התייבשות בקרב תינוקות – איך מזהים ומה עושים - mamy
  • מחשבון הריון
  • מחשבון ביוץ
  • מחשבון משקל

מחשבון לחישוב תאריך לידה

מחשבון הריון יסייע לך להיות מעודכנת בהתקדמות ההריון שלך. כל שעליך לעשות – הכניסי תאריך ווסת אחרון למחשבון הריון וגלי נתונים על ההריון שלך.

תאריך וסת אחרון

מחשבון לשיעור תאריך ביוץ

מחשבון ביוץ יסייע לך לאתר את מועד הביוץ המשוער בהנחה שהמחזור החודשי שלך סדיר.

תאריך וסת אחרון

משך המחזור החודשי (?)

מחשבון הוספת משקל בהריון

מחשבון זה יסייע לך להעריך האם העליה במשקלך במהלך ההריון תקינה וכמה עוד עלייך לעלות במשקל עד הלידה.
גובה (מטרים, לדוגמה - 64.1מטר)
משקל בתחילת ההריון (ק"ג)
משקל נוכחי (ק"ג)
שבוע הריון (בין שבועות 24-21)

  • שם לתינוק
  • לוח אירועים mamy
  • mamymail
alt

פירוש נומרולוגי חינם

הקלידו שם פרטי ומיד תקבלו במייל את הניתוח הנומרולוגי של השם שבחרתם.

alt

מפגשי בוקר חינם

כולכן מוזמנות חינם לזמן איכות עם הבייבי בקניונים ברחבי הארץ.

alt

העובר שלך רוצה לדבר איתך

אמא, בואי הרשמי וקבלי ממני העובר שלך מכתב שבועי ובו מידע על ההתפתחות שלי ועוד...


כנסי לעמוד הפייסבוק שלנו לקבלת המלצות ועדכונים

התייבשות בקרב תינוקות – איך מזהים ומה עושים

הדפסה altשלח לחבר
מאת
דוא"ל של החבר
פורסם ב: 15.07.2023

בדרך לגל חום קיצוני: אנה קוגן, אחות ויועצת הנקה למותג התינוקות NUBY, מוסמכת MA מספרת על סימני ההתייבשות בקרב תינוקות, כיצד ניתן למנוע ולטפל במידת הצורך.



התייבשות בקרב תינוקות – איך מזהים ומה עושים
בעוד שאקלים הקיץ הישראלי ידוע ככזה לוהט במיוחד, בימים אלו הוכרז כי גל חום קיצוני בדרך לישראל עם טמפרטורות שיגיעו עד לכ-46 מעלות ולחות גבוה במיוחד באזור מישור החוף. בעוד שימים אלו עומדים להיות לא נעימים לנו המבוגרים, עבור ילדים קטנים הם עלולים להיות מסוכנים. תינוקות כמו מבוגרים מאבדים נוזלים רבים בחום ועלולים לסבול מהתייבשות בטמפרטורות קיצון.
 
הקצב המהיר בו אנו ההורים מחליפים חיתולים לילדים מידי יום מעיד על חילוף החומרים המהיר שמתרחש בגופם. כמו הגוף כולו, גם בטנו של התינוק קטנה ויכולה להכיל פחות תכולה מאדם בוגר ולכן כמות ההפרשות לצורך פינוי מקום היא גבוהה יותר. חילוף החומרים המהיר הוא גם הסיבה למנות המזון והנוזלים הרבים שאנו מאכילים אותם בהם במשך היום, בין אם בהנקה או באמצעות בקבוק.
 

כמה תינוק צריך לשתות?

התשובה לשאלה תלויה בגילו של התינוק ובמה הוא אוכל. כך, עד גיל חצי שנה לערך הנוזלים לגופו מגיעים דרך חלב האם בעת ההנקה או מהפורמולה המתאימה לגילם. כל עוד מצבם הבריאותי תקין והם לא מאבדים נוזלים, מה שיכל לקרות במצבי הקאה או שלשול למשל, אין צורך הוסיף נוזלים מעבר למה שניתן להם בדרך כלל. לאחר גיל זה, כשאנו מתחילים לשלב מוצקים בתזונת התינוק, חלק מהנוזלים יגיעו מהמזון, כמו ירקות או פירות למשל ואז נתחיל גם את החשיפה למים. במקביל, בשלב זה נצפה באופן טבעי להפחתה בכמות הפעמים שהתינוק מבקש לינוק או בקבוקים שניתן לו במשך היום. על כן נצטרף להוסיף לו מים ולזכור בכל יציאה מהבית לחום לקחת איתנו תמיד בקבוק מים מוכן לאחר גיל חצי שנה.
 

כיצד נוכל לדעת האם התינוק סובל מהתייבשות?

הסימנים המובהקים של התייבשות תהיה הקאה מאסיבית של הארוחה שאכל שאינה דומה לפליטה רגילה מבחינה כמותית או שלשול שבדרך כלל מלווה בחום. עם זאת, במידה ואכן הסתובבנו בחוץ במשך זמן ממושך כשמזג האוויר חם, יש להיות לערניים גם מספר סממנים נוספים בולטים פחות.
אילו תסמינים מחייבים התייעצות רפואית?
* אדישות, התינוק לא מתקשר ולא מגיב.
* ריריות יבשות ולעיתים גם שפתיים יבשות וסדוקות.
* עיניים שקועות.
* התינוק מעל גיל שלושה חודשים ובוכה בכי ללא דמעות.
* עור יבש- ניתן לבדוק זאת על ידי צביטתו. באם העור אינו אלסטי ונשאר בצורת הצביטה, ייתכן והגוף התייבש. 
*ירידת תפוקת שתן- במידה והחיתול התינק נשאר יבש במשך שעתיים- שלוש או באם החלפנו פחות מ-6 חיתולים רטובים ביממה, הרי שהדבר עלול להעיד על ירידה במתן שתן ולהוות סממן להתייבשות.
* צבע השתן כהה במיוחד ובעל ריח חריף
* מרפס קדמי שקוע .
 

מהם תסמינים קיצוניים להתייבשות?

מעבר לתסמינים הרגילים שעלולים להעיד על התייבשות, ישנם כאלו שעם הופעתם יש לגשת באופן מידי לטיפול רפואי על מנת לקבל עירוי נוזלים לווריד: 
* התינוק לא נתן שתן במשך שש שעות.
* התינוק מאוד לא רגוע.
* ישנוני בצורה בלתי רגילה ואינו מגיב אלינו כלל.
* בעל ידיים ורגליים קרות ו / או מראה של כתמים על העור.
 

כיצד נטפל בתינוק במצב התייבשות?

באם התינוק משלשל או מקיא, ננסה להציע לו לינוק או את הפורמולה בבקבוק בדחיפות הרגילה ואף מעבר לה. נהיה סבלניים עם התינוק, שכן יתכן שישתה בכל פעם כמות פחותה, אך חשוב לעקוב שבמכלול הפעמים בהם שתה הכמות היא סך הכל גדולה יותר מבדרך כלל, על מנת שישלים חוסרים שאבדו בגופו. במידה והתינוק מקיא, יש לחכות שעה מרגע ההקאה ולאחר מכן לנסות לתת לו כפית של נוזל בכל 10 דקות במשך שעה. אם התינוק קטן מגיל חצי שנה נציע הנקה או בקבוק קטן ואם גדול מחצי שנה נציע מים. אם ההקאה עדיין נמשכת, יש להעלות את הכמות בכל פעם. במידה וכמות הנוזלים שאבדה גדלה, כדאי להתייעץ עם הרופא גם על תוסף אלקטרוליטים שישיבו לו נתרן ואשלגן שאולי יצאו גם הם מהגוף בהקאה והשלשול.
 



למעלה alt
הדפסה altשלח לחבר
מאת
דוא"ל של החבר
קבלי טיפים והמלצות למייל

עקבי אחרינו