איך תתחזקי את גופך לפני הלידה ולאחריה? - mamy
  • מחשבון הריון
  • מחשבון ביוץ
  • מחשבון משקל

מחשבון לחישוב תאריך לידה

מחשבון הריון יסייע לך להיות מעודכנת בהתקדמות ההריון שלך. כל שעליך לעשות – הכניסי תאריך ווסת אחרון למחשבון הריון וגלי נתונים על ההריון שלך.

תאריך וסת אחרון

מחשבון לשיעור תאריך ביוץ

מחשבון ביוץ יסייע לך לאתר את מועד הביוץ המשוער בהנחה שהמחזור החודשי שלך סדיר.

תאריך וסת אחרון

משך המחזור החודשי (?)

מחשבון הוספת משקל בהריון

מחשבון זה יסייע לך להעריך האם העליה במשקלך במהלך ההריון תקינה וכמה עוד עלייך לעלות במשקל עד הלידה.
גובה (מטרים, לדוגמה - 64.1מטר)
משקל בתחילת ההריון (ק"ג)
משקל נוכחי (ק"ג)
שבוע הריון (בין שבועות 24-21)

  • שם לתינוק
  • לוח אירועים mamy
  • mamymail
alt

פירוש נומרולוגי חינם

הקלידו שם פרטי ומיד תקבלו במייל את הניתוח הנומרולוגי של השם שבחרתם.

alt

מפגשי בוקר חינם

כולכן מוזמנות חינם לזמן איכות עם הבייבי בקניונים ברחבי הארץ.

alt

העובר שלך רוצה לדבר איתך

אמא, בואי הרשמי וקבלי ממני העובר שלך מכתב שבועי ובו מידע על ההתפתחות שלי ועוד...


כנסי לעמוד הפייסבוק שלנו לקבלת המלצות ועדכונים

איך תתחזקי את גופך לפני הלידה ולאחריה?

הדפסה altשלח לחבר
מאת
דוא"ל של החבר
פורסם ב: 28.12.2019

למרות שאחרי ההריון והלידה מופנית תשומת ליבך העיקרית לתינוקך ולצרכיו הפיזיים והנפשיים, את חייבת לפנות מספיק זמן לטיפוח עצמי, פיזי ורגשי כדי להיות במיטבך. אז איך תתחזקי את גופך לפני הלידה ולאחריה? 



מאת: לידיה נתנזון, מומחית לבריאות הוליסטית ורפלקסולוגית בכירה בשילוב טיפול באמנויות, אבנים חמות, פרחי באך, ביו-אנרגיה ופסיכולוגיה בודהיסטית


איך תתחזקי את גופך לפני הלידה ולאחריה?
תקופת ההריון והלידה שלאחריה מעבירות אותך שינויים פיזיים ונפשיים. ייתכן שזנחת עיסוקים חשובים, ויתרת על תחביבים ושינית הרגלים וקשרים עם אנשים, אך תקופה זו הסתיימה ומה שהיה מתאים אז כבר פחות מתאים כיום. תשומת ליבך מופנית לתינוקך ולצרכיו הפיזיים והנפשיים, אך לא די בכך, ואת חייבת לפנות לעצמך זמן לטיפוח עצמי, פיזי ורגשי כדי לחזור לעצמך ולהיות שם במיטבך עבור תינוקך.
 
ההריון הוא תהליך מופלא של הטבע ויש לו השפעות נפלאות ומעצימות עלייך ועל תינוקך, כשחוויות שהתרחשו הרבה לפני הלידה הצפויה משפיעות על אישיותו של תינוקך ומעצבות אותה. תינוקך יכול לגלות סימנים של מתח או רגיעה טרם לידתו, ולכן הערכה עצמית חיובית ושקט נפשי שלך יסייעו לו לפתח נפש בריאה בגוף בריא. כיום ידוע שלעובר יש יכולת לחוות את מחשבותייך ופעולותייך, כשעוד ברגע ההתעברות מחשבותייך, תחושותייך ורגשותייך חודרות ישירות לגוף התינוק שלך. הריון בריא מביאה ללידה בריאה, ולכן כאם לעתיד חשוב שתרגישי נאהבת, בטוחה ומאושרת כבר מתחילת ההריון.
 
לכן את חייבת לאפשר לעצמך פסק זמן מהמרוץ ולפנותו למנוחה, לטיפוח עצמי – פיזי ורגשי, ורצוי כמובן לעשות זאת עם תמיכה מהסביבה. היערכות ותשומת לב נכונה יעזרו לך למנוע מצבי עייפות מוגברת, לידה מוקדמת ומצבים נוספים של הריון בסיכון.
 
מיד לאחר הלידה נוצרת אינטימיות מיוחדת בינך לבין התינוק, הנרקמת באמצעות פעולות כמו: האכלה, חיבוק, ערסול ונשיאת תינוקך. לתינוקות יש צורך חזק לחוש
מחוברים פיזית לאדם שמטפל בהם, ולכן חשוב שבן זוגך יהיה מעורב גם בפעילויות אלה.
 
ששת השבועות הראשונים לאחר הלידה הם קריטיים לצבירת כוחות מחודשים, נצלי אותם כדי להזין ולטפל בעצמך. זמן בו את יוצאת מהבית למפגש מתוכנן עם חברות, או לטיפול וטיפוח עצמי במספרה. גופך זקוק לזמן ומרחב כדי להסתגל לשינויים הפיזיולוגיים והנפשיים ולשקם את עצמו.
 
 

כיצד תתחזקי את גופך לפני הלידה ולאחריה? 

התגברי על תחושת הבידוד – אחד האתגרים של החברה המודרנית הוא להתגבר על הבידוד שנוצר כתוצאה מהחיים המודרניים. היעזרי בבני המשפחה והחברים לעתים קרובות ככל האפשר, בארגון מערכת תמיכה משפחתית או עזרה של מטפלת כדי לקבל עזרה בהכנת הארוחות, הניקיון והמטלות השוטפות על מנת שעיקר האנרגיה שלך תתמקד בטיפול בתינוקך ובעצמך. במהלך ההיריון חשוב לשמור על קשרים עם בני המשפחה וחברים, ולהמשיך לתחזק קשרים אלה גם אחרי הלידה. הקשר החשוב ביותר הוא כמובן עם בן זוגך – מצאי זמן משותף רק לשניכם כפי שהיה לפני ההיריון.
 
שמרי על זמני מנוחה קבועים ותני עדיפות לכך – אם את ערה בלילה בשל האכלת תינוקך, תרגלי מדיטציה ומודעת לנשימה כדי שגופך ינוח גם במהלך ערות. נסי ליצור סביבך וסביב תינוקך מרחב מוגן של שלווה, בו תמצאי זמן גם לעצום עיניים ולנשום. את יכולה לעשות זאת בעזרת השמעת מוסיקה נעימה בזמן שאת מטפלת בתינוקך.
 
 
 
תזונה בריאה – עלייה במשקל במהלך ההריון היא סימן טוב לפתוח באורח חיים בריא לאחר הלידה. שינוי זה כולל אכילה מודעת, תוך דגש על בניית תפריט בריא ומאוזן וחזרה לפעילות גופנית. דאגי לשתות מיצים טבעיים, מים או תה צמחים על מנת להחזיר לגופך נוזלים. אכלי מזונות קלים לעיכול כמו: מרק או דייסות חמות בימים הראשונים שלאחר הלידה, והימנעי מהעמסה על מערכת העיכול. כאשר את מרגישה רעבה, הוסיפי בהמשך אוכל מוצק יותר והקפידי לאכול ארוחות טריות ומזינות. במהלך היום העדיפי מזון פשוט ומזין כמו: מרק, ירקות מאודים, תבשילי קדרה ולחם טרי, יחד עם הקפדה מרובה על שתיית נוזלים כולל מיצים טבעיים ותה צמחים פושר במיוחד במידה ואת מניקה.
 
 
סדרי עדיפויות – ככל שתנוחי יותר, כך תהיי מסוגלת ליהנות יותר מאימהותך. על מנת להגיע למקום זה חשוב שתהיי מוכנה זמנית לשים בצד ואף 'להזניח' מעט את הצורך שלך לשלוט בכל הרבדים המרכיבים את חייך, ולשים בראש סדר העדיפויות את חיבורך לתינוקך ולחזרה שלך לעצמך. אמנם המלאכה מרובה אך הזמן קצר, ולכן חשוב שתעניקי לעצמך את הרשות לוותר על ניקיון הבית ועל ביצוע המטלות היומיומיות הכרוכות בניהולו. הרי השבועות הראשונים שלאחר הלידה עוברים מהר, ומותר לך להאט את הקצב וליהנות מכל רגע.
 
טפלי בטחורים המתפתחים בהיריון – הלחץ הנוצר על רצפת האגן עקב לחיצות אינטנסיביות בזמן הלידה עלול להחריף את המצב. בדרך כלל נעלמים הטחורים בתום כמה שבועות לאחר הלידה, אך במקרים מסוימים הם עלולים להימשך זמן רב יותר. מומלץ לצרוך הרבה סיבים תזונתיים באמצעות אכילת פרות וירקות וחיטה מלאה. ניתן למרוח ג'ל אלווורה ישירות על הטחורים כדי להרגיע את הגירוי, או להיכנס לאמבטיה חמימה ולהוסיף לתוך המים מגוון של עשבי מרפא מרגיעים כמו לבנדר, רוזמרין, קמומיל, חוטמית או בוקיצה. טבלי במים החמימים למשך כ-20-15 דקות. אחרי הלידה מומלץ גם לבצע תרגילים לחיזוק רצפת האגן.
 
התמודדי עם מצבי רוח קיצוניים – בשבועות הראשוניים אחרי הלידה עשויים רגשותייך לנוע בקיצוניות. ברגע אחד תחושי אושר עילאי כשתביטי בעיני תינוקך, ורגע אחר מכן את עשויה לחוש הצפה של תחושת עצב. המעבר מצחוק לבכי ושינוים מהירים במצב הרוח הם מצבים נורמליים ונפוצים לאחר הלידה. סערה רגשית זו נוצרת עקב השינויים הביוכימיים וההורמונליים הרבים שחווה גופך בתקופת ההריון.
 
 
טיפול הוליסטי במהלך חופשת הלידה יחזיר את גופך לתפקוד, לאיזון כל מערכות הגוף ואף יסייע לך לקבל החלטות חשובות לגבי בחירות מקצועיות ושינויים כמו למשל: האם לחזור למשרה מלאה או חלקית, האם לשים את תינוקך במעון או להביא מטפלת הביתה, ואולי להמשיך בלימודים או לקחת פסק זמן ולטפל בתינוקך.



למעלה alt
הדפסה altשלח לחבר
מאת
דוא"ל של החבר
קבלי טיפים והמלצות למייל

עקבי אחרינו