דיכאון שלאחר לידה בראי הרפואה המשלימה - mamy
  • מחשבון הריון
  • מחשבון ביוץ
  • מחשבון משקל

מחשבון לחישוב תאריך לידה

מחשבון הריון יסייע לך להיות מעודכנת בהתקדמות ההריון שלך. כל שעליך לעשות – הכניסי תאריך ווסת אחרון למחשבון הריון וגלי נתונים על ההריון שלך.

תאריך וסת אחרון

מחשבון לשיעור תאריך ביוץ

מחשבון ביוץ יסייע לך לאתר את מועד הביוץ המשוער בהנחה שהמחזור החודשי שלך סדיר.

תאריך וסת אחרון

משך המחזור החודשי (?)

מחשבון הוספת משקל בהריון

מחשבון זה יסייע לך להעריך האם העליה במשקלך במהלך ההריון תקינה וכמה עוד עלייך לעלות במשקל עד הלידה.
גובה (מטרים, לדוגמה - 64.1מטר)
משקל בתחילת ההריון (ק"ג)
משקל נוכחי (ק"ג)
שבוע הריון (בין שבועות 24-21)

  • שם לתינוק
  • לוח אירועים mamy
  • mamymail
alt

פירוש נומרולוגי חינם

הקלידו שם פרטי ומיד תקבלו במייל את הניתוח הנומרולוגי של השם שבחרתם.

alt

מפגשי בוקר חינם

כולכן מוזמנות חינם לזמן איכות עם הבייבי בקניונים ברחבי הארץ.

alt

העובר שלך רוצה לדבר איתך

אמא, בואי הרשמי וקבלי ממני העובר שלך מכתב שבועי ובו מידע על ההתפתחות שלי ועוד...


כנסי לעמוד הפייסבוק שלנו לקבלת המלצות ועדכונים

דיכאון שלאחר לידה בראי הרפואה המשלימה

הדפסה altשלח לחבר
מאת
דוא"ל של החבר
פורסם ב: 15.04.2006

כבר מילדות מטביעים בנו את הידיעה המוצקה שאין יותר מאושרת מאימא המחזיקה בחיקה את תינוקה הרך. אבל מה קורה כשהאם המאושרת מגלה שהיא לא כל כך מאושרת ובעצם היא די אומללה, עצבנית ועצובה?!

 

לכתבות נוספות בנושא לידה



דיכאון שלאחר לידה בראי הרפואה המשלימה  

כבר מילדות מטביעים בנו את הידיעה המוצקה שאין יותר מאושרת מאימא המחזיקה בחיקה את תינוקה הרך. אבל מה קורה כשהאם המאושרת מגלה שהיא לא כל כך מאושרת ובעצם היא די אומללה, עצבנית ועצובה?!

 

דניאלה ויסמן ביאלי, מטפלת מוסמכת ברפואה סינית ברשת 'מכבי טבעי' ממשילה זאת לאדם לאחר ניתוח קשה, תאונת דרכים או משבר רגשי כמו פרידה ממישהו אהוב - הוא מותש, עייף, חלש וזקוק למנוחה, זקוק להבראה לזמן המרפא, לשקט ולתמיכה. לעומת זאת, אישה שעוברת את הלידה שלעיתים היא קשה וכואבת או שהלידה נגמרת בניתוח קיסרי, נגזר עליה לא לישון, להתעורר כל שעתיים שלוש בלילה, לארח בבת אחת כמות עצומה של משפחה וחברים, לתפקד כאילו כלום לא קרה ועוד לצפות ממנה להיות שמחה ומאושרת עד הגג.

 

לדברי דניאלה ויסמן ביאלי, אחוז מאוד גבוה של נשים סובל ברמה כזו או אחרת מהתסמונת שנקראת דיכאון לאחר לידה, מעוט שבהן סובל מזה בצורה קיצונית עד לרמה שזה ממש פתולוגי.

 

להלן רשימת תסמינים אופייניים שלעיתים יש ביטוי לכולם ולעיתים רק לכמה מהם:

מתח, דאגה לשלומו של התינוק עד כדי אובססיה, בלבול, תחושה של חוסר אונים, חוסר תיאבון, קושי להירדם, שינה קלה מאד, פחד מהתינוק (להרים, לרחוץ, וכדומה), כעס על התינוק, כעס על הבן זוג, תחושת כפיה (שמעכשיו זה לתמיד וזהו), עליות וירידות במצב הרוח ( דומה למחזור רק פי כמה וכמה בעוצמה ובתדירות), עצבנות, אשמה, חולשה, סחרחורות, חוסר ריכוז, אפטיה, אכזבה מהגוף (תחושה של עדיין בהריון אך בלי הלגיטימציה), תחושת בדידות, חוסר חשק מיני (גם אחרי שנרפאו הטחורים והתפרים), כאבים בגוף, נוקשות ומתח בגוף שמתרכז בעיקר באזור השכמות והצוואר. והדבר החשוב מכל - זו האשמה: שהנה הדבר שאליו ייחלתי, שלו ציפיתי ואני לא שמחה מספיק, לא אוהבת מספיק ולא מתפקדת.

 

לדברי ויסמן-ביאלי, התסמינים הללו מופיעים בדרך כלל 4 ימים עד שבועיים אחרי הלידה ונמשכים בין חודש ל- 18 חודשים בקרוב. חשוב לטפל בתסמינים ולא לתת לזמן לעשות את שלו. הדבר הראשון שצריך לעשות זה להבין מה הגורמים למצב הזה:

 

1.       שינויים הורמונאליים:

אחרי הלידה יש ירידה דרסטית בפרוגסטרון, עלייה בפרולקטין (הנקה), וכן יש חוסר מסוים גם באסטרוגן. ההתאזנות ההורמונאלית יכולה להגיע עד בערך כחצי שנה אחרי הלידה ואולי אף לפני כן (תלוי בהנקה). השנויים ההורמונאליים הללו גורמים לתחושת האופוריה והיכולת לתפקד ולשמוח גם כאשר החולשה נוראית והכאבים עצומים בימים הראשונים. לאחר הימים הללו נודעת לשינויים האלה השפעה נפשית דרמטית- הנפילה.

 

2.       איבוד דם:

בהריון מתרחשים שני דברים – הדם של הכבד תומך ברחם והיין (yin) של הכליות תומך בעובר. מהחומרים הללו יכול להיות חסר וחולשה. בזמן הלידה יש איבוד ניכר של דם שיוצר חולשה של הדם וזה יכול להוביל לדיכאון, חוסר מנוחה וחוסר בהזנה מספקת של האם גם כן יכול להוביל למצב זה. ודבר נוסף הריון ולידה יכולים לגרום לתסמונת זו אצל אישה שיש לה נטייה מוקדמת לבעיות רגשיות. לפי הרפואה הסינית הדם הוא "העוגן" של הנפש אם הדם חלש או חסר הרי לנפש אין מקום עגינה והיא מתפזרת או מתבלבלת ויכול להיות מצב של אפתיה ודיכאון. כאשר לאורך זמן יש חוסר של דם, יופיעו סימפטומים נוספים שקשורים למצב זה כמו: עייפות רבה, עצבנות, חוסר סבלנות, בעיות שינה, בעיות זיכרון, דפיקות לב, ועוד.

מכוון שנשים נוטות יותר למצבים של חוסר yin, חולשה של דם לאורך זמן תביא למצב של חוסר yin ולסימפטומים דומים אך חריפים וקשים יותר, כמו: דיכאון חמור, בעיות שינה, עצבנות ועוד.

 

3.       חרדה הקשורה בהסתגלות למצב החדש:

לידה ראשונה היא מעבר למצב חדש לחלוטין ובלתי מוכר, ולא משנה כמה הכנה נפשית או מנטאלית נעשתה, המעבר משפיע.

 

4.       ציפיות, של אחרים ובעיקר של האישה מעצמה, כאשר אין מקום לחולשה, לעייפות הרגשית ולספק. וההבנה שהלידה היא בעצם סוף תהליך, היא סיכום כל הקורסים שהאישה עברה, הספרים שקראה, ההכנות שעשתה והינה מתברר שמדובר בעצם רק בתחילת הדרך שלוקחת הרבה יותר מתשעה חודשים.

 

 

דניאלה וייסמן ביאלי  נותנת מספר עצות שימושיות כיצד להתמודד עם התופעה:

חיזוק הדם בכל דרך אפשרית, בדיקור, בעזרת צמחי מרפא, בעזרת תזונה מתאימה, דרך תוספי מזון ועוד. לדברי דניאלה ויסמן ביאלי, ישנם כמה חוקים בסיסיים שקשורים בתזונה וכן כמה סוגי מזון שמתאימים לחיזוק דם, כגון: הימנעות משומנים רווים, מאוכל מתועש מעובד עם חומרי שימור צבע ומאכל, ממזון חריף מטוגן ושמן, ממוצרי חלב וממאכלים קרים כמו גלידה, ארטיקים שתייה קרה וכו.

 

מה כן יש לעשות:

  • יש להקפיד על אכילת מזון בטמפרטורת החדר.
  • חשוב לאכול ארוחות מסודרות, 3 ארוחות ביום לפחות ולא לאכול מאוחר בערב קרוב מדי לשעת השינה.
  • הרבה פעמים במצבי דיכאון המשיכה למתוק היא עזה ולכן רצוי לאכול:

דגנים וירקות - שהטעם המתוק מצוי באופיים כמו: גזר, בטטה, סלק, דוחן, כוסמת ואורז מתוק.

מזונות ירוקים - ייתנו לנו את הויטמינים והמינרלים החיוניים לבניית דם בגוף כמו: אצות ים, מיץ עשב שעורה ושעועית מאש.

ירקות ירוקים שעשירים בכלורופיל: ברוקולי, תרד, עלי מנגולד, עלי רוקט, פטרוזיליה וחסה.

פירות: ענבים שחורים, צימוקים שחורים, פפאיה ופירות יער למיניהם.

חלבונים מן החי: אפשר כבד עוף (רצוי אורגאני), ביצים, עוף, בקר וכבש כאשר הכמות של הבשר צריכה להיות מועטה אך איכותית.

תוספי מזון מומלצים; ויטמין c,  b12, b complex, אומגה 3.    

 

דרכים נוספות לחיזוק דם הינם דרך שיטות הטיפול הסיניות המקובלות כאשר אחת מהן זו הדיקור ואחרת צמחי מרפא בצורה של בליעת קפסולות או שתיית תה צמחים שגורמים להחזיר לאיזון את מערכות הגוף בצורה חזקה ויעילה.

 

1.       מארגנים מראש עזרה ותמיכה המאפשרת לאישה שחרור מכל מה שהוא לא הנקה.

2.       מדברים ונפגשים עם נשים אחרות שכבר "היו שם" או שהן נמצאות  באותו השלב. השיתוף והחברותא מפיגים את הבדידות ונותנים תמיכה ועזרה.

3.       הדבר האחרון שהוא החשוב מכל זה לדעת, להבין ולתת לגיטימציה לכל אותן תחושות שהן נורמאליות וטבעיות ולהוריד את רגש האשמה שגורם להשוואתיות.




למעלה alt
הדפסה altשלח לחבר
מאת
דוא"ל של החבר
קבלי טיפים והמלצות למייל

עקבי אחרינו