המלצות בנושא בטיחות, הרגלים ותזונה - mamy
  • מחשבון הריון
  • מחשבון ביוץ
  • מחשבון משקל

מחשבון לחישוב תאריך לידה

מחשבון הריון יסייע לך להיות מעודכנת בהתקדמות ההריון שלך. כל שעליך לעשות – הכניסי תאריך ווסת אחרון למחשבון הריון וגלי נתונים על ההריון שלך.

תאריך וסת אחרון

מחשבון לשיעור תאריך ביוץ

מחשבון ביוץ יסייע לך לאתר את מועד הביוץ המשוער בהנחה שהמחזור החודשי שלך סדיר.

תאריך וסת אחרון

משך המחזור החודשי (?)

מחשבון הוספת משקל בהריון

מחשבון זה יסייע לך להעריך האם העליה במשקלך במהלך ההריון תקינה וכמה עוד עלייך לעלות במשקל עד הלידה.
גובה (מטרים, לדוגמה - 64.1מטר)
משקל בתחילת ההריון (ק"ג)
משקל נוכחי (ק"ג)
שבוע הריון (בין שבועות 24-21)

  • שם לתינוק
  • לוח אירועים mamy
  • mamymail
alt

פירוש נומרולוגי חינם

הקלידו שם פרטי ומיד תקבלו במייל את הניתוח הנומרולוגי של השם שבחרתם.

alt

מפגשי בוקר חינם

כולכן מוזמנות חינם לזמן איכות עם הבייבי בקניונים ברחבי הארץ.

alt

העובר שלך רוצה לדבר איתך

אמא, בואי הרשמי וקבלי ממני העובר שלך מכתב שבועי ובו מידע על ההתפתחות שלי ועוד...


כנסי לעמוד הפייסבוק שלנו לקבלת המלצות ועדכונים

המלצות בנושא בטיחות, הרגלים ותזונה

הדפסה altשלח לחבר
מאת
דוא"ל של החבר
פורסם ב: 17.08.2009

לקראת פתיחת שנת הלימודים, מומחי מרכז שניידר לרפואת ילדים מקבוצת הכללית ממליצים כיצד לשנות את הרגלי הילדים, איך מסגלים אותם למעבר לסדר יום חדש, כיצד להדריך אותם לבטיחות בדרכים ומה מומלץ לשים בכריך לבית הספר.



המלצות בנושא בטיחות, הרגלים ותזונה

לקראת פתיחת שנת הלימודים, מומחי מרכז שניידר לרפואת ילדים מקבוצת הכללית ממליצים כיצד לשנות את הרגלי הילדים, איך מסגלים אותם למעבר לסדר יום חדש, כיצד להדריך אותם לבטיחות בדרכים ומה מומלץ לשים בכריך לבית הספר.

 

דגנית בן-ניסן, פסיכולוגית ראשית במכון להתפתחות ולשיקום הילד במרכז שניידר לרפואת ילדים, מציינת כי בחופשת הקיץ, ילדים רבים משנים את הרגלי השגרה ואת סדר היום, רבים הולכים לישון מאוחר וקמים מאוחר. בימים החופש האחרונים, כדאי לסגל את הילד בהדרגה לשעות השינה הרגילות. בנוסף, ההכנות והסידורים לקראת בית הספר, קניית הציוד והכנת הילקוט, מסייעים לתהליך העיבוד והפרידה מהחופש וההכנה ללימודים ומכינים את הילד נפשית לחזרה לבית הספר. כדאי לעשות את ההכנות לבית הספר במשותף, כחלק מתהליך סיום החופש והחזרה ללימודים.

 

פרופ' יחזקאל ויסמן, מנהל היחידה לרפואה דחופה במרכז שניידר לרפואת ילדים, מציין כי ילדים רבים נפגעים בדרך לבית הספר ובחזרה ממנו. על כן, יש להקפיד ללוות ילדים עד גיל 9 בעת חציית כביש ולוודא כי הילדים עוצרים על שפת המדרכה, מסתכלים לכל הכיוונים בעת החצייה, ורק אז חוצים את הכביש. כמו כן, יש להדריך את הילד שלא לחצות כביש בין מכוניות חונות או מאחורי אוטובוסים ולא לשחק משחקי כדור ליד כביש. חשוב לודא שמשקל הילקוט לא יהיה כבד ולא יעלה על 15% ממשקל גופו של הילד, ובשבועות הראשונים ללימודים, להקפיד במיוחד על הגנה מפני השמש ושתיה מרובה בכדי למנוע התייבשות.

 

דפנה זיו בוסאני,דיאטנית ביחידה לתזונה ולדיאטה במרכז שניידר לרפואת ילדים ומנחת סדנאות לתזונה נכונה "קל על המשקל", ממליצה להיערך גם בנושא תזונה לקראת החזרה לבית הספר:

·        יש להקפיד על אכילת ארוחת בוקר לפני היציאה לבית הספר. ארוחה זו חיונית לילדים בכדי לשפר את יכולת הריכוז שלהם ולהיותם ערניים. לארוחת הבוקר מומלץ לאכול סנדוויץ' או קערית של קורנפלקס עם חלב. במידה וממהרים, ניתן לקחת לדרך שקית שוקו או אקטימל או כוס חלב וחטיף אנרגיה. דרך נוספת להקל  על הארגון בבוקר היא שתיית משקה בוקר .

·        כדאי מאד להכין עם הילד "מערכת כריכים" לכל ימות השבוע, שעל פיה יקבע איזה סנדוויץ' יאכל הילד בבית הספר בכל יום. כדאי להחליט על פעם אחת בשבוע שבה יהיה ממרח מתוק כמו שוקולד או ריבה, ובשאר ימי השבוע מומלץ להשתמש ברכיבים בריאים כמו: גבינה צהובה לייט 9%, גבינה לבנה, קוטג' או חומוס. רצוי להרגיל את הילד לקחת ירק או פרי לצד הכריך, את הירקות ניתן לחתוך ולשים בקופסא נפרדת. לא לשכוח לצייד את הילדים בבקבוק מים.

·        כדאי להקפיד על שתיית מים במהלך יום הלימודים, השתייה חשובה מאד, חלק נכבד מגופנו (למעלה מחצי) מורכב ממים. המים מרווים יותר, בריאים יותר לשיניים ותורמים לעירנות הילדים.

·        אחרי שעות בית הספר, מומלץ מאד להרגיל את הילד לאכול ליד השולחן ולא מול הטלוויזיה. חשוב שיהיה בארוחה מרכיב חלבוני כמו קציצות, שניצל, קציצת דג או תחליף סויה לצמחונים, שאינו מומלץ יותר משלוש מנות בשבוע. לילדים שמעדיפים תחליף צמחוני, מומלץ לשלב קטניות כגון: חומוס, שעועית, עדשים ופול, יחד עם דגנים כמו וארז ותירס. כמו כן, רצוי לשלב קינואה כחלק מהדגנים אותם צורכים. שניצל תירס אינו מהוה תחליף למנה חלבונית. חשוב לשלב ירקות מבושלים או סלט ירקות ותוספת פחמימות: פסטה או תפוח אדמה. 

·        במסגרת החוגים רצוי לשלב חוג ספורט כמו כדורסל או התעמלות. פעילות גופנית חשובה גם מההיבט הבריאותי וגם מבחינת בטחון עצמי והעלאת תחושת המסוגלות של הילד.




למעלה alt
הדפסה altשלח לחבר
מאת
דוא"ל של החבר
קבלי טיפים והמלצות למייל

עקבי אחרינו