מהי פונדקאות? - mamy
  • מחשבון הריון
  • מחשבון ביוץ
  • מחשבון משקל

מחשבון לחישוב תאריך לידה

מחשבון הריון יסייע לך להיות מעודכנת בהתקדמות ההריון שלך. כל שעליך לעשות – הכניסי תאריך ווסת אחרון למחשבון הריון וגלי נתונים על ההריון שלך.

תאריך וסת אחרון

מחשבון לשיעור תאריך ביוץ

מחשבון ביוץ יסייע לך לאתר את מועד הביוץ המשוער בהנחה שהמחזור החודשי שלך סדיר.

תאריך וסת אחרון

משך המחזור החודשי (?)

מחשבון הוספת משקל בהריון

מחשבון זה יסייע לך להעריך האם העליה במשקלך במהלך ההריון תקינה וכמה עוד עלייך לעלות במשקל עד הלידה.
גובה (מטרים, לדוגמה - 64.1מטר)
משקל בתחילת ההריון (ק"ג)
משקל נוכחי (ק"ג)
שבוע הריון (בין שבועות 24-21)

  • שם לתינוק
  • לוח אירועים mamy
  • mamymail
alt

פירוש נומרולוגי חינם

הקלידו שם פרטי ומיד תקבלו במייל את הניתוח הנומרולוגי של השם שבחרתם.

alt

מפגשי בוקר חינם

כולכן מוזמנות חינם לזמן איכות עם הבייבי בקניונים ברחבי הארץ.

alt

העובר שלך רוצה לדבר איתך

אמא, בואי הרשמי וקבלי ממני העובר שלך מכתב שבועי ובו מידע על ההתפתחות שלי ועוד...


כנסי לעמוד הפייסבוק שלנו לקבלת המלצות ועדכונים

מהי פונדקאות?

הדפסה altשלח לחבר
מאת
דוא"ל של החבר
פורסם ב: 03.11.2010

ישנן נשים שגופן אינו מסוגל לשאתהריון, אם משום העדר רחם או משום שמבנה הרחם שלהן לקוי, אם בשל מחלה ממנה הן סובלותוהריון עלול לסכנן, ואם משום שהריונותיהן אינם מגיעים לבשלות ועובריהן נופלים בשלבמוקדם, כשהם אינם בני-חיות. כאשר לנשים אלו יש שחלות פעילות, ניתןלסייע להן באמצעות פונדקאות.



מאת: פרופ' שמחה יגל, מנהל המרכז לאולטראסאונד בגניקולוגיה ומילדות, הדסה עין כרם.


מהי פונדקאות?

 ישנן נשים שגופן אינו מסוגל לשאת הריון, אם משום העדר רחם או משום שמבנה הרחם שלהן לקוי, אם בשל מחלה ממנה הן סובלות והריון עלול לסכנן, ואם משום שהריונותיהן אינם מגיעים לבשלות ועובריהן נופלים בשלב מוקדם, כשהם אינם בני-חיות. כאשר לנשים אלו יש שחלות פעילות, ניתןלסייע להן באמצעות פונדקאות. משמעות המושג היא שהתינוק שנוצר מביצית של אישה אחת, מופרה במעבדה בתהליך של הפריה חוץ-גופית, בזרעו של האב המיועד,  ונשתל ברחם תקינה של אישה אחרת שנושאת את העובר עד לידתו.

זוגות מהם נמנע הריון בשל הבעיות שהוזכרו, ולמרות זאת מעוניינים בילד שנושא את המטען הגנטי שלהם,  נעזרים במרכזים ייעודיים, שמקשרים בינם לבין נשים שמוכנות לשמש מעין "רחם להשכרה" ולסייע להם לחבוק בסופו של דבר את ילדיהם.  משרד הבריאות מפקח על תהליך הפונדקאות מתחילתו, בהתאם ל"חוק ההסכמים לנשיאת עוברים" שנחקק ב-1996 ואשר דן באישור ההסכם בין "האם הנושאת" לבין ההורים שזקוקים לשירותיה ומבהיר את מעמד הילוד. ועדה בה משתתפים רופאים, עובד סוציאלי, פסיכולוג, איש דת ומשפטן, מאשרת את הזכאות לפונדקאות. הועדה בודקת ששני הצדדיםמסוגלים הן מבחינה רפואית והן מבחינה נפשית לעמוד בתהליך מורכב זה.  הבירור נעשה בין היתר לאחר אבחון פסיכולוגי ובירור כשירותם של בני הזוג בנפרד וביחד לעבור את התהליך  ובדיקת אפשרויותיהם למימון כל ההוצאות הכרוכות בו.  כן נבדקים בוועדה מניעי הפונדקאית; האם מעבר לתמורה הכלכלית המובטחת, יש לה גם מניע אלטרואיסטי בנכונותה ליטול על עצמה משימה זו ועד כמה היא תהיה נכונה למסור להורים את הילוד לאחר הלידה.

בהסכם שנחתם, באים לידי ביטוי זכויותיהם של כל הנוגעים בדבר; בני הזוג, האם הנושאת והילדים שייוולדו בסוף התהליך. בהסכם נקבע מספר העוברים המרבי אותו מוכנה הפונדקאית לשאת והתשלום עבור כל עובר, נקבע נוהל למקרה של צורך בדילול עוברים, אילו טיפולים חייבת הפונדקאית לעבור וכו'. כל זמן שאין הריון, יכול כל אחד מהצדדים להפסיק את התהליך.

בני הזוג מתחייבים לשלם לאם הנושאת את הסכום עליו סוכם, לדאוג למימון תרופות ולתשלום עבור ימי מחלה במקרה שיהיו כאלו.  כן מתחייבים ההורים לדאוג לכיסוי ביטוחי נרחב לתקופת ההיריון ועד 6 חודשים לאחר הלידה, במקרה שהפונדקאית תיפגע בתאונה, תחלה במחלה קשה ו/או תאבד את כושר העבודה.  זכותם של בני הזוג לבחור את המוסד הרפואי בו יבוצעו הטיפולים, את הרופא המטפל  ואת המקום בו תתבצע הלידה. הפונדקאית זכאית להתייעץ ברופא מטעמה ואם יתגלעו חילוקי דעות ביניהם, נקבע מראש רופא שישמש כבורר. במקרה של אשפוז בשל ההיריון, יממנו בני הזוג את כל ההוצאות הנובעות ממצב זה (מטפלת לילדי האם הנושאת, עזרה באחזקת משק ביתה וכו').

הפונדקאית מצידה מתחייבת לשמור על בריאותה (הימנעות מיחסי מין לא מוגנים, מפעילויות מסוכנות, מאלכוהול, מעישון, הקפדה על תזונה נכונה וכו') לאורך כל תקופת ההיריון. היא מתחייבת לנהוג לפי הנחיות הרופאים ולבצע את הבדיקות הנדרשות. במקרה שתפר את ההסכם במהלך ההיריון,ללא סיבה מוצדקת, מתחייבת הפונדקאית לפצות את הזוג.

בהסכם ישנה התחייבות של ההורים לאחריותם לילד, גם במקרה שנולד עם מום או פגם כלשהו.  ישנן הוראות לגבי מעמד הילד במקרה של מות אחד ההורים או שניהם ובמקרה של פרידה/גירושין.

אף שמעמד  האישה השתנה לחלוטין, רבות מהנשים שאינן מסוגלות ללדת, חשות בשל כך שחייהן אינם חיים.  במקרים רבים חייהם של זוגות חשוכי ילדים, גדושים במתחים. רבים מהם מודים שהאפשרות שייוולד ילד  שיהיה שלהם מבחינה גנטית, גם אם בהתערבות גורם חיצוני, מעניקה טעם לחייהם.

מחקר שנערך על 200 נשים שרצו לשמש פונדקאיות, העלה שלנשים שנבחרו היסטוריה חיובית של הריונות ולידות ויחסי הורה-ילד תקינים. בבירור הסיבות שהניעו אותן להיכנס לתהליך, הסתבר שאף שהתשלום מהווה מניע מדרבן, הן עשו זאת בשל סיבות רגשיות. בין היתר, בשל רצונן להעניק לנשים שאינן מסוגלות להביא ילדים לעולם, לחוות כמותן, את השמחה שבאמהות. רבות מהן דיווחו שדווקא בהריון זה הן חוו תחושת מימוש עצמי.  לאחר הלידה, בעקבות הענקתן לזוגות חשוכי הילדים מתת כה מיוחדת ובלבדית, רובן מצאו עצמן בעמדה פסיכולוגית מתמשכת של עוצמה והתעלות.  חלקמהזוגות שומר גם לאחר הלידה, על קשר עם האם שנשאה את ההיריון של ילדם, וישנן כאלו שהרו בשנית לאותו זוג הורים.

רוב הפונדקאיות נושאות ברחמן עובר יחיד, לעיתים זוג תאומים. לאחרונה נתקלתי בהריון של שלישיה. במקרה זה  שהיה נתון לפיקוח רפואי צמוד, החליטו ההורים בהסכמתה הנלהבת של האם הנושאת, שהסיכון כדאי ואמנם הפונדקאית ילדה בניתוח קיסרי,  שלישיית תינוקות בריאים.




למעלה alt
הדפסה altשלח לחבר
מאת
דוא"ל של החבר
קבלי טיפים והמלצות למייל

עקבי אחרינו