התפתחות מוטורית-עולם ומלואו - mamy
  • מחשבון הריון
  • מחשבון ביוץ
  • מחשבון משקל

מחשבון לחישוב תאריך לידה

מחשבון הריון יסייע לך להיות מעודכנת בהתקדמות ההריון שלך. כל שעליך לעשות – הכניסי תאריך ווסת אחרון למחשבון הריון וגלי נתונים על ההריון שלך.

תאריך וסת אחרון

מחשבון לשיעור תאריך ביוץ

מחשבון ביוץ יסייע לך לאתר את מועד הביוץ המשוער בהנחה שהמחזור החודשי שלך סדיר.

תאריך וסת אחרון

משך המחזור החודשי (?)

מחשבון הוספת משקל בהריון

מחשבון זה יסייע לך להעריך האם העליה במשקלך במהלך ההריון תקינה וכמה עוד עלייך לעלות במשקל עד הלידה.
גובה (מטרים, לדוגמה - 64.1מטר)
משקל בתחילת ההריון (ק"ג)
משקל נוכחי (ק"ג)
שבוע הריון (בין שבועות 24-21)

  • שם לתינוק
  • לוח אירועים mamy
  • mamymail
alt

פירוש נומרולוגי חינם

הקלידו שם פרטי ומיד תקבלו במייל את הניתוח הנומרולוגי של השם שבחרתם.

alt

מפגשי בוקר חינם

כולכן מוזמנות חינם לזמן איכות עם הבייבי בקניונים ברחבי הארץ.

alt

העובר שלך רוצה לדבר איתך

אמא, בואי הרשמי וקבלי ממני העובר שלך מכתב שבועי ובו מידע על ההתפתחות שלי ועוד...


כנסי לעמוד הפייסבוק שלנו לקבלת המלצות ועדכונים

התפתחות מוטורית-עולם ומלואו

הדפסה altשלח לחבר
מאת
דוא"ל של החבר
פורסם ב: 22.04.2012

החשיבות של ההתפתחות המוטורית בשנה הראשונה לחיי התינוק, למה חשוב הליווי ההתפתחותי וכמה טיפים חשובים להורים...



מאת: ד"ר טל קבסה (Phd&MbMd ). ד"ר ברפואה טבעית וברפואת גוף נפש, מתמחה ברפואת ילדים משולבת, מייסדת mamay


התפתחות מוטורית-עולם ומלואו

תהליך התפתחות מופלא

תהליך ההתפתחות המוטורית אותו עובר התינוק באופן אינטנסיבי במהלך השנה הראשונה לחייו, הינו תהליך מופלא המתבטא בשיפור היכולות המוטוריות, הגסות והעדינות, על בסיס רכישת מיומנויות יסוד.

תהליך זה המושפע מגורמים שונים, החל מגנטיקה, מהלך ההריון והלידה, חשיפה לתרופות ומחלות, טונוס שרירי, בשלות עצבית, נסיון ולמידה ועד להשפעות של התנהלות סביבתית וחשיפה לגירויים מכוונים. 

 

מוטוריקה

המונח "מוטוריקה גסה" מתייחס למספר מיומנויות המצריכות שליטה בקבוצות שרירים גדולות, המהוות את אבני הדרך העיקריות בהתפתחות המוטורית של השנה הראשונה: היפוך, זחילה, עמידה והליכה. המונח "מוטוריקה עדינה" מתייחס למיומנויות הדורשות שליטה בקבוצות שרירים קטנות.

ישנו קשר ישיר בין שני מונחים שכן איכות המוטוריקה העדינה נגזרת מאיכות המוטוריקה הגסה.

 

כל הילדים הולכים... ?

עם לידתו מופעל התינוק על ידי דחף בלתי פוסק להתפתח, לנוע ולהגיע למצב הזקוף ולהליכה. אכן, "כל הילדים הולכים בסופו של דבר", אך לצד הגישה הטוענת כי לכל תינוק ופעוט קצב ודרך ייחודית משלו להתפתח, הרי שהמהלך ההתפתחותי מבוסס על תבניות תנועתיות קבועות, האמורות להתפתח באופן מסוים, בקצב מסוים ובחלונות זמן מסוימים.

כל תבנית תנועתית מונעת תחילה על ידי תהליך רפלקסיבי, המשמש זרז להתנסות ולפיתוח סכימת התנועה, ולאחר מכן הופכת לתבנית תנועתית, רצונית ועצמאית.

 

חשיבות הרצף ההתפתחותי

כל תבנית תנועתית היא בסיס לתבנית ההתפתחותית הבאה, כלומר - על מנת להגיע להיפוך, התינוק אמור לעבור דרך רצף התפתחותי הכולל, בין היתר, שכיבה איכותית על הבטן, העברת משקל על חגורת הכתפיים, הפרדת תנועה בין פלג גוף עליון לתחתון, היכרות עם קו האמצע ומעבר דרכו, רוטציה, התפתחות רפלקסים שונים, פיתוח תגובות יישור מתאימות, הטמעה של רפלקסים ועוד.

כאשר הרצף ההתפתחותי מופר, או שתבניות התנועה נעשות באופן לא איכותי, נפגע התהליך כולו, כך שעל מנת להגיע אל היעד ההתפתחותי הסופי יפתח התינוק מנגנוני פיצוי ומעקפים.

חוכמת הגוף היא מופלאה ואיננה מקרית. בכל תבנית תנועתית נשתלים הזרעים לפיתוח מיומנויות נוספות, ונוצרים קשרים עצביים החיוניים להתפתחות המוח, לתהליכי למידה וזיכרון, יכולת ארגון וקשב ועוד.

כל תבנית תנועתית מייצרת קשרים מוחיים המסייעים להתפתחות הקוגניטיבית, הרגשית והיצירתית. מכך נבין כי החשיבות הגדולה של ההתפתחות המוטורית התקינה איננה רק לשם השגת ההליכה, אלא חשובה יותר מכל לשם מימוש יכולות קוגניטיביות רחבות הרבה יותר.

 

 ליווי התינוק

לאור כל זאת, חשוב במיוחד ללוות את התינוק בתהליך. על ידי התבוננות וזיהוי הקשיים, ובניית תוכנית עבודה מוטורית ותחושתית, תוך שילוב גירויים מתאימים, בהתאם לגיל ולחלונות הזמן.

לשילוב ההורים בתהליך ולהתאמת סביבת הגידול ישנה חשיבות גדולה במיוחד לקידום הילד והצלחת התהליך. מטבע הדברים ההורים הינם הדמויות המרכזיות בחייו של התינוק, לפחות בחודשים הראשונים לחיים. לנוכחות ההורה (או הדמות המטפלת העיקרית) חשיבות עליונה באיזון הטמפרמנט של התינוק והטמעת הרגלי תנועה נכונים. לצורך כך חשוב במיוחד לצייד את ההורים בידע, כלים מעשיים ובטחון ביכולות שלהם להשפיע על

 

התפתחות של התינוק

עבודה מכוונת של ההורה משפרת לאין ערוך את מימוש התהליך המוטורי, בונה ומחזקת את הקשר עם התינוק ומעצימה עד מאד את יכולותיו של הילד בדרכו להיות אדם בוגר.

 

כיצד יכול ההורה לסייע לתינוק לבנות תבניות תנועה נכונות?

§    בחודשים הראשונים לחייו של התינוק, יש להקפיד על אחיזת ערסול בה עמוד השדרה מעוגל, כשהידיים בקדמת הגוף, מגלות את קו האמצע, והרגליים קרובות אל הבטן. בדרך זו עמוד השדרה מתפתח כראוי ומתאפשרת שכיבה איכותית על הבטן.

§    יש להקפיד להשכיב את התינוק על הבטן כמה שיותר. השכיבה צריכה להיות על משטח יציב וקשיח, על מנת שיפתח תגובות יישור איכותיות.

§    יש לדאוג לגירוי מתאים – ויזואלית ושמיעתית, ולוודא שהתינוק מגיב באופן שווה בשני הצדדים.

§    יש להימנע ככל האפשר מלהשכיב את התינוק על משטחים מוטים כמו טרמפולינות, נדנדות וטיולונים.

 

לפרטים אודות קורס התפתחות מוטורית תחושתית ועיסוי תינוקות במכללת מהות לחצי כאן




למעלה alt
הדפסה altשלח לחבר
מאת
דוא"ל של החבר
קבלי טיפים והמלצות למייל

עקבי אחרינו