ריבות תוצרת בית
ריבות הנן פתרון לניצול אידאלי של פירות שאבדו את טריותם, הן מהוות ממרח פשוט וטבעי .
ריבות הנן פתרון לניצול אידאלי של פירות שאבדו את טריותם, הן מהוות ממרח פשוט וטבעי .
המצרכים:
חצי ק"ג פרי מסוג אחד (4-5 תפוחים גדולים, 10 שזיפים, 4 מנגו וכו...)
1/2 ק"ג סוכר
3 כפות מיץ לימון או פרי הדר מכל סוג
אופן ההכנה:
להניח את הפירות כשהם חתוכים לחתיכות קטנות או לחילופין מרוסקים בבלנדר יחד עם הסוכר והלימון בסיר על אש קטנה ולהבה נמוכה.
לאחר הנמסות הסוכר להגביר את האש ולהרתיח.
להנמיך אש ולהמשיך לבשל עד ירידת נפח בחצי או אפילו יותר.
להעביר לכלי זכוכית, לקרר ואחסן במקרר.
ניתן להפחית את כמות הסוכר בחצי ולהוסיף ממתיק, ניתן לגוון עם הוספת עלי מנטה, סוכר וניל או קינמון.
מומלץ גם לשימוש כרוטב לעוף או לתבשילים בסגנון המזרח הרחוק.
* פירות בעלי קליפה עבה כדוגמת תפוח מומלץ לקלף