עגבניות ממולאות בטונה
6 עגבניות בשלות ומוצקות בגודל בינוני גדול
3 קופסאות טונה מנוקזות מנוזלים....
6 עגבניות בשלות ומוצקות בגודל בינוני גדול
3 קופסאות טונה מנוקזות מנוזלים
2 ביצים קשות
2 כפות מלפפונים חמוצים קצוצים דק
2 כפות מיונז
2 בצלים ירוקים קצוצים דק
מלח ופלפל שחור גרוס
כמה טיפות מיץ לימון
להגשה: תלתלי בצל ירוק.
אופן ההכנה:
מסירים את ראש העגבניה ושומרים בצד, בעזרת כפית מרוקנים בזהירות את תוך העגבניה, ממליחים קלות והופכים על מגש לניקוז הנוזלים לכמה דקות.
בקערה מפוררים את הטונה, מגררים על פומפיה בינונית את הביצים הקשות, קוצצים את המלפפונים החמוצים והבצל הירוק, מוסיפים את המיונז ומערבבים לסלט אחיד. מתבלים במלח פלפל ומעט מיץ לימון.
ממלאים את פנים העגבניה ואף עורמים ערימה קטנה מעל, מכסים חלקית במכסה השמור, ושומרים קר. ניתן להכין כשעתיים לפני ההגשה.
להגשה מעטרים בתלתלי בצל ירוק ומגישים כמנה ראשונה אפשרי להוסיף בצלחת מצע עלי חסה או עלי ביבי ירוקים.
הכנת תלתלי בצל:
חוצים את הבצל הירוק לאורכו וחותכים לרצועות דקיקות.
משרים במי קרח עד שהרצועות מסתלסלות.
מסננים מהמים ומעטרים את תלולית הטונה.