט בהמשך."
 

3. הוסיפי שאיבות בין הנקות

במקרה של חוסר חלב משמעותי, מומלץ להוסיף שאיבות בנוסף להנקות. יש לכך שני יתרונות, הראשון ברור- חלב אם קפוא לשעת הצורך, השני- שאיבה מגרה ייצור חלב נוסף.
 את יכולה לבחור לקנות משאבת הנקה או לשאול אחת מ"יד שרה". הקפידי לבחור משאבה איכותית, רצוי דו צדדית, שאיבה אינה תענוג גדול ומשאבה טובה עושה את העניין יותר נוח ודו צדדית מקצרת את הזמן בחצי.
נסי לשלב 10-15 דקות שאיבה לאחר כל הנקה או באמצע בין שתי הנקות. סה"כ כ-8 שאיבות ביממה מומלצות להגברת ייצור חלב.
תוכלי להניח קומפרסים חמים על השד לפני השאיבה ולעסות אותו קלות כדי להקל על זרימת החלב.
 

4. הניקי לפי דרישה

 הניקי את תינוקך לפי דרישתו ולכמה זמן שהוא בוחר. ככל שעולה כמות הפעמיים בהן יש גירוי לשד כך עולה בהתאם כמות החלב- לכן גם ההמלצה על השאיבות התכופות. הניחי לתינוקך להכתיב את לו"ז ההנקות, הוא שואף  כמוך, להגדלת כמות החלב ומנסה כמיטב יכולתו לעודד זאת. לעיתים תינוק קטן, במשקל נמוך, ממשיך לישון ולא מתעורר לינוק למרות שהוא זקוק לכך. במקרה זה, השתדלי לשמור על מרווחים נכונים (2-3 שעות לכל היותר) בין הנקות והעירי אותו אם יש צורך בכך.
 

5. עור לעור

כשאת מניקה בבית, נסי לשלב הנקות בהן את ותינוקך באים במגע עור לעור. הסירי את החלק העליון של בגדייך והפשיטי את תינוקך עד שיוותר בחיתול בלבד. ישנם יתרונות רבים למגע עור לעור בינך לבין תינוקך ובזמן ההנקה המגע עשוי לעודד הנקות ארוכות יותר כמו גם שחרור ההורמונים פרולקטין ואוקסיטוצין המעודדים ייצור חלב וכמובן שלווה ורוגע.
 

6. מנשא

השתדלי לשאת את תינוקך במנשא. כך תשמרי את הקרבה בינכם ותוכלי גם לנסות להניק בדיסקרטיות במנשא. תינוקך 'ישב בשולחן הכי טוב במסעדה' ובשל השירות המהיר והאיכותי יבקש לינוק מספר פעמים רב יותר.
 

7. הנקה בשני הצדדים

הציעי לתינוקך את שני השדיים בכל הנקה. העבירי אותו שד כשקצב היניקה יורד מאד ואם תוכלי, החליפי שוב לאחר מכן. הציעי כל שד פעמיים בהנקה, הניחי לו לינוק ככל שירצה. חשוב להדגיש, ההיי קשובה לתינוקך - הכוונה אינה להעברה תכופה בין הצדדים, חשוב לתת לתינוק להגיע אל ה'חלב האחורי' העשיר בשומן כדי להפחית סיכוי לכאבי בטן. זאת אומרת, החלפה לאחר כ-10-15 דקות הנקה רק כשקצב היניקה יורד משמעותי והמשך הנקה רק עם התינוק מעוניין בכך.
 

8. הגבילי את השימוש בבקבוק או במוצץ

במשך תהליך הגברת החלב, כשיש עליה לא מספקת במשקל התינוק השאיפה היא שכל צרכי המציצה/יניקה של תינוקך יענו על ידי השד. תינוק שרק נולד עשוי לדחות את מועד ההנקה בשל מציצת מוצץ. מחקרים מראים שמציצת מוצץ מורידה בממוצע הנקה ביום, זה הרבה לתינוק רך לכן כדאי להימנע מכך, במיוחד אם אין עליה מספקת במשקל. במצב של מחסור בחלב חשוב יותר מתמיד לדעת מתי התינוק רעב לכן, באופן זמני, מומלץ להתרחק מן המוצץ. לתינוק בוגר קל לעבור בין מוצץ לשד או בקבוק לתינוק שאך זה נולד לעיתים קשה יותר.
 

9. שינה מספקת, מנוחה ורוגע

לחץ משפיע על הכל, גם על ייצור החלב, למרות שזה לא פשוט נסי למצוא רגע לעצמך להירגע את יכולה גם להשקיע אותו בחיבוק ארוך עם בן זוגך- זה טוב לכולכם. תוכלי להאזין למוזיקה נעימה בזמן השאיבה, או להביט בתמונות של תינוקך או תמונות אחרות המעלות זיכרונות נעימים. בזמן ההנקה התענגי על פניו המתוקים של תינוקך ולטפי את עורו הרך, זה עוזר לרפלקס שחרור החלב. הרפלקס מוציא את החלב מן הבלוטות ומשחרר אותו לצינוריות החלב ואל תינוקך. כמובן ששינה מספקת ומנוחה חשובות לייצור החלב ולרגיעה ולכל דבר בעצם...
 
מאוד חשוב! אל תתייאשי אבל גם אל תתישי את עצמך בתהליך. קחי את כל העזרה שאת יכולה לקבל במשק בית ונפשית. שתפי הכל עם בן זוגך וחברותיך כדי להקטין את העול ולשמוע שאינך לבד.
אל תהססי לפנות לעזרה מקצועית, 9 טיפים להגברת חלב אם בהנקה, מעולים ככל שיהיו, לא יכולים להחליף אדם המייעץ לך בהתאם לצרכיך המדויקים.
המון בהצלחה ויישר כח
 
עזרו בהכנת הכתבה:
רוני לוויין, הרבליסטית קלינית, על הייעוץ בהיבט התזונאי ועל המידע בתחום תוספי המזון.
שירי וינשטיין, יועצת הנקה, על התמיכה בנושא ההנקה.
דר' נטע בומס יונאי, גניקולוגית במרכז הרפואי כרמל, על הגהה מקצועית.
 
 



למעלה alt
הדפסה altשלח לחבר
מאת
דוא"ל של החבר
קבלי טיפים והמלצות למייל

עקבי אחרינו