30 שניות – זוז!!! - תנועות העובר - mamy
  • מחשבון הריון
  • מחשבון ביוץ
  • מחשבון משקל

מחשבון לחישוב תאריך לידה

מחשבון הריון יסייע לך להיות מעודכנת בהתקדמות ההריון שלך. כל שעליך לעשות – הכניסי תאריך ווסת אחרון למחשבון הריון וגלי נתונים על ההריון שלך.

תאריך וסת אחרון

מחשבון לשיעור תאריך ביוץ

מחשבון ביוץ יסייע לך לאתר את מועד הביוץ המשוער בהנחה שהמחזור החודשי שלך סדיר.

תאריך וסת אחרון

משך המחזור החודשי (?)

מחשבון הוספת משקל בהריון

מחשבון זה יסייע לך להעריך האם העליה במשקלך במהלך ההריון תקינה וכמה עוד עלייך לעלות במשקל עד הלידה.
גובה (מטרים, לדוגמה - 64.1מטר)
משקל בתחילת ההריון (ק"ג)
משקל נוכחי (ק"ג)
שבוע הריון (בין שבועות 24-21)

  • שם לתינוק
  • לוח אירועים mamy
  • mamymail
alt

פירוש נומרולוגי חינם

הקלידו שם פרטי ומיד תקבלו במייל את הניתוח הנומרולוגי של השם שבחרתם.

alt

מפגשי בוקר חינם

כולכן מוזמנות חינם לזמן איכות עם הבייבי בקניונים ברחבי הארץ.

alt

העובר שלך רוצה לדבר איתך

אמא, בואי הרשמי וקבלי ממני העובר שלך מכתב שבועי ובו מידע על ההתפתחות שלי ועוד...


כנסי לעמוד הפייסבוק שלנו לקבלת המלצות ועדכונים

30 שניות – זוז!!! - תנועות העובר

הדפסה altשלח לחבר
מאת
דוא"ל של החבר
פורסם ב: 24.07.2008

נכון, אשתך תתחיל להרגיש תנועות מוזרות בתוך הבטן כבר בתחילת החודש הרביעי - זה הבן שלך שוחה חתירה ונתקע לה בטחול – אבל יעברו עוד כמה שבועות עד שגם אתה תצליח להרגיש משהו בועט מבפנים. 



מאת: אביב שטיין, מחבר הספר "אבא נולד - מדריך ההריון לגבר"


30 שניות – זוז!!! - תנועות העובר

בחודשים הראשונים של ההיריון עוד אפשר לדמיין ששום דבר לא באמת השתנה. האישה נראית אותו הדבר, ואפילו אין בטן. כל זה עומד להשתנות: הבטן תגדל, והעובר (או העוברית) בתוכה יהפכו מוחשיים יותר ויותר. ויום אחד, אתה אפילו תצליח להרגיש אותו – או אותה – זזים!

 

נכון, אשתך תתחיל להרגיש תנועות מוזרות בתוך הבטן כבר בתחילת החודש הרביעי - זה הבן שלך שוחה חתירה ונתקע לה בטחול – אבל יעברו עוד כמה שבועות עד שגם אתה תצליח להרגיש משהו בועט מבפנים. ככל שהוא יגדל והבעיטות יתחזקו (החלום שלך על שוער בריאל מדריד עומד להתגשם!), הבטן שלה תתחיל להתקמט לכל מיני כיוונים. אם אתה מרגיש כמו בסצנה מתוך "הנוסע השמיני", אתה בהחלט צודק: יש משהו חי בתוך הגוף שלה!

 

בעניין זה, חשוב לדעת כמה דברים:

  • התינוק לעולם לא יזוז כשאתם רוצים שהוא יזוז. כלומר: אם אשתך קוראת לך בהתרגשות בדיוק כשאתה באמצע כתיבת מאמר לאוניברסיטה, תוכל להיות בטוח שעד שתקום מהכיסא, תגיע לסלון ותתמקם בנוחות ליד הבטן – הילד כבר הלך לישון ולא יזוז שוב, לפחות עד שתלך. כך יקרה גם אם תרצו להשוויץ בו במהלך ארוחת צהרים אצל אמא שלך.
5in"> הבעיטות החזקות ביותר יהיו דווקא בשעות הלילה ולפנות בוקר (כן, אתה ישן אז, אבל אשתך לא – היא קמה לעשות פיפי כל שעתיים). העניין מעורר חשד: האם גם כשייצא מהבטן הוא יהיה ער כל הלילה ולא ייתן לכם לישון? (והתשובה היא: כן). טוב, האמת היא שהתינוק פעיל ביום בדיוק כמו בלילה – אלא שבמהלך היום האישה עסוקה בעבודה, אוכל, קשרים חברתיים וכדומה, ולכן לא שמה לב לכל תזוזה ובעיטה. (משהו שקשור ב- time zone אחר...?)
  • בחודשים הראשונים יש לתינוק עוד מספיק מקום להתהפך, ולא כל תנועה שלו אפשר להרגיש. לפיכך, צפה לכך שיגיע היום בו תגיע הביתה ותמצא אישה חיוורת ומודאגת, היות והיא "לא הרגישה אותו" כל היום. שים לב: אם תחליטו בכל זאת ללכת לבדיקה בהולה אצל הרופא, רוב הסיכויים שהבעיטות יחזרו ברגע שתתיישבו בחדר ההמתנה.
  •  

    רגע של רצינות: מתי בכל זאת כדאי להילחץ? ובכן, באופן עקרוני, כל אישה לומדת להכיר את תנועות התינוק הספציפי שלה. עם כל חריגה משמעותית מדפוס התנועות המוכר עדיף להילחץ וללכת לעשות בדיקה. אל תשכח: בתי החולים ומוקדי קופות חולים פתוחים 24 שעות, לנוחותכם... שיהיה בהצלחה!




    למעלה alt
    הדפסה altשלח לחבר
    מאת
    דוא"ל של החבר
    קבלי טיפים והמלצות למייל

    עקבי אחרינו