9 טיפים לעידוד ילדים לצריכת דגים בתפריט התזונה היומי - mamy
  • מחשבון הריון
  • מחשבון ביוץ
  • מחשבון משקל

מחשבון לחישוב תאריך לידה

מחשבון הריון יסייע לך להיות מעודכנת בהתקדמות ההריון שלך. כל שעליך לעשות – הכניסי תאריך ווסת אחרון למחשבון הריון וגלי נתונים על ההריון שלך.

תאריך וסת אחרון

מחשבון לשיעור תאריך ביוץ

מחשבון ביוץ יסייע לך לאתר את מועד הביוץ המשוער בהנחה שהמחזור החודשי שלך סדיר.

תאריך וסת אחרון

משך המחזור החודשי (?)

מחשבון הוספת משקל בהריון

מחשבון זה יסייע לך להעריך האם העליה במשקלך במהלך ההריון תקינה וכמה עוד עלייך לעלות במשקל עד הלידה.
גובה (מטרים, לדוגמה - 64.1מטר)
משקל בתחילת ההריון (ק"ג)
משקל נוכחי (ק"ג)
שבוע הריון (בין שבועות 24-21)

  • שם לתינוק
  • לוח אירועים mamy
  • mamymail
alt

פירוש נומרולוגי חינם

הקלידו שם פרטי ומיד תקבלו במייל את הניתוח הנומרולוגי של השם שבחרתם.

alt

מפגשי בוקר חינם

כולכן מוזמנות חינם לזמן איכות עם הבייבי בקניונים ברחבי הארץ.

alt

העובר שלך רוצה לדבר איתך

אמא, בואי הרשמי וקבלי ממני העובר שלך מכתב שבועי ובו מידע על ההתפתחות שלי ועוד...


כנסי לעמוד הפייסבוק שלנו לקבלת המלצות ועדכונים

9 טיפים לעידוד ילדים לצריכת דגים בתפריט התזונה היומי

הדפסה altשלח לחבר
מאת
דוא"ל של החבר
פורסם ב: 27.11.2017

דגים מהווים חלק חשוב בהמלצות לתזונה נכונה ובריאה עבור ילדים. הם עשירים בחלבון איכותי המכיל את כל חומצות האמינו החיוניות, הם מהווים מקור טוב לויטמינים רבים כגון ויטמינים מקבוצה B, והם עשירים במינרלים כגון אשלגן, מגנזיום, סלניום, אבץ, וברזל. אז איך נעודד את ילדינו לאכול דגים?



באדיבות רותי אבירי, דיאטנית קלינית ויועצת התזונה של חברת טונה סטארקיסט


9 טיפים לעידוד ילדים לצריכת דגים בתפריט התזונה היומי
בנוסף לנזכר מעלה, דגים עשירים ברכיב חיוני ביותר- חומצות השומן מסוג אומגה 3  אשר תועלתן הבריאותית נקשרת להפחתת סיכון למחלות רבות כגון: מחלות לב וכלי דם , מס' סוגי סרטן. ספציפית אצל ילדים, אומגה 3 נקשרה לשיפור מצב הרוח, שיפור יכולות למידה ותתכן אף השפעה בילדים עם בעיות קשב וריכוז. רותי אבירי, דיאטנית קלינית ויועצת תזונה לחברת טונה סטארקיסט נותנת טיפים לעידוד ילדים לצריכת דגים, וכן, מצורף מתכון שילדים אוהבים. 
 
  • אל תניחו ש"ילדים לא אוהבים דגים".  שלבו את הדגים בצורות שונות כחלק מהתפריט המשפחתי ולעיתים תופתעו מליקוקי השפתיים.

 

  • אל תלחצו עליהם לאכול משהו שלא טעים להם. עודדו אותם לטעום ולהתנסות אך זכרו שגם לילדים יש טעם משלהם. אם לא טעים להם, נסו לגוון את המאכל אך אל תלחצו. טעמם של ילדים מאד משתנה ומה שהם לא אוהבים בגיל 4 עשוי להפוך למאכל האהוב עליהם בגיל 6.

 

  • דגים ניתנים להגשה בצורות שונות. הצורות המומלצות עבור ילדים הם קציצות , כחלק מסלט על בסיס מיונז, במשרה (כגון דג מלוח), או בקופסאות (כגון טונה או סרדינים). אל תגישו לילדים  דג שלם - בגלל ה"עינים" וכמובן בגלל העצמות, וגם לא פילה - למרות שהחלק אמור להיות נקי מעצמות, הוא עדין יכול להכיל עצמות. 

 

  • שתפו את הילד בהכנת הדג- ילדים אוכלים יותר בקלות ובשמחה את מה שהכינו בעצמם. הם יכולים לערבב אותו ולהכין את הקציצות, לשים תבלינים , להשרותו לפני הכנתו,  להוציא אותו מהקופסא, לערבב אותו בסלט ועוד לפי יכולתם.

 

  • נסו טונה בקופסא מתאימה במיוחד לילדים היות ואין לה צורה, טעם או ריח של דגים וכמובן בשל העובדה שאין חשש לעצמות. הטונה בקופסא משתלבת היטב בכל ארוחה. היא ניתנת לחימום ולכן מתאים גם לשילוב כמנה חלבונית בארוחה חמה: עם פסטה, אורז, חביתות, פשטידות, אך מתאימה גם כמנה ראשונה או כתוספת לסלט. טונה מתאימה גם לארוחות ביניים מזינות בתוך כריך לבית הספר בתוספת ירקות או בתוספת קרקרים מקמח מלא בשעות אחר הצהריים.

 

  • מחקרים מראים שכדי שילד ינסה מאכל חדש עליו להיחשף אליו לפעמים לפחות 20 פעמים. לכן, לא להתיאש וגם אם הילד לא אוכל, להמשיך להניח בשולחן את הדגים.

 

  • נקודה חשובה ואולי "הכי חשובה" – אומרים שאם אתם רוצים שילדכם יקרא ספרים, מה שעליכם לעשות הוא ...לקרוא בעצמכם!  דוגמא אישית היא הדרך הטובה ביותר לגרום לילד לעשות משהו שהיינו רוצים שיעשה. נדנודים ולחצים- יעשו לרב בדיוק את ההיפך. בקיצור- איכלו דגים!

 

מוסקה במילוי טונה ורוטב בשמל- (4-5 מנות)

 
מצרכים
2 קופסאות סטארקיסט נתחי טונה במים
3 חצילים בינונים פרוסים לפרוסות
3 תפוחי אדמה קלופים ופרוסים
800 גרם רוטב פסטה / רוטב עגבניות לבישול
שמן זית להברשת החצילים ותפוחי האדמה
מלח
פלפל
 
מצרכים לרוטב בשמל:
3 כפות שמן זית
2 כפות קמח
1 כוס חלב
50 גרם פרמזן מגורד
מלח
פלפל
 
אופן הכנת רוטב בשמל
1. מחממים בסיר את השמן. 
2. מוסיפים קמח ובוחשים. 
3. מוסיפים חלב ובוחשים עד לקבלת רוטב חלק. 
4. מתבלים במלח, פלפל וגבינה.
 
 
אופן הכנה
1. מחממים תנור ל-200 מעלות. מניחים על נייר אפיה חצילים ותפוחי אדמה, מברישים בשמן זית וצולים במשך 30 דקות.
2. מסדרים בפיירקס שכבת תפוחי אדמה. שופכים מעט מהרוטב, מעל שופכים את נתחי הטונה, שוב רוטב ומסיימים בחצילים.
3. שופכים מעל רוטב בשמל, מכסים בנייר כסף ואופים במשך 40 דקות ב-180 מעלות.
 
 
להגשה- מומלץ להשאיר קצת מהרוטב בצד. 



למעלה alt
הדפסה altשלח לחבר
מאת
דוא"ל של החבר
קבלי טיפים והמלצות למייל

עקבי אחרינו