ריזוטו אורז בפטריות שיטאקי עם שיפוד סלמון - mamy
  • מחשבון הריון
  • מחשבון ביוץ
  • מחשבון משקל

מחשבון לחישוב תאריך לידה

מחשבון הריון יסייע לך להיות מעודכנת בהתקדמות ההריון שלך. כל שעליך לעשות – הכניסי תאריך ווסת אחרון למחשבון הריון וגלי נתונים על ההריון שלך.

תאריך וסת אחרון

מחשבון לשיעור תאריך ביוץ

מחשבון ביוץ יסייע לך לאתר את מועד הביוץ המשוער בהנחה שהמחזור החודשי שלך סדיר.

תאריך וסת אחרון

משך המחזור החודשי (?)

מחשבון הוספת משקל בהריון

מחשבון זה יסייע לך להעריך האם העליה במשקלך במהלך ההריון תקינה וכמה עוד עלייך לעלות במשקל עד הלידה.
גובה (מטרים, לדוגמה - 64.1מטר)
משקל בתחילת ההריון (ק"ג)
משקל נוכחי (ק"ג)
שבוע הריון (בין שבועות 24-21)

  • שם לתינוק
  • לוח אירועים mamy
  • mamymail
alt

פירוש נומרולוגי חינם

הקלידו שם פרטי ומיד תקבלו במייל את הניתוח הנומרולוגי של השם שבחרתם.

alt

מפגשי בוקר חינם

כולכן מוזמנות חינם לזמן איכות עם הבייבי בקניונים ברחבי הארץ.

alt

העובר שלך רוצה לדבר איתך

אמא, בואי הרשמי וקבלי ממני העובר שלך מכתב שבועי ובו מידע על ההתפתחות שלי ועוד...


כנסי לעמוד הפייסבוק שלנו לקבלת המלצות ועדכונים

ריזוטו אורז בפטריות שיטאקי עם שיפוד סלמון

הדפסה altשלח לחבר
מאת
דוא"ל של החבר
פורסם ב: 20.07.2008

2 כפות שמן זית

1 חבילה פטריות שיטאקי טריות, חתוכות לפרוסות דקות

1 גבעול סלרי, חתוך לפרוסות...



ריזוטו אורז בפטריות שיטאקי עם שיפוד סלמון

 

 

חומרים ל 4 מנות:

 

 

 2 כוסות אורז ריזוטו עגול

2 כפות שמן זית

1 חבילה פטריות שיטאקי טריות, חתוכות לפרוסות דקות

1 גבעול סלרי, חתוך לפרוסות

1 גזר קלוף, חתוך לפרוסות

מחצית ענף רוזמרין טרי

75 גרם חמאה

50 גרם גבינת פרמזן מגוררת

400 גרם פילה סלמון חתוך ל-8 מרובעים שווים

8 ענפי רוזמרין שלמים

מלח ופלפל

 


אופן ההכנה:

אם זו הפעם הראשונה שאתם מכינים ריזוטו, כדאי לשים לב לתהליך הבישול הייחודי של אורז מסוג זה

 

  1. הכנת ציר ירקות מהיר: בסיר בינוני שמים את הסלרי, הגזר, כ- 10 פרוסות פטריות שיטאקי, מחצית ענף רוזמרין וליטר מים ומביאים לרתיחה. מסירים מהאש ומניחים בצד
  2. הכנת הפטריות: מחממים במחבת כף מהחמאה (כ-25 גרם) ומטגנים את פרוסות הפטריות הנוספות עם מעט מלח כ- 3-4  דקות עד להזהבה
  3. הכנת הסלמון:  מסירים מבסיס ענף הרוזמרין את העלים ומשפדים את נתחי הסלמון על ענף הרוזמרין החשוף. מתבלים במלח ופלפל
  4. הכנת הריזוטו: בסיר בינוני, בלהבה בינונית מחממים כף שמן ומוסיפים את האורז. מסננים את ציר הירקות ויוצקים מלוא מצקת אחת מהציר לסיר האורז ומערבבים עד שהאורז סופג את מרבית הנוזל ומתייבש מעט.  מוסיפים מצקת נוספת ושוב מערבבים היטב. חוזרים על התהליך עד שהאורז מתרכך לגמרי, הבישול אורך כ- 15-20 דקות. לאלה מבינכם המבשלים ריזוטו לראשונה, מומלץ להשגיח היטב על התבשיל ולערבב את האורז רוב זמן הבישול, לאחר מספר פעמים תקבלו את התחושה הנכונה. מטרת הערבוב הינה לשחרר את העמילן וכן למנוע הדבקות האורז לתחתית הסיר. בגמר הבישול האורז צריך להיות נוזלי מעט ו"דייסתי"
  5. מוסיפים את פרוסות פטריות השיטאקי ומסירים מהאש. מוסיפים את החמאה שנותרה והפרמזן ומערבבים קלות. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם
  6. מחממים במחבת כף שמן וצולים את שיפודי הסלמון כדקה וחצי מכל צד (4 הצדדים שמסביב לשיפוד).

 

להגשה: יוצקים מהריזוטו החם על צלחת הגשה אישית, מניחים מעל את שיפוד הסלמון ומגישים מיד.   




למעלה alt
הדפסה altשלח לחבר
מאת
דוא"ל של החבר
קבלי טיפים והמלצות למייל

עקבי אחרינו