כי אמא זה הרבה מעבר לגנטיקה - mamy
  • מחשבון הריון
  • מחשבון ביוץ
  • מחשבון משקל

מחשבון לחישוב תאריך לידה

מחשבון הריון יסייע לך להיות מעודכנת בהתקדמות ההריון שלך. כל שעליך לעשות – הכניסי תאריך ווסת אחרון למחשבון הריון וגלי נתונים על ההריון שלך.

תאריך וסת אחרון

מחשבון לשיעור תאריך ביוץ

מחשבון ביוץ יסייע לך לאתר את מועד הביוץ המשוער בהנחה שהמחזור החודשי שלך סדיר.

תאריך וסת אחרון

משך המחזור החודשי (?)

מחשבון הוספת משקל בהריון

מחשבון זה יסייע לך להעריך האם העליה במשקלך במהלך ההריון תקינה וכמה עוד עלייך לעלות במשקל עד הלידה.
גובה (מטרים, לדוגמה - 64.1מטר)
משקל בתחילת ההריון (ק"ג)
משקל נוכחי (ק"ג)
שבוע הריון (בין שבועות 24-21)

  • שם לתינוק
  • לוח אירועים mamy
  • mamymail
alt

פירוש נומרולוגי חינם

הקלידו שם פרטי ומיד תקבלו במייל את הניתוח הנומרולוגי של השם שבחרתם.

alt

מפגשי בוקר חינם

כולכן מוזמנות חינם לזמן איכות עם הבייבי בקניונים ברחבי הארץ.

alt

העובר שלך רוצה לדבר איתך

אמא, בואי הרשמי וקבלי ממני העובר שלך מכתב שבועי ובו מידע על ההתפתחות שלי ועוד...


כנסי לעמוד הפייסבוק שלנו לקבלת המלצות ועדכונים

כי אמא זה הרבה מעבר לגנטיקה

הדפסה altשלח לחבר
מאת
דוא"ל של החבר
פורסם ב: 08.03.2015

בעידן של היום, נשים רבות, צעירות ומבוגרות כאחד מוצאות את עצמן מתקשות להביא ילדים כל אחת והסיבה שלה. ההחלטה לפנות לתרומת ביצית מגיעה לרוב לאחר ניסיונות הפריה שלא צלחו והבנה שהפתרון היחידי לשאת ילד ברחמה הוא באמצעות תרומת הביצית.



מאת: איציק ניסל מנכ"ל אמבריון אינטרנשיונל לתרומת ביצית
 

כי אמא זה הרבה מעבר לגנטיקה
במשך שנים אני מלווה נשים בדרכן אל האירוע המכונן ביותר בחייהן ובחיי משפחתן  - הבאת ילדים לעולם באמצעות תרומת ביצית, ודבר אחד חוזר על עצמו בכל תהליך – השאלה הגנטית.
 

אז מה קורה לאותן נשים בתהליך ואיך בדיוק הן מתגברות עליו?

נתחיל בסיפור, שרון בת ה- 41 ניסתה במשך שמונה שנים להיכנס להריון. היא עברה את כל השלבים מאופטימיות מוחלטת ועד אכזבה גמורה בתום תשעה טיפולי הפריות. היא נקלטה ועברה הפלה, חיכתה בציפייה להריונות נוספים וזה לא קרה, נקלטה להריון מחוץ לרחם ובהחלט הזדהתה עם המונח שבעת מדורי גיהינום. ויום אחד זה קרה. חברה סיפרה לה על חברה מהעבודה שנמצאת כעת בחודש השמיני להריונה לאחר שקיבלה תרומת ביצית. 
 
שרון, מזועזעת מהרעיון לא הסכימה אפילו להקשיב. שהיא תישא ילד שאינו שלה? איך היא תתחבר אליו? איך תאהב אותו? ובסערה סיפרה על כך לבן זוגה. בן  זוגה של שרון החליט לעשות מעשה, הוא החל לאתר מאמרים שעוסקים בנושא הגניקה והשפעה על הילד וגילה שלעיתים רבות לסביבה, לשהייה ברחם השפעה לא מבוטלת על העובר והילד יותר מאשר הגנטיקה עצמה. שרון, רק נספר לכם, חובקת כעת את בנה הבכור ונחשו מה? הוא לגמרי מזכיר לה את עצמה.
 
בכל נושא הריון ולידה ישנם כמה מיתוסים שאולי נכון יהיה לשים על דיוקם - ביולוגיה גנטיקה וסביבה:
 

אז מה אנחנו באמת יודעים על הדחף הביולוגי להביא ילדים? 

נדמה שמדובר בעוד תופעה מוכרת המתרחשת בחייה של כל אישה  - דחף פנימי ובלתי נשלט להפוך לאמא. התופעה הזאת מכונה בדרך כלל "הדחף הביולוגי" והיא מבטאת את האינסטינקט הביולוגי של נשים לרצות להביא ילדים לעולם. 
אבל האמת היא שונה, לא הוכחה הטענה התומכת בטענה שקיים תהליך ביולוגי היוצר את אותה השתוקקות בלתי נשלטת להביא ילד לעולם ובפועל אין הוכחה המקשרת בין ביולוגיה לבין הרצון להפוך להורה.
 
 

אז מתי נכנסת הביולוגיה לתמונה?

כשאשה נכנסת להריון הביולוגיה נכנסת לפעולה. לאסטרוגן ולפרוגסטרון תפקיד חיוני בהתעברות והתפקיד ממשיך גם במהלך ההיריון, יחד עם ההורמון העצבי אוקסיטוצין שפעיל באופן משמעותי בזמן הלידה. מחקרים מגלים לנו שהביולוגיה פועלת מיד עם היוולדו של התינוק, והיא באה לידי ביטוי גם בדרך בה מוחה של האם מגיב באופן שונה להתנהגויות השונות של התינוק.
מקור הרגשות העזים, אותה השתוקקות בלתי נשלטת להביא ילד לעולם, נמצאת בעיקר בחברה ובתרבות, ולא בביולוגיה. אנו מושפעים מתפיסות חברתיות ותרבותיות באופן כל כך עוצמתי עד כדי כך שהתחושה לרצות ילדים מרגישה כדחף מולד הטבוע בנו.
 

מה אנחנו יודעים?

היום כבר ידוע שהשפעה על התינוק, אישיותו, שמחת החיים שלו, השאיפות שלו והרצונות שלו אינה רק שאלה גנטית.
המחקרים המודרניים תומכי בטענה שהעובר עוד ברחם מושפע מהצלילים, התחושות והרגשות של אמו ואלו ישפיעו על מבנה אישיותו והתנהגותו של הילד בעתיד. מחקרים אלו תומכים בכך שלאם הנושאת ברחמה את העובר יש השפעה מכרעת על העובר ולא רק. 
מחקרים טוענים שלמרות שהמכלול הגנטי של אדם הוא קבוע האופן שהוא בא לידי ביטוי מושפע מהסביבה כלומר המימוש של הגנטיקה בא לידי ביטוי ומשתנה בסופו של דבר בהתאם לסביבה.
 
נשים ששוקלות את נושא תרומת הביצית מתחילות מנקודת הדילמה של השאלה הגנטית, אך רובן ככולן מבינות כי בסופו של דבר גנטיקה היא לא כל הסיפור – עצם נשיאת הילד ברחמם, גידולו וטיפוחו הם ורק הם מה שהם הופכים את אותן נשים לאימהות.
 



למעלה alt
הדפסה altשלח לחבר
מאת
דוא"ל של החבר
קבלי טיפים והמלצות למייל

עקבי אחרינו