5 טיפים לארגון סביבה תומכת לידה בחדר לידה - mamy
  • מחשבון הריון
  • מחשבון ביוץ
  • מחשבון משקל

מחשבון לחישוב תאריך לידה

מחשבון הריון יסייע לך להיות מעודכנת בהתקדמות ההריון שלך. כל שעליך לעשות – הכניסי תאריך ווסת אחרון למחשבון הריון וגלי נתונים על ההריון שלך.

תאריך וסת אחרון

מחשבון לשיעור תאריך ביוץ

מחשבון ביוץ יסייע לך לאתר את מועד הביוץ המשוער בהנחה שהמחזור החודשי שלך סדיר.

תאריך וסת אחרון

משך המחזור החודשי (?)

מחשבון הוספת משקל בהריון

מחשבון זה יסייע לך להעריך האם העליה במשקלך במהלך ההריון תקינה וכמה עוד עלייך לעלות במשקל עד הלידה.
גובה (מטרים, לדוגמה - 64.1מטר)
משקל בתחילת ההריון (ק"ג)
משקל נוכחי (ק"ג)
שבוע הריון (בין שבועות 24-21)

  • שם לתינוק
  • לוח אירועים mamy
  • mamymail
alt

פירוש נומרולוגי חינם

הקלידו שם פרטי ומיד תקבלו במייל את הניתוח הנומרולוגי של השם שבחרתם.

alt

מפגשי בוקר חינם

כולכן מוזמנות חינם לזמן איכות עם הבייבי בקניונים ברחבי הארץ.

alt

העובר שלך רוצה לדבר איתך

אמא, בואי הרשמי וקבלי ממני העובר שלך מכתב שבועי ובו מידע על ההתפתחות שלי ועוד...


כנסי לעמוד הפייסבוק שלנו לקבלת המלצות ועדכונים

5 טיפים לארגון סביבה תומכת לידה בחדר לידה

הדפסה altשלח לחבר
מאת
דוא"ל של החבר
פורסם ב: 16.12.2015

מה זו סביבה תומכת לידה ואיך לארגן אותה?. החוויות שלנו, הרשמים שאותם ניקח מכל החוויה שנחווה, הם שיחליט עבורנו אם זו הייתה חוויה טובה ומעצימה, או מנמיכה ומאכזבת



מאת: הדס פורת - דרך שלך לאמהות מדריכה ומלווה נשים לקראת הלידה וראשית ההורות.


5 טיפים לארגון סביבה תומכת לידה בחדר לידה
הכול נמצא ברגש. אנחנו יצורים רגשיים וקולטים את המציאות החושים שלנו. כל הרשמים נאספים ומקוטלגים במגרות במוח. אילו מגירות? תלוי בזיכרון הקודם ובמגירות הקיימות. אלה שנוצרו בילדותינו בצעירותנו.
 

מי מפעיל את החושים שלנו? את הרגשות שלנו? הסביבה וכל מה שנמצא בתוכה.

מה נמצא בסביבה שלנו- צלילים, מראות, ריחות, חפצים ואנשים כל אלה מיצרים איזו חוויה מאוד מסוימת.
על מנת לבנות לנו סביבה טובה, ניוחה הנכונה לנו בזמן המאוד רגיש ועוצמתי של הלידה עלינו לקחת את כל המרכיבים האלה בחשבון.
אני צריכה לחשוב עם עצמי איזו חוויה אני רוצה בלידה שלי, ולפי הבחירה שלי, לראות על מה יש לי או אין לי שליטה ו/או השפעה.
אחרי שראיתי חדרי לידה בכמה בתי חולים, בחנתי אפשרות ללידה פרטית או לידת בית, אני רוצה לתת לך כמה טיפים שאותם תוכלי לקחת לחדר הלידה שלך באשר הוא.
 
1. מוסיקה -
 
כולנו ודעות שמוסיקה יכולה מאוד להרגיע אותנו, לבודד אותנו מהסביבה ולאפשר כניסה למצב יותר פנימי. תבחרי לך את המוסיקה שלך, שמשמחת אותך, שמרגיעה אותך, שמחברת אותך לעצמך. תורידי אותה לסמארטפון שלך, אל תשכחי להביא אזניות, כך תוכלי לנטרל כל מני לחצים מהסביבה, כריזה, קולות של אחיות ורופאים, רשמים שכלל לא קשורים אליך ובכל זאת משפיעים עליך כשאת שומעת אותם.
 
2.  ריח –
אין כמו ריח של אדמה רטובה אחרי הגשם, זר פרחים ליום הולדת, לחם טרי, עוגה לשבת.
תמצאי את הריח שעושה לך טוב על הנשמה, יש שמנים ארומטיים המתאימים לחדר לידה ומעודדים אותה כמו מרווה מרושתת, ...יש שמנים בעלי ריחות משמחים (נרולי), מרגיעים (לבנדר?) ונוגדי דיכאון (גרניום). תבחרי לך שמן שאת באופן אישי אוהבת ומתחברת אליו, בלי קשר למה שממליצים, כי על טעם וריח אין מה להתווכח. כשאת מגיעה לחדר לידה טפטפי כמה טיפות על גוף התאורה החם והריח יתפשט וייתן לך הרגשה ביתית מוכרת ונינוחה. עדיף להכין את המלווה שלך לכך, כי יתכן ואת לא תהי פנויה לזה.
 
3. חפצים –
 
מה שעוד גורם לנו להרגיש בבית אילו החפצים שלנו, הדברים הכיפיים, הנוחים, שאנחנו אוהבים לשבת עליהם, רגילים ללבוש, להתכרבל בהם, עם הריח והמרקם המוכרים. אז לה לא להביא אותם איתנו לחדר לידה. אם הם גורמים לנו להרגיש כ"כ טוב. זה מה שאנחנו רוצות, לא?1 להרגיש טוב בחדר לידה ולעזור לה לזרום , הלא היא תמיד יש האטה בקצב ההתקדמות בגלל המעבר וההסתגלות לסביבה החדשה. אז פשוט להכניס את כל הדברים שאנחנו צריכים לאוטו ולנסוע- שמיכה, וחלוק רחצה, ובגדים, אולי שמלת בית נוחה שאני רוצה להסתובב בה במקום החלוק הרפוי והפתוח של בית החולים עם ריח התרופות והעמילן שנודף ממנו.
אולי כרית נוחה להישען עליה, כדור הפיזיו שלך, ששונה בגודלו ותחושתו מכל כדור אחר שתמצאי בחדר הלידה. וכל פריט אחר שנוסח בך בטחון וביתיות- תמונה, קמע קטן, מה שבא לך. לא תתחרטי שהבאת, מקסימום לא תשתמשי, אז מה?!
 
4. תפילה, משפטי חיזוק שנוסחים בטחון ונותנים כוח-
 
המזכירים לך במה להתמקד, ומחזקים אותך. דף כזה שאת מכינה לך מראש ומשתמשת בו גם במהלך ההיריון. מתחברת יופי, לא מתחברת ? תעברי לנקודה הבאה.
 
5. הנקודה הזו היא החשובה מכולן- נקודת יחסי האנוש-
 
והקשר עם האנשים בהם את נעזרת ועליהם עליך לסמוך רגעים הכי אינטימיים, מרגשים, כואבים, ומיוחדים שלך- הצוות. אחד הגורמים שיכריעו את חווית הלידה שלך לכף חובה או לכף זכות זה הקשר עם הצוות והאופן בו תחווי אותו. לכן כדאי מאוד להתחיל ברגל ימין, היות ששליטה שיש לנו על האופן שבהו תתפתח הלידה שלנו, ואנו תלויים בעזרה, במיומנות, בתשומת הלב ובסבלנות שיעניק לנו הצוות. אנחנו רוצים שהוא יהיה לצדינו, אנחנו רוצים אותו איתנו. אנחנו רוצים אותו מקצועי אך גם רגיש ואמפתי. כיוון שאנו עומדים מול  בני אדם בדיוק כמונו, כל שעלינו לעשות זה לייצר את הקשר, את הקירבה, את היחס האישי. אנחנו רוצות שיראו אותנו, ולא עוד יולדת בפתיחה 4 שמגיעה ללדת .
 
 
אם אנחנו רוצות את היחס האישי עלינו קודם להעניק אותו. עלינו לראות את האדם מאחורי האחות הטרחנית והלחוצה, מאחורי המיילדת התזזיתית, לראות אותן את הקושי שלה, העומס, האחריות, לכל אחת סיפור אישי שהיא סוחבת מאחוריה. 
 
תתעניינו לשלומה, תציעו לה לשתות, תביאו במיוחד עוגה ביתית, פירות יבשים/ טריים, שקדים ואגוזים, שוקולדים טובים. אין משהו שלא זקוק לפינוקים במשמרת, וקצת יחס, שרואים אותם. אנחנו והם, זזה אותו הדבר בדיוק. אז כמובן שהפינוקים ישרתו גם אתכם, אז תביאו כמות שתספיק גם לפנק ולפתוח את הלב של הצוות אליכם.
תהיו ידידותיים, חייכניים, ותכינו את המלווים שלכם לזה. זה בהחלט אחד התפקידים החשובים שלהם, אם לא ה...! לייצר קשר טוב עם הצוות ליחצן אתכם ולדאוג שתקבלו את הטיפול המסור ביותר, שידאגו לכם באופן אישי, תגרמו להם להיות קרובים אלכם בכך שתתקרבו אתם אליהם.
 
טוב כל שנשאר זה לארוז הכול ולצאת לדרך. שתיה לידה זורמת, מעצימה ותינוקות בריאים ומשתפי פעולה.
 
 



למעלה alt
הדפסה altשלח לחבר
מאת
דוא"ל של החבר
קבלי טיפים והמלצות למייל

עקבי אחרינו