רולדת שוקולד מבצק עלים קנוי
רולדת שוקולד מבצק עלים של מעדנות 30% פחות שומן ו 20% פחות קלוריות מבצק עלים רגיל
בצק עלים נחשב לפופולארי מאוד במטבח הישראלי ולמוצר וורסטילי, אשר משמש כבסיס למגוון רחב של מאפים מתוקים ומלוחים: בורקס, מיני פיצות, מקלות מלוחים, מאפים ממולאים ירקות, טארט טאטן, פשטידות ועוד. כעת, מעדנות נותנת מענה לצרכנים שוחרי הבריאות ושומרי המשקל ומציעה אלטרנטיבה בריאה יותר, מבלי להתפשר על הטעם והפריכות האהובים.
"מילדות אני כל כך אוהבת כל דבר מבצק עלים, מתוק מלוח ...הכל.
הפעם הכנתי לילדים רולדת שוקולד, מאוד פשוט, פרסתי את הבצק שמתי חבילת שוקולד פרה באמצע חתכתי את הבצק פסים פסים קיפלתי ... יצא מדהים"
מוזמנים לצפות בסרטון שהכנתי:
מאפה בצק עלים במילוי פרחי ברוקולי וגבינות
3 תבניות חד-פעמיות לאינגליש קייק באורך 30 ס"מ, משומנות היטב בשמן זית
• בצק עלים מופחת שומן מרודד (1 ק"ג), מופשר לפי ההוראות על האריזה
• 1 כפית מלח
• 1 חלמון טרוף עם מעט מים, להברשה
למלית:
• 15 פרחי ברוקולי מוקפאים קטנים "סנפרוסט", שטופים במי ברז
• 300 גרם גבינת כנען מסדרת "השף הלבן"
• 150 גרם גבינה בולגרית פיראוס 5% מגוררת
• מעט אגוז מוסקט מגורר
• מלח
• פלפל שחור
• 50 גרם שקדים קלויים
אופן הכנה:
1.
מחממים תנור לחום בינוני (180 צ.). מרתיחים בסיר בינוני ליטר מים, מוסיפים כפית מלח. מכינים קערה גדולה עם מי קרח. מוסיפים את הברוקולי לסיר, ומביאים שוב לרתיחה. מסננים, ומעבירים לקערת מי הקרח (כדי לעצור את הבישול ולשמור על הצבע). משהים כמה דקות, ומסננים.
2. מערבבים את יתר חומרי המלית (פרט לברוקולי) לתערובת אחידה.
3. פורשים את הבצק על משטח עבודה מקומח קלות, ומחלקים לשלושה מלבנים.
4. מניחים במרכז מלבן בצק, לאורכו, שליש מתערובת המלית, מניחים על המלית 5 פרחי ברוקולי, מברישים את השוליים בחלמון ומגלגלים לרולדה. מכינים כך 3 רולדות.
5. מניחים בתבניות כשה"תפר" כלפי מטה. מברישים בחלמון, וחורצים כ-5 חתכים אלכסוניים.