5 טיפים לבחירת כיסא בטיחות לרכב - mamy
  • מחשבון הריון
  • מחשבון ביוץ
  • מחשבון משקל

מחשבון לחישוב תאריך לידה

מחשבון הריון יסייע לך להיות מעודכנת בהתקדמות ההריון שלך. כל שעליך לעשות – הכניסי תאריך ווסת אחרון למחשבון הריון וגלי נתונים על ההריון שלך.

תאריך וסת אחרון

מחשבון לשיעור תאריך ביוץ

מחשבון ביוץ יסייע לך לאתר את מועד הביוץ המשוער בהנחה שהמחזור החודשי שלך סדיר.

תאריך וסת אחרון

משך המחזור החודשי (?)

מחשבון הוספת משקל בהריון

מחשבון זה יסייע לך להעריך האם העליה במשקלך במהלך ההריון תקינה וכמה עוד עלייך לעלות במשקל עד הלידה.
גובה (מטרים, לדוגמה - 64.1מטר)
משקל בתחילת ההריון (ק"ג)
משקל נוכחי (ק"ג)
שבוע הריון (בין שבועות 24-21)

  • שם לתינוק
  • לוח אירועים mamy
  • mamymail
alt

פירוש נומרולוגי חינם

הקלידו שם פרטי ומיד תקבלו במייל את הניתוח הנומרולוגי של השם שבחרתם.

alt

מפגשי בוקר חינם

כולכן מוזמנות חינם לזמן איכות עם הבייבי בקניונים ברחבי הארץ.

alt

העובר שלך רוצה לדבר איתך

אמא, בואי הרשמי וקבלי ממני העובר שלך מכתב שבועי ובו מידע על ההתפתחות שלי ועוד...


כנסי לעמוד הפייסבוק שלנו לקבלת המלצות ועדכונים

5 טיפים לבחירת כיסא בטיחות לרכב

הדפסה altשלח לחבר
מאת
דוא"ל של החבר
פורסם ב: 16.12.2021

כיסא בטיחות נועד להגן ולשמור על הילד שלכם בזמן נסיעה. לכן, חשוב מאוד לבחור בקפידה את הכיסא שתתקינו ברכב שלכם. לפניכם חמישה טיפים לבחירת כיסא בטיחות איכותי לרכב.



5 טיפים לבחירת כיסא בטיחות לרכב
רשימת הקניית לתינוק היא ארוכה כמעט כמו ההיריון, וכוללת בין היתר עריסה, משטח החתלה, בגדים וצעצועים. אבל הציוד החשוב ביותר הוא כיסא הבטיחות לרכב. 
 
כיסא הבטיחות מגן על הילד במקרה של תאונת דרכים, ומונע פגיעה חמורה. כיסא הבטיחות מקבע את הילד לכיסא בחמש נקודות שונות: בשני צידי האגן, בשתי הכתפיים ובמפשעה.
בשעת תאונה השלד של כיסא הבטיחות מגן על הילד מפני מכה ישירה בדלת של הרכב. לפי החוק בישראל, ילדים עד גיל 3 חייבים לשבת בכיסא בטיחות, ורק לאחר שהילד מגיע למשקל של 18 ק"ג ניתן להעבירו לבוסטר אשר כולל 3 נקודות אחיזה בלבד. 
 
שוק כסאות הבטיחות הוא מגוון וכולל דגמים רבים של חברות שונות. אז אם אתם מתלבטים כיצד לבחור את כיסא הבטיחות האידיאלי לרכב שלכם, הנה כמה טיפים שכדאי לקחת בחשבון:
 

התאמת הכיסא לגיל ולמשקל הילד 

קיימים כמה סוגים עיקריים של מושבי בטיחות לילדים: סלקל שמתאים בעיקר לתינוקות שזה עתה נולדו ושניתן לנייד אותו בקלות ולהעביר אותו ממקום למקום, כיסא בטיחות שמותאם מגיל לידה ועד המעבר לבוסטר, כיסא בטיחות למשקל של 9 ק"ג עד 18 ק"ג וכיסא בטיחות משולב בוסטר. 
 
חשוב לבחור את סוג מושב הבטיחות בהתאם למשקל הילד ולגיל שלו. במידת הצורך, תוכלו להחליף את כיסא הבטיחות כאשר הילד יגדל ויתפתח, וכך להבטיח התאמה מושלמת לממדים של ילדיכם. 
 

נוחות התקנת הכיסא ברכב

כיסא הבטיחות צריך להיות מותאם באופן מושלם לרכב שלכם. בדקו שבסיס מושב הבטיחות נמצא ברובו על מושב הרכב, שהכיסא לא גולש לצדדים או בולט מדי ולא מפריע לנהג במהלך הנסיעה. בנוסף לכך, יש לוודא שחגורת הבטיחות של הרכב מספיק ארוכה לעיגון כיסא הבטיחות.  
 
כדאי לחפש בכיסא הבטיחות את מנגנון ה- ClickTight (הידוק בנעילה) המאפשר להתקין את הרכב בנוחות רבה ממש כמו חגירת חגורת בטיחות ולהעביר אותו לרכב אחר במידת הצורך. לפניכם מגוון כסאות בטיחות משולבי ClickTight.
 

נוחות השימוש בכיסא הבטיחות

כדאי לבקש מהחנות לקחת כיסא בטיחות מהתצוגה ולבחון את נוחות השימוש בו. בדקו שההידוק והשחרור של רצועת הבטיחות מתבצעים באופן נוח ופשוט, ושקל לפתוח ולנעול את רצועת הבטיחות ביד אחת. 
כל מושב בטיחות מאפשר לכם לשנות את הגובה של רצועות הבטיחות בהתאם להתפתחות הילד, עם זאת כדאי לוודא שכוונון הרצועות מתבצע בנוחות ובקלות.
בנוסף, ישנם מושבים משוכללים הכוללים אפשרות כוונון הגובה לכמה גבהים שונים. כך, תוכלו להבטיח שהילד שלכם ישב בנוחות ובבטיחות בכיסא. 
 
הילד שלכם עשוי להירדם לעיתים קרובות במהלך הנסיעה. אז כדי שהראש שלו לא יישמט ותנוחת הגוף שלו תהיה יציבה, כדאי לבחור במושב בטיחות שאפשר להטות אותו בקלות ממצב שכיבה למצב ישיבה.  
 

עמידה בתקנות הבטיחות

מושב הבטיחות נועד כמובן לשמור על בטיחות הילד, ולכן חשוב לוודא שהוא עומד בתקנות הבטיחות המחמירים ביותר. בדקו שהמושב מאושר על ידי משרד התחבורה ובעל תו תקן אמריקאי (FMVSS213) או אירופאי (ECER44-04).
בנוסף לכך, חשוב לבדוק מהו תאריך הייצור של כיסא הבטיחות. תאריך הייצור לרוב מופיע בגב המושב או בתחתית המושב. יש לבחור בכיסא בטיחות שתאריך הייצור שלו קרוב לתאריך הרכישה. 
 
מומלץ לבחור בכיסאות בטיחות מתקדמים הכוללים בין היתר מערכת הגנה היקפית שמעניקה הגנה לראש ולצד, וטכנולוגיית SAFECELL שבזמן תאונה המקטינה את ממד גובה הכיסא ומרחיקה את ראש הילד מהמושב שנמצא מולו.
חפשו כיסאות הכוללים שלדת פלדה המחזקת את נקודת הקשירה ברכב וכך מונעת פגיעה קשה, רפידת חזה שסופחת אנרגיה בזמן עצירות פתע ותאונה, וחגורת גב עליונה המהדקת את כיסא המושב וכוללת מנגנון שחרור אנרגיה מבוקר במקרה של תאונה. 
 

ריפוד המושב

כיסא הבטיחות נוטה להתלכלך מהר, בשל פליטות חלב או שאריות אוכל. גם אם נשבעתם לעצמכם שלא תאפשרו לבייבי שלכם לאכול ברכב, במוקדם או במאוחר אתם תיכנעו לו ותמצאו את עצמכם אוספים במבה מהמושב האחורי. לכן, מומלץ לבחור במושב בטיחות עם ריפוד נוח לשליפה, שיהיה נוח להסרה והרכבה ושניתן לכבס אותו בקלות.



למעלה alt
הדפסה altשלח לחבר
מאת
דוא"ל של החבר
קבלי טיפים והמלצות למייל

עקבי אחרינו