דאגה למשקל הילד גורמת לסכנה ביחסים בניכם - mamy
  • מחשבון הריון
  • מחשבון ביוץ
  • מחשבון משקל

מחשבון לחישוב תאריך לידה

מחשבון הריון יסייע לך להיות מעודכנת בהתקדמות ההריון שלך. כל שעליך לעשות – הכניסי תאריך ווסת אחרון למחשבון הריון וגלי נתונים על ההריון שלך.

תאריך וסת אחרון

מחשבון לשיעור תאריך ביוץ

מחשבון ביוץ יסייע לך לאתר את מועד הביוץ המשוער בהנחה שהמחזור החודשי שלך סדיר.

תאריך וסת אחרון

משך המחזור החודשי (?)

מחשבון הוספת משקל בהריון

מחשבון זה יסייע לך להעריך האם העליה במשקלך במהלך ההריון תקינה וכמה עוד עלייך לעלות במשקל עד הלידה.
גובה (מטרים, לדוגמה - 64.1מטר)
משקל בתחילת ההריון (ק"ג)
משקל נוכחי (ק"ג)
שבוע הריון (בין שבועות 24-21)

  • שם לתינוק
  • לוח אירועים mamy
  • mamymail
alt

פירוש נומרולוגי חינם

הקלידו שם פרטי ומיד תקבלו במייל את הניתוח הנומרולוגי של השם שבחרתם.

alt

מפגשי בוקר חינם

כולכן מוזמנות חינם לזמן איכות עם הבייבי בקניונים ברחבי הארץ.

alt

העובר שלך רוצה לדבר איתך

אמא, בואי הרשמי וקבלי ממני העובר שלך מכתב שבועי ובו מידע על ההתפתחות שלי ועוד...


כנסי לעמוד הפייסבוק שלנו לקבלת המלצות ועדכונים

דאגה למשקל הילד גורמת לסכנה ביחסים בניכם

הדפסה altשלח לחבר
מאת
דוא"ל של החבר
פורסם ב: 26.10.2016
דאגה למשקל הילד גורמת לסכנה ביחסים בניכם
מחקר חדש שנחשף בכנס הנגב לשלום הילד מצא כי ככל שאימהות דואגות יותר למשקל הילד, הן מגדילות את הסיכון לקשיים ביחסים עם הילד בעתיד.  
המחקר, אותו הובילה ד"ר נעמה עצבה-פוריה, ראש המגמה לפסיכולוגיה התפתחותית באוניברסיטת בן גוריון בנגב, נערך בשיתוף בית החולים סורוקה וכלל 55 משפחות, חלקן כוללות ילדים עם קשיי אכילה בהם התנגדות לאוכל, אכילה בררנית, מאבקי כוחות סביב אוכל ועוד. נמצא כי במשפחות אלו קיים סיכון גבוה יותר לבעיות ביחסים עם ההורים. זאת לאור העובדה כי דאגת האימהות למשקל, בשונה מדאגה לאכילה מעטה, הינו מרכיב מרכזי המעצים קושי ביחסים מול ההורים.
מחקרים מצביעים על כך שכ- 25% מכלל הילדים בגיל הרך סובלים מבעיות האכלה כלשהן בהן  סירוב חלקי או מלא של הילד לאכול, התניית אכילה ("רק אם תקנה לי", "רק מול הטלוויזיה")  והתנהגויות אכילה לא רגילות כמו ישנוניות בזמן האוכל, פליטות מרובות, הנקה עד גיל מאוחר וקושי בחשיפה למזונות חדשים ואכילת מגוון מצומצם של מזונות. 
"ממצאי המחקר מדגישים את המקום המרכזי שיש למשקל בחברה הישראלית" מסבירה ד"ר עצבה-פוריה, "ילדים בתת משקל הופכים פעמים רבות למבוגרים עם השמנת יתר. עלינו להוריד את הזרקור מהמשקל של הילד ולהתמקד באכילה בריאה ובבנייה של דפוסי אכילה בריאים".
הבעיה נמשכת גם בקרב ילדים בוגרים יותר. ח"כ מירב בן ארי, העלתה את נושא ההשמנה של ילדים בגילאים אלו במהלך הדיון וטענה כי "במשך שנים התעלמה מדינת ישראל מנושא ההשמנה של ילדים כך שהבעיה גדלה משנה לשנה. לפי הנתונים האחרונים, אחד מכל שלושה ילדים בגילאי 5-12 סובל מעודף משקל". עוד חשפה ח"כ בן-ארי כי "רוב הילדים השמנים מגיעים ממשפחות רווחה. יש המון גורמים לכך אבל כמובן שגם להורים יש תפקיד משמעותי. בקרב האוכלוסייה הערבית המצב אף חריף יותר כש- 40% מהילדים הערבים בישראל בגילאי 12 סובלים מהשמנת יתר. יש כאן בעיה בריאותית אמיתית שצריך להתמודד איתה".
עירית ליבנה, המפקחת על תחום הבריאות במינהל הפדגוגי במשרד החינוך, אמרה בתגובה לדברים אלו, כי החל משנת הלימודים הבאה- תשע"ח, כל עובד הוראה שמקבל הכשרה במכללות יקבל הכשרה של בריאות. מעל אלף בתי ספר בישראל כבר הוכרזו כמקדמי בריאות במדדים בינלאומיים. היעד הבין-משרדי הוא שעד 2020 זה יהיה הסטנדרט בכל מערכת החינוך בישראל. 
ד"ר אלון חיים, מנהל המרפאה לניתוחים בריאטריים בילדים, מבית החולים סורוקה, קורא לחקיקה ברורה בנושא: "מדינת ישראל נמצאת במקום רע מאוד ביחס לעולם בעניין השמנת יתר. בעולם הוכיחו באופן ברור שאחד הדברים הכי אפקטיביים בכל הנוגע למניעת השמנה הוא עיגון הנושא והסדרתו באמצעות חקיקה ותקנות".
 



למעלה alt
הדפסה altשלח לחבר
מאת
דוא"ל של החבר
קבלי טיפים והמלצות למייל

עקבי אחרינו