עוגת שוקולד שחיתות - mamy
  • מחשבון הריון
  • מחשבון ביוץ
  • מחשבון משקל

מחשבון לחישוב תאריך לידה

מחשבון הריון יסייע לך להיות מעודכנת בהתקדמות ההריון שלך. כל שעליך לעשות – הכניסי תאריך ווסת אחרון למחשבון הריון וגלי נתונים על ההריון שלך.

תאריך וסת אחרון

מחשבון לשיעור תאריך ביוץ

מחשבון ביוץ יסייע לך לאתר את מועד הביוץ המשוער בהנחה שהמחזור החודשי שלך סדיר.

תאריך וסת אחרון

משך המחזור החודשי (?)

מחשבון הוספת משקל בהריון

מחשבון זה יסייע לך להעריך האם העליה במשקלך במהלך ההריון תקינה וכמה עוד עלייך לעלות במשקל עד הלידה.
גובה (מטרים, לדוגמה - 64.1מטר)
משקל בתחילת ההריון (ק"ג)
משקל נוכחי (ק"ג)
שבוע הריון (בין שבועות 24-21)

  • שם לתינוק
  • לוח אירועים mamy
  • mamymail
alt

פירוש נומרולוגי חינם

הקלידו שם פרטי ומיד תקבלו במייל את הניתוח הנומרולוגי של השם שבחרתם.

alt

מפגשי בוקר חינם

כולכן מוזמנות חינם לזמן איכות עם הבייבי בקניונים ברחבי הארץ.

alt

העובר שלך רוצה לדבר איתך

אמא, בואי הרשמי וקבלי ממני העובר שלך מכתב שבועי ובו מידע על ההתפתחות שלי ועוד...


כנסי לעמוד הפייסבוק שלנו לקבלת המלצות ועדכונים

עוגת שוקולד שחיתות

הדפסה altשלח לחבר
מאת
דוא"ל של החבר
פורסם ב: 29.11.2006

500 גרם שוקולד מריר משובח, חתוך לקוביות
125 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
6 ביצים מופרדות...



עוגת שוקולד שחיתות

החומרים לעוגה (10 מנות):
500 גרם שוקולד מריר משובח, חתוך לקוביות
125 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
6 ביצים מופרדות
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
2/3 כוס (160 מ"ל) שמנת מתוקה
1 כף רום, ברנדי או ליקר אחר
1/2 1 כפיות תמצית וניל טהור
קורט מלח

החומרים לציפוי:
200 גרם שוקולד מריר משובח, קצוץ דק
1/2 כוס + 3 כפות שמנת מתוקה

הכלים:
תבנית קפיצית בקוטר 24 סמ עם דפנות בגובה 7 ס"מ, משומנת

אופן ההכנה:
מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס).

שמים את השוקולד והחמאה בקערה גדולה וממיסים מעל לסיר עם אדים. מצננים לחום פושר.
בקערת מערבל שמים את החלמונים עם הסוכר ומקציפים לתערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את תערובת השוקולד, ומערבלים לתערובת אחידה. מוסיפים את השמנת המתוקה, הרום והווניל, ומערבבים.

בקערת מערבל נפרדת מקציפים את החלבנונים עם המלח לקצף יציב וגמיש. מקפלים רבע מכמות הקצף לתערובת השוקולד, ואז מקפלים פנימה את יתר הקצף במרית.

מעבירים לתבנית ואופים 35-30 דקות, עד שהעוגה כמעט יציבה (העוגה תיראה סדוקה). מצננים צינון מלא בתבנית על רשת. מכינים את הציפוי רק לאחר שהעוגה קרה.


אופן הכנת הציפוי:
שמים את השוקולד בקערת מתכת בינונית.

בסיר קטן מביאים את השמנת לסף רתיחה. יוצקים מיד על השוקולד, משהים דקה, ומערבבים עד שנמס. מצננים מעט עד שהתערובת מסמיכה מעט, אבל היא עדיין נוזלית (אם השוקולד לא נמס, אפשר להחזיר לסיר ולהמיס על אש נמוכה מאוד תוך ערבוב). משחררים את העוגה והופכים על צלחת הגשה או על רשת צינון המונחת על יריעת נייר אלומיניום. יוצקים את הציפוי על מרכז העוגה ומטים אותה לצדדים כך שהציפוי יזלוג על פני העוגה ועל דפנותיה. מניחים לייצוב.

 



למעלה alt
הדפסה altשלח לחבר
מאת
דוא"ל של החבר
קבלי טיפים והמלצות למייל

עקבי אחרינו