לידה טעימה - תזונה בזמן לידה - mamy
  • מחשבון הריון
  • מחשבון ביוץ
  • מחשבון משקל

מחשבון לחישוב תאריך לידה

מחשבון הריון יסייע לך להיות מעודכנת בהתקדמות ההריון שלך. כל שעליך לעשות – הכניסי תאריך ווסת אחרון למחשבון הריון וגלי נתונים על ההריון שלך.

תאריך וסת אחרון

מחשבון לשיעור תאריך ביוץ

מחשבון ביוץ יסייע לך לאתר את מועד הביוץ המשוער בהנחה שהמחזור החודשי שלך סדיר.

תאריך וסת אחרון

משך המחזור החודשי (?)

מחשבון הוספת משקל בהריון

מחשבון זה יסייע לך להעריך האם העליה במשקלך במהלך ההריון תקינה וכמה עוד עלייך לעלות במשקל עד הלידה.
גובה (מטרים, לדוגמה - 64.1מטר)
משקל בתחילת ההריון (ק"ג)
משקל נוכחי (ק"ג)
שבוע הריון (בין שבועות 24-21)

  • שם לתינוק
  • לוח אירועים mamy
  • mamymail
alt

פירוש נומרולוגי חינם

הקלידו שם פרטי ומיד תקבלו במייל את הניתוח הנומרולוגי של השם שבחרתם.

alt

מפגשי בוקר חינם

כולכן מוזמנות חינם לזמן איכות עם הבייבי בקניונים ברחבי הארץ.

alt

העובר שלך רוצה לדבר איתך

אמא, בואי הרשמי וקבלי ממני העובר שלך מכתב שבועי ובו מידע על ההתפתחות שלי ועוד...


כנסי לעמוד הפייסבוק שלנו לקבלת המלצות ועדכונים

לידה טעימה - תזונה בזמן לידה

הדפסה altשלח לחבר
מאת
דוא"ל של החבר
פורסם ב: 12.12.2006
 המתנגדים לאכילה בזמן צירים טוענים שבמקרה סיבוך וצורך בהרדמה לניתוח, עלול להישאף תוכן קיבה חומצי לריאות. המצדדים מזכירים שקיבה ריקה מכילה חומצה חזקה יותר מקיבה עם מזון.

לידה טעימה - תזונה בזמן לידה  

מאת: טובה קראוזה – דיאטנית קלינית, מתמחה בתזונה בהריון ולאחר לידה, לאם ולתינוק ומרצה בנושא התחלת מזון מוצק*.

 

המתנגדים לאכילה בזמן צירים טוענים שבמקרה סיבוך וצורך בהרדמה לניתוח, עלול להישאף תוכן קיבה חומצי לריאות. המצדדים מזכירים שקיבה ריקה מכילה חומצה חזקה יותר מקיבה עם מזון.
בהולנד, בה מדיניות האכילה בלידה ליברלית מאד, אין שעור תמותה גבוה יותר. מה כדאי לאכול בימים שסביב תאריך הלידה המשוער, וממש בצירים.

 

כשהצירים כבר מתחילים, סדירים למדי, ודי ברור שהלידה אוטוטו מתחילה, כדאי ליולדת לאכול ארוחה קלה כדי לספק דלק למאמץ האדיר שהיא עומדת לעבור. מומלץ להתמקד בלחם, גבינה, יוגורט, אבוקדו, פרי ואפילו פרוסה יפה של עוגת טורט.
מה כדאי לארוז לחדר הלידה? למען האמת, הסוגיה האם לאכול במהלך הלידה או לא, הינה נושא מעורר מחלוקת בקרב רופאים ומיילדות בעולם כולו.
בסקר שנערך בהולנד התברר שכ- 75% מהרופאים והמיילדות משאירים את ההחלטה אם לצרוך מזון ונוזלים בידי היולדת עצמה, בעוד שהשאר אוסרים צריכת מזון ושתייה במהלך הלידה.
בבדיקה שנערכה בתשעה בתי יולדות בארצות הברית, נמצא שאחוז נמוך מאד מהיולדות נמנע לחלוטין ממזון או ממשקה. רוב הנשים צרכו נוזלים כמו מים ומיצים, וכרבע מהנשים צרכו גם נוזלים כמו משקאות חלב ומזון מוצק. השאלה אם לאכול בלידה או לא היא מאד אינדיבידואלית; לא כל אחת מרגישה צורך לאכול, ואולי אפילו להפך: בחילות והקאות. מובן גם שהכל תלוי במשך הלידה. לידות ראשונות הן לרוב ארוכות יותר, ודורשות מאמץ עצום. במקרה כזה, הגוף זקוק למילוי מאגרי האנרגיה שלו, בדיוק כמו אתלט בריצת מרתון.
מיץ פירות, ובמיוחד מיץ ענבים יכולים לספק אנרגיה כמעט מיידית, שכן הסוכר שבהן נספג לדם כמעט מיד. מיץ ענבים מומלץ, גם משום שאם נאלצים להקיא, הוא אינו גורם לתחושת שריפה כמו מיצים אחרים. חשוב לשתות מיץ ענבים לבן ולא אדום, כיוון שהטאנינים הנמצאים במיץ האדום מונעים קרישה. מה לעשות שלא מעוניינים בזה בזמן הלידה. גם נגיסה פה ושם של צנים, פרוסת לחם, או קרקר עם ריבה יכולים לשמור על רמה קבועה של סוכר בדם ולמנוע רעב.
יש הממליצים גם להגיע עם שוקולד לחדר הלידה: לאב הנרגש, לצוות וכמובן – ליולדת. אכילת שוקולד מגבירה הפרשת אנדורפינים במוח, המסייעים בשיכוך כאבים. בהחלט לא יכול להזיק. גם הסוכר והקפאין יכולים לתת לנו דחיפה של כוח, ויש הממליצים על מתן קפה ממותק ליולדת בלידות ארוכות. גם סוכרייה על מקל יכולה לספק סוכר וכך גם ארטיק קרח. בכל מקרה, חשוב להיזהר עם הממתקים ולא לצרוך יותר מידי מהם, כיוון שבמקרה כזה משיגים את האפקט ההפוך: העלייה החדה בסוכר בדם מעודדת הפרשת אינסולין אשר מכניס מיד את הסוכר לתאים, מה שמשאיר רמה נמוכה של סוכר בדם, ותחושות של עייפות, רעב, וירידה במצב הרוח. תופעה זו ידועה יותר בשם "נפילת סוכר".
המתנגדים לאכילה במהלך הלידה מנמקים את התנגדותם בסיבות הבאות:
1. במקרה של סיבוך, חס וחלילה, וצורך בהנשמה, תוכן הקיבה החומצי עלול להישאף אל הריאות, לפגוע בהן ולגרום לדלקת ריאות, מצב הידוע בשם "תסמונת מנדלסון".
2. במקרה של צורך בניתוח קיסרי, מוטב להיות במצב של צום.
לעומתם, המצדדים באכילה במהלך הלידה מספקים נימוקים רבים בעדה:
1. נמצא שאי אכילה אינה מפחיתה את הנפח המינימלי של נוזלים חומציים בקיבה. גם אם נצום יהיו שם עדיין 25 מיליליטר ונפח כזה עדיין יכול להישאף לריאות. כך שהצום ממילא לא יעיל.
2. קיבה ריקה מכילה חומצה חזקה יותר מקיבה אשר מכילה מזון.
3. בלידות ארוכות, כשהגוף זקוק לאספקת אנרגיה, הרעב הינו הדבר המציק ביותר מכל תופעה אחרת, ולכן עדיף לאכול.
4. לפי מחקרים, אספקת מזון משפיעה באופן חיובי על התקדמות הלידה.
5. בהולנד, בה, כאמור, המדיניות לגבי אכילה בלידה הינה ליברלית מאד, אין שעור תמותה גבוה יותר מתסמונת מנדלסון.

 

ומה כדאי לאכול בימים שסביב לתאריך הלידה המשוער
חברתי הטובה דורית אמרה לי פעם, שהריון נמשך 8 חודשים ועוד שנה. כשהגעתי לרגע המתאים, הבנתי בדיוק למה היא מתכוונת. החודש התשיעי הוא הקשה ביותר (במיוחד אם הוא קורה באוגוסט). ככל שמתקרבים לתאריך הלידה המשוער מרגישים שדי, הספיק לנו כבר לסחוב. העובר כבר ירד לאזור האגן, ולוחץ על המעי הגס ביתר שאת, דבר שעלול לגרום עצירות וטחורים.
ניתן להקל את התופעות הללו על ידי אכילת כמות מספקת של פירות וירקות: לפחות 3 מנות ירק ו- 2 מנות פרי ביום. רצוי פירות בעלי אפקט משלשל כמו שזיפים יבשים ותאנים מיובשות. לגבי כל תכשיר משלשל אחר חובה להתייעץ עם רופא. רובם אסורים בהריון.
אבל לא משנה כמה שזיפים יבשים נאכל. אם לא נשתה מספיק, העסק לא יזוז. כמה זה מספיק? האינדיקציה הטובה ביותר היא צבע השתן. הוא צריך להיות בהיר ככל האפשר. (תוציאו את ה"סנו בלו" מהשירותים...) בדרך כלל כמות של ליטר וחצי עוזרת. תלוי בעונה ובפעילות. חשוב מאד להקפיד על נושא השתייה, כיוון שאם שותים מעט מידי, מתחילים צירים, והרבה לידות טרם זמנן התחילו בגלל מצב של התייבשות.
בגלל הלחץ על הקיבה מצידו של הצאצא לעתיד, לא תמיד יש תיאבון. עם זאת, חשוב מאד להמשיך לספק לגוף את כל החומרים המזינים מהאוכל. פשוט לפזר אותם על פני מיני-ארוחות במשך היום.
בתקופה הקרובה לתאריך המשוער, כדאי "ללכת על בטוח" ולהימנע ממזונות שלא רגילים לצרוך באופן קבוע; חבל לקבל הרעלת מזון, חס וחלילה או אפילו לגלות בעיתוי מאד לא מוצלח שאנחנו אלרגיות למשהו חדש שטעמנו לראשונה דווקא עכשיו.
כדאי לשים לב לעובדה שמספר ימים לפני הלידה עשויים להיות שינויים בהרגלי היציאות שלנו. נשים רבות מדווחות על שלשולים. אם לא אכלנו משהו מוזר, קל לנו יותר לשים את האצבע על הסיבה האמיתית, ולהתכונן לעובדה שהלידה ממשמשת ובאה.
מה רצוי לאכול במצב כזה? מזונות קלים לעיכול כמו לחם, גבינות, מלפפון, ירקות מבושלים כמו גזר, קישוא, ודלעת, אורז, פסטה, תפוחי אדמה, בשר עוף לא מטוגן, תפוח, בננה או אגס.




למעלה alt
הדפסה altשלח לחבר
מאת
דוא"ל של החבר
קבלי טיפים והמלצות למייל

עקבי אחרינו