סקר חופשות הלידה בישראל - מה עובר על אמהות טריות - mamy
  • מחשבון הריון
  • מחשבון ביוץ
  • מחשבון משקל

מחשבון לחישוב תאריך לידה

מחשבון הריון יסייע לך להיות מעודכנת בהתקדמות ההריון שלך. כל שעליך לעשות – הכניסי תאריך ווסת אחרון למחשבון הריון וגלי נתונים על ההריון שלך.

תאריך וסת אחרון

מחשבון לשיעור תאריך ביוץ

מחשבון ביוץ יסייע לך לאתר את מועד הביוץ המשוער בהנחה שהמחזור החודשי שלך סדיר.

תאריך וסת אחרון

משך המחזור החודשי (?)

מחשבון הוספת משקל בהריון

מחשבון זה יסייע לך להעריך האם העליה במשקלך במהלך ההריון תקינה וכמה עוד עלייך לעלות במשקל עד הלידה.
גובה (מטרים, לדוגמה - 64.1מטר)
משקל בתחילת ההריון (ק"ג)
משקל נוכחי (ק"ג)
שבוע הריון (בין שבועות 24-21)

  • שם לתינוק
  • לוח אירועים mamy
  • mamymail
alt

פירוש נומרולוגי חינם

הקלידו שם פרטי ומיד תקבלו במייל את הניתוח הנומרולוגי של השם שבחרתם.

alt

מפגשי בוקר חינם

כולכן מוזמנות חינם לזמן איכות עם הבייבי בקניונים ברחבי הארץ.

alt

העובר שלך רוצה לדבר איתך

אמא, בואי הרשמי וקבלי ממני העובר שלך מכתב שבועי ובו מידע על ההתפתחות שלי ועוד...


כנסי לעמוד הפייסבוק שלנו לקבלת המלצות ועדכונים

סקר חופשות הלידה בישראל - מה עובר על אמהות טריות

הדפסה altשלח לחבר
מאת
דוא"ל של החבר
פורסם ב: 12.05.2015

כל אישה שיולדת יוצאת לחופשת לידה, אך לא כל אישה שיולדת מעבירה את חופשת הלידה באותו האופן, או במשך אותו זמן. התחושות שונות, העומס משתנה וכך גם חלוקת הנטל בין בני הזוג. כיצד ואיפה מעבירות האימהות את חופשת הלידה? 



סקר חופשות הלידה בישראל - מה עובר על אמהות טריות
 האם כולן מבלות את זמנן בבית עם התינוק לאורך כל שעות היום? האם הן בכלל נהנות מעצם החופש מעבודתן שבשגרה? כמה מהן האריכו את החופשה המינימלית הקבועה בחוק וכמה היו מעדיפות לקצרה? אומנם החוק מאפשר לגברים לקחת חצי מחופשת הלידה בתשלום, אך האם ההורים מנצלים את האפשרות הזו או שחופשת לידה נותרה נחלתן הבלעדית של האימהות?
 
בסקר חדש וראשון מסוגו בישראל שערכה חברת אבוט יצרנית סימילאק בקרב 250 אימהות טריות, בשלבים שונים של חופשת הלידה, עולים ממצאים שבוודאי יסקרנו את הנשים והגברים שבדרך להפוך להורים טריים.  
 
  • 64% מהנשים האריכו את חופשת הלידה מעבר למינימום של 14 השבועות הקבוע בחוק, כשרובן - 41% לקחו חופשת לידה שבין ארבעה חודשים לחצי שנה. כ-22% מהנשים לקחו חופשת לידה שנמשכה יותר מחצי שנה, ורק 2.4% קיצרו את חופשת הלידה לחודשיים או פחות. אף אחת מהנשים לא העבירה את זכות חופש הלידה לאביו של התינוק:
  • כשליש מהאבות - 29% מהאבות שוהים בבית יום או יומיים בלבד  לאחר הלידה. 36% נשארו שבוע ורק 4% מהאבות יצאו למחצית מחופשת הלידה, אותה חלקו עם האם. 
  • למרות שהאבות כמעט לא נוכחים בחופשת הלידה, 70% מהנשים ענו שלא היו מוותרות על חופשת הלידה לטובת הבעל. 14% היו מוכנות להתחלק חצי חצי בחופשה, 5% היו מוותרות בקושי רב ו-11% היו מוותרות בקלות רבה.
  • 90% מהאימהות היו מאריכות את חופשת הלידה המינימלית לחצי שנה עד שנה אם הייתה להן האופציה לכך. 8.4% מהאימהות מסתפקות בשלושה חודשים ורק 1.6% היו מקצרות ומעידות שרצו לחזור  לעבודה כבר בשבועות הראשונים.
  • האם האימהות נהנות בחופשת הלידה ובאיזה שלב? 17% מהאימהות אמרו שלא הספיקו להנות כלל בחופשת הלידה. 30% העידו שהחלו ליהנות אחרי השבועיים הראשונים, בעוד שהרוב, 38.8% התחילו ליהנות רק אחרי החודש הראשון. 
בנוסף, תוצאות הסקר מעידות בין היתר על מגוון שונה של דרכים בהן מעבירות האימהות השונות את חופשת הלידה, החל מאימהות שיצאו לחופשה בחו"ל ללא הפעוט, דרך נשים שהספיקו להשלים את התואר הראשון ועד לכאלו שלקחו על עצמן פרויקטים שונים בבית או אימצו תחביב חדש. בין העונות היו רבות שהעידו שלא הספיקו כלום בחופשת הלידה מלבד הטיפול בתינוק החדש, למרות שכולן המליצו להירגע ולאמץ גישה חיובית ומכילה של המצב. בין התשובות של האימהות עולות גם תחושות של קושי ותסכול לצד הנאה ואימוץ היתרונות שבשגרה החדשה. 
 
מהסקר עולה מסקנה אחת מרכזית - שחיים של נשים מתחלקים לזמן שלפני חופשת הלידה ואחרי חופשת הלידה ולכן ניצלנו את הסקר כדי לבקש מהאימהות לתת טיפ אחד מרכזי לאימהות שבדרך לחופשת הלידה. 
התשובות היו רבות ומגוונות, אבל הטיפ הנפוץ ביותר היה לישון כמה שיותר ולנצל את זמן השינה של התינוק כדי להשלים שעות שינה.
טיפ נוסף שחזר על עצמו היה להרשות לעצמך לבקש עזרה או לנצל כמה שיותר מהעזרה המוצעת מהסביבה הקרובה, בעיקר מקרובי המשפחה ואפילו עזרה בתשלום.
בין הטיפים הנוספים, רבות מהנשים ממליצות לקחת דברים בקלות, לאמץ גישה חיובית ולמצוא חברות שנמצאות באותו השלב, על מנת לחלוק את הזמן והחוויות המשותפות עם מישהי שנמצאת במצב דומה. בנוסף הן המליצו לפנות זמן לעצמך שלא קשור לטיפול בילד, כמו קריאת ספר או טיפול בכל הפרויקטים שחיכו לך ולא היה לך זמן לעשות, כמו קורס חדש, שינוי בבית, סידור אלבומי תמונות וכו'.
 
רונית דוייב, מנהלת מדעית באבוט, יצרנית סימילאק: "חופשת הלידה היא תקופה דרמטית בחייה של אימא טרייה שנחווית באופן שונה בין אישה לאישה. הדמיון וגם ההבדלים באופן בו עוברת חופשת הלידה על ההורים השונים, מספקים תובנות להורים שבדרך, ומעניקים מידע חשוב וטיפים על איך כדאי להתכונן על מנת לנצל את התקופה הזאת בצורה המיטבית ביותר לתינוק ולאמו. 
חופשת הלידה מסמנת אירוע מאד משמעותי, על אחת כמה וכמה כשהיא מתרחשת בפעם הראשונה. האתגרים מתחילים כבר עם השיבה הביתה לאחר הלידה, עת האימא מוצאת את עצמה ללא מערכת התמיכה של בית החולים או המלונית והיא נדרשת להתמודדות האמתית עם תינוק חדש בבית.  מה שבעיקר חשוב לזכור הוא שלא רק תינוק חדש הצטרף למשפחה, אלא שגם האם עברה שינוי ומעתה חייהם שלה ושל האב ישתנו מקצה לקצה". 
 
 

כללי זהב מרונית דוייב, המנהלת המדעית של אבוט לחופשת לידה מוצלחת:

  • לכי לישון בזמן שתינוקך ישן
  • אם מציעים לך עזרה - קבלי אותה
  • הגבילי שיחות טלפון וביקורים אם את זקוקה למנוחה
  • אכלי 3 ארוחות מסודרות ביום והרבי בשתיית מים
  • תנסי לצאת כמה שיותר החוצה – הטיול באוויר הפתוח יעשה טוב לך ולתינוק 
  • למדי את הסימנים של התינוק שלך – הוא מתקשר אתך כבר מיום 0 ואומר לך בדרכו מתי הוא רעב, שבע, עייף וכד'
  • דברי עם התינוק, שירי לו, השמיעי לו מוזיקה, ספרי לו סיפורים – הוא ואת תיהנו מכל רגע
  • הימנעי מהשוואות - אל תשווי את עצמך לאימהות אחרות שילדו ואל תשווי את התינוק שלך לתינוקות אחרים
  • מצאי חברה/מכרה/שכנה שנמצאת בשלב שלך – מאד עוזר לחלוק, לשתף ולהתייעץ 
  • חזרי באופן הדרגתי ומבוקר לעסוק בפעילות גופנית 
  • והכי חשוב - תסמכי על האינטואיציות שלך – כמעט תמיד תגלי שהן נכונות

בהצלחה!

 



למעלה alt
הדפסה altשלח לחבר
מאת
דוא"ל של החבר
קבלי טיפים והמלצות למייל

עקבי אחרינו