מה קורה עם החסכונות שלך בזמן חופשת הלידה? - mamy
  • מחשבון הריון
  • מחשבון ביוץ
  • מחשבון משקל

מחשבון לחישוב תאריך לידה

מחשבון הריון יסייע לך להיות מעודכנת בהתקדמות ההריון שלך. כל שעליך לעשות – הכניסי תאריך ווסת אחרון למחשבון הריון וגלי נתונים על ההריון שלך.

תאריך וסת אחרון

מחשבון לשיעור תאריך ביוץ

מחשבון ביוץ יסייע לך לאתר את מועד הביוץ המשוער בהנחה שהמחזור החודשי שלך סדיר.

תאריך וסת אחרון

משך המחזור החודשי (?)

מחשבון הוספת משקל בהריון

מחשבון זה יסייע לך להעריך האם העליה במשקלך במהלך ההריון תקינה וכמה עוד עלייך לעלות במשקל עד הלידה.
גובה (מטרים, לדוגמה - 64.1מטר)
משקל בתחילת ההריון (ק"ג)
משקל נוכחי (ק"ג)
שבוע הריון (בין שבועות 24-21)

  • שם לתינוק
  • לוח אירועים mamy
  • mamymail
alt

פירוש נומרולוגי חינם

הקלידו שם פרטי ומיד תקבלו במייל את הניתוח הנומרולוגי של השם שבחרתם.

alt

מפגשי בוקר חינם

כולכן מוזמנות חינם לזמן איכות עם הבייבי בקניונים ברחבי הארץ.

alt

העובר שלך רוצה לדבר איתך

אמא, בואי הרשמי וקבלי ממני העובר שלך מכתב שבועי ובו מידע על ההתפתחות שלי ועוד...


כנסי לעמוד הפייסבוק שלנו לקבלת המלצות ועדכונים

מה קורה עם החסכונות שלך בזמן חופשת הלידה?

הדפסה altשלח לחבר
מאת
דוא"ל של החבר
פורסם ב: 24.02.2016

בשעה טובה ומוצלחת הפכת לאמא, ובין הנקה להנקה זה הזמן לברר מה קורה עם החסכונות שלך בזמן חופשת הלידה. בשורות הבאות תוכלי למצוא מידע מורחב בנושא ולדעת יותר על הזכויות הפיננסיות העומדות לרשותך במהלך חופשת הלידה. 



מה קורה עם החסכונות שלך בזמן חופשת הלידה?
על פי חוק, כל עובדת המצויה בחופשת לידה, זכאית להמשך תשלום הפרשות לקופת הגמל על ידי המעסיק, וזאת בהתאם לתקופת זכאותה לדמי הלידה. תשלום ההפרשות על ידי המעסיק מיועד לכל סוגי קופות הגמל, לרבות, קופות גמל לתגמולים, קרנות השתלמות וקרנות פנסיה. על פי רוב, המעסיק מנכה מראש את חלקה של העובדת בהפרשות לקופות הגמל, וזאת עבור החודשיים הראשוניים של חופשת הלידה, כאשר הניכוי עצמו מתבצע מהשכר האחרון של העובדת טרם יציאתה לחופשת הלידה.
בחלק גדול מהמקרים, המעסיק ישלם בעצמו את חלקה של העובדת עבור יתרת חופשת הלידה, וזאת כמקדמה על חשבון השכר העתידי של העובדת עם חזרתה מחופשת הלידה. יחד עם זאת, כל עובדת רשאית להפקיד בכוחות עצמה כספים למטרות ביטוחי פנסיוני עבור החלק היחסי בחופשת הלידה בו המעסיק אינו מחויב בתשלום, וזאת לצרכי שמירת רציפות הזכויות הפנסיוניות. 
 

מי זכאית להמשך הפרשות לקופת גמל על ידי המעסיק? 

כל עובדת במשק הישראלי שיצאה לחופשת לידה, זכאית על פי חוק להמשך הפרשות הכספים לקופות הגמל על ידי המעסיק, וזאת בהתאם לתקופה בגינה היא זכאית לדמי לידה מטעם המוסד לביטוח לאומי. הזכאות ניתנת במקרים בהם העובדת עומדת בשלושת התנאים הבאים:
1. העובדת זכאית לתשלום דמי לידה 
2. העובדת הועסקה אצל המעסיק במשך שישה חודשים טרם כניסתה להריון 
3.
המעסיק נהג לשלם עבור העובדת תשלומים לקופות גמל 
 
תקופת חופשת הלידה בגינה המעסיק מחויב בהעברת כספים לקופות הגמל היא תקופה בת 14 שבועות (במידה ומדובר בלידה רגילה ולא בלידה מרובת עוברים). עובדות המבקשות להאריך את חופשת לידתן ללא תשלום נדרשות להגיע להסדר אל מול המעסיק בנוגע להפרשת הכספים לקופות הגמל עבור התקופה המיועדת, או לחילופין, לבצע את ההפקדות לקופות הגמל בכוחות עצמן. 
 
חשוב שתדעו: על פי חוק, המעסיק אינו רשאי לעכב את חלקו בתשלומי הקופה גם במקרים בהם העובדת לא העבירה את חלקה. יחד עם זאת, המעסיק ראשי לקזז את תשלום ההפרשות אותן הוא ביצע עבור העובדת משכרה העתידי לאחר חזרתה לעבודה, או לחילופים מפיצויי הפיטורים להם היא זכאית. 
 
לסיכום, עובדת הזכאית לדמי לידה או לגמלת שמירת הריון, שהיא ומעבידה (או מעבידה בלבד) נהגו לשלם תשלומים לקופות גמל, זכאית להמשך הפרשת תשלומים לקופה בעד תקופת זכאותה לקבלת דמי לידה או גמלת שמירת היריון. עוד טרם יציאתך לחופשת לידה או שמירת היריון, אנו ממליצים לך לבחון את הנושא באמצעות מחלקת השכר במקום עבודתך. 
 
 
 
 



למעלה alt
הדפסה altשלח לחבר
מאת
דוא"ל של החבר
קבלי טיפים והמלצות למייל

עקבי אחרינו