זירוז או לידה ספונטנית!? 6 הבדלים עיקריים בין שתי - mamy
  • מחשבון הריון
  • מחשבון ביוץ
  • מחשבון משקל

מחשבון לחישוב תאריך לידה

מחשבון הריון יסייע לך להיות מעודכנת בהתקדמות ההריון שלך. כל שעליך לעשות – הכניסי תאריך ווסת אחרון למחשבון הריון וגלי נתונים על ההריון שלך.

תאריך וסת אחרון

מחשבון לשיעור תאריך ביוץ

מחשבון ביוץ יסייע לך לאתר את מועד הביוץ המשוער בהנחה שהמחזור החודשי שלך סדיר.

תאריך וסת אחרון

משך המחזור החודשי (?)

מחשבון הוספת משקל בהריון

מחשבון זה יסייע לך להעריך האם העליה במשקלך במהלך ההריון תקינה וכמה עוד עלייך לעלות במשקל עד הלידה.
גובה (מטרים, לדוגמה - 64.1מטר)
משקל בתחילת ההריון (ק"ג)
משקל נוכחי (ק"ג)
שבוע הריון (בין שבועות 24-21)

  • שם לתינוק
  • לוח אירועים mamy
  • mamymail
alt

פירוש נומרולוגי חינם

הקלידו שם פרטי ומיד תקבלו במייל את הניתוח הנומרולוגי של השם שבחרתם.

alt

מפגשי בוקר חינם

כולכן מוזמנות חינם לזמן איכות עם הבייבי בקניונים ברחבי הארץ.

alt

העובר שלך רוצה לדבר איתך

אמא, בואי הרשמי וקבלי ממני העובר שלך מכתב שבועי ובו מידע על ההתפתחות שלי ועוד...


כנסי לעמוד הפייסבוק שלנו לקבלת המלצות ועדכונים

זירוז או לידה ספונטנית? 6 הבדלים עיקריים בין השתים

הדפסה altשלח לחבר
מאת
דוא"ל של החבר
פורסם ב: 06.02.2016

ההחלטה הגורלית בזמן לידה, האם לתת זריקת זירוז או להמתין ולתת לטבע לעשות שלו הינה שאלה כבדת משקל עבור היולדת. זירוז לידה באמצעות פיטוצין או אוקסיטוצין עלולה לעיתים להביא אתה גם סיכונים שונים אשר הורים לא תמיד יודעים לקחת בחשבון.



מאת: ענבר פז


זירוז או לידה ספונטנית? 6 הבדלים עיקריים בין השתים
אספנו פה מספר הבדלים בין צירי לידה ספונטנית שמתחילה באופן טבעי, לבין צירים שמתפתחים באופן מלאכותי על ידי התערבות חיצונית.
 
שישה סיכונים בעת זירוז לידה:
 
 
1. הפעילות ההורמונלית פועלת שונה בשתי הסיטואציות: בלידה ספונטנית הורמון בשם אוקסיטוצין שתפקידו להגן עליך מפני צירים מוקדמים, עובד ביעילות על מנת להרפות את שרירי צוואר הרחם. בעת זירוז לידה נותנים ליולדת פיטוצין, שהוא מהווה חיקוי סינטטי של הורמון האוקסיטוצין אשר מביא להתכווצויות ברחם, החיקוי הוא של הפעילות המכאנית של הרחם.
ההבדל בין סוגי הצירים הוא שהאוקסיטוצין מופשר בזרם פולסטיבי- מה שגורם בהכרח להפסקות בין הצירים. לעומתו, הפיטוצין מגיע ישירות לווריד וגורם לצירים מאוד ארוכים וכואבים, מבלי לתת לתינוק ולאם זמן התאוששות. בנוסף, הגוף לא מספיק להפריש אנדורפינים לשיכוך כאבים ולפיכך, ישנו סיכוי גבוה שיהיה צורך במשככי כאבים. במקרים נדירים, ישנו סיכוי למצוקה עוברית וקרע של הרחם.
 
2. עוצמת ההתכווצויות משתנה: כאשר בזירוז לידה, צוואר הרחם לא מוכן ללידה, ובשל כך יש צורך בצירים חזקים וממושכים בתדירות גבוהה יותר על מנת לקדם את תהליך הלידה. לעומת הלידה הטבעית, צירי הלידה מתחילים בהדרגה כאשר צוואר הרחם רך, ההדרגתיות בצירים מאפשרת התמודדות עם רמות הכאב אשר מתעצמות וגדלות. בזירוז, אין את אותה הדרגתיות, ולכן היולדת מרגישה את הכאבים בעוצמות הגבוהות ביותר בבת אחת, ולכן הכאב הוא חד ועוצמתי ביותר.
 
3. נוחות: בעת לידה טבעית, כאשר הכאבים קשים מנשוא, היולדת תחפש לעצמה דרכים להרגיע ולהתמודד עם עוצמת הכאב. לפיכך, בלידה טבעית היא יכולה לבחור במהלך הצירים להיכנס לאמבטיה או לעשות מקלחת מים חמים שעשויים לסייע. בזירוז לידה, לא תתאפשר גישה לאמבט היות והיולדת תהיה חייבת להיות מחוברת למכונות ניטור שתפקידן לזהות מצוקה עוברית. בנוסף, היא תעבור בדיקות באופן תכוף, מה שלא מאפשר למעשה ירידה מהמיטה. 
 
4. רפלקס הדחיפה: במהלך הלידה, באופן רפלקסיבי היולדת חשה דחף עז ובלתי נשלט לדחוף את העובר אל עבר היציאה, בדומה למתג שהופעל על מצב "שליפת תינוק".
בלידה הטבעית רמות האוקסיטוצין מתרבים בהתמדה, עד לשלב השיא, היינו, התרחבות צוואר הרחם. תפקידו של האוקסיטוצין הינו למגר התכווצויות חזקות בעוצמה שלא ניתן לעמוד בהם, וזאת על מנת לדחוף את התינוק כלפי מטה והחוצה. בזירוז לידה, אוקסיטוצין סינתטי מסופק על ידי משאבה אשר לא מסוגלת לסייע בתהליך הרפלקסיבי של הדחיפה לקראת סוף הלידה. בשל כך, ברב המקרים נדרשות התערבויות בלידה כגון מלקחיים, ולידה קיסרית.
 
5. בריאות העובר: הגוף מייצר אוקסיטוצין טבעי שתפקידו בין השאר הוא לחצות את השליה ולהגן על מוח התינוק ומפני נזקים העלולים להתרחש עקב מחסור בחמצן. בלידה טבעית, נעשית פעולה מתונה של התכווצויות שמתחילות באופן הדרגתי. רמות האוקסיטוצין גדלים זמנית בהדרגה גם הם, מה שעוזר לשמור על ביטחון התינוק. בזירוז לידה לעומת זאת, אוקסיטוצין סינטטי מפריע ליכולת של הגוף לייצר הורמון מגן. לכן התינוק חשוף לסכנות של מחסור בחמצן. התינוק בדרך כלל יראה סימני מצוקה ואז היולדת תכנס לקיסרי חירום כדי למנוע נזק מוחי אפשרי לתינוק.
 
6. הורמון אהבה: יש הבדלים בין שני סוגי הלידה גם בתום הלידה, כאשר התינוק כבר נולד. בלידה טבעית הורמון האוקסיטוצין משתחרר בגוף היולדת במינון גבוה- למעשה, במינון הגבוה ביותר שאישה תחווה בחיה. ההורמון הזה נקרא גם הורמון האהבה, הוא אחראי להתקשרות הראשונית ולהתאהבות של האם בתינוק. 
 
 
 
לסיכום, כאשרר אוקסיטוצין סינתטי מפריע להורמונים להשתחרר כפי שהיו אמורים להתפשט באופן טבעי, ישנה סבירות גבוהה ללחצים ומצבי רוח של האם, יחד עם צניחה בשיעורי ההנקה שהוא מקור נוסף לאוקסיטוצין טבעי. דבר זה, עלול לעיתים להסתיים גם בדיכאון וחרדה אחרי לידה.
 
עוד על השפעות של זירוז הלידה בכתבה הבאה:
 
 

 




למעלה alt
הדפסה altשלח לחבר
מאת
דוא"ל של החבר
קבלי טיפים והמלצות למייל

עקבי אחרינו