כריך בריאות מתוק.
1 כף גדושה חמאת בוטנים (אפשר להשתמש בחמאת הבוטנים שבחנויות טבע, ללא קלייה וללא תוספת שומן וסוכר או דבש, הבננה מספקת מתיקות).
כפית מיץ לימון (למניעת השחרת הבננה).
1/2 בננה
1 כף גדושה חמאת בוטנים (אפשר להשתמש בחמאת הבוטנים שבחנויות טבע, ללא קלייה וללא תוספת שומן וסוכר או דבש, הבננה מספקת מתיקות).
כפית מיץ לימון (למניעת השחרת הבננה).
2 פרוסות לחם (אפשר מלא).
לגיוון: כפית דבש, קורט קינמון או קקאו.
מועכים את הבננה עם מזלג מוסיפים את הלימון, חמאת הבוטנים, הקינמון ומערבבים לתערובת חלקה.
קולים את הלחם ומורחים את 2 הפרוסות.
אפשרות נוספת:
להשתמש בממרח על לחם לא קלוי ולהכין כריך מעולה לטיולים או ביה"ס.