עיכוב ביצירת חלב בימים הראשונים לאחר הלידה - mamy
  • מחשבון הריון
  • מחשבון ביוץ
  • מחשבון משקל

מחשבון לחישוב תאריך לידה

מחשבון הריון יסייע לך להיות מעודכנת בהתקדמות ההריון שלך. כל שעליך לעשות – הכניסי תאריך ווסת אחרון למחשבון הריון וגלי נתונים על ההריון שלך.

תאריך וסת אחרון

מחשבון לשיעור תאריך ביוץ

מחשבון ביוץ יסייע לך לאתר את מועד הביוץ המשוער בהנחה שהמחזור החודשי שלך סדיר.

תאריך וסת אחרון

משך המחזור החודשי (?)

מחשבון הוספת משקל בהריון

מחשבון זה יסייע לך להעריך האם העליה במשקלך במהלך ההריון תקינה וכמה עוד עלייך לעלות במשקל עד הלידה.
גובה (מטרים, לדוגמה - 64.1מטר)
משקל בתחילת ההריון (ק"ג)
משקל נוכחי (ק"ג)
שבוע הריון (בין שבועות 24-21)

  • שם לתינוק
  • לוח אירועים mamy
  • mamymail
alt

פירוש נומרולוגי חינם

הקלידו שם פרטי ומיד תקבלו במייל את הניתוח הנומרולוגי של השם שבחרתם.

alt

מפגשי בוקר חינם

כולכן מוזמנות חינם לזמן איכות עם הבייבי בקניונים ברחבי הארץ.

alt

העובר שלך רוצה לדבר איתך

אמא, בואי הרשמי וקבלי ממני העובר שלך מכתב שבועי ובו מידע על ההתפתחות שלי ועוד...


כנסי לעמוד הפייסבוק שלנו לקבלת המלצות ועדכונים

עיכוב ביצירת חלב בימים הראשונים לאחר הלידה

הדפסה altשלח לחבר
מאת
דוא"ל של החבר
פורסם ב: 20.04.2015

לרוב עד היום השלישי לאחר לידה (72 שעות) החלב עובר שינוי מקולסטרום לחלב מעבר. שינוי זה מעיד על המעבר לשלב השני בייצור חלב אם (שמו המקצועי של התהליך הוא לאקטוג'נסיס II).  משלב זה שדייך התפתחו ומסוגלים לייצר חלב אם לצרכי הזנת תינוקך. אבל מה קורה כשזה לא קורה לפי הספר...?



מאת: דר' שרון ברנסבורג צברי, דר לביוכימיה, יועצת הנקה מוסמכת.  דר' רביד שכטר, דר במדעי החיים, מיימילק לאבורטוריס.  דר' שרון הרמתי, דר במדעי החיים, מיימילק לאבורטוריס , בדיקות בחלב אם.


עיכוב ביצירת חלב בימים הראשונים לאחר הלידה
ילדת? מזל טוב! הפכת לאמא. 
 אז את בטח כבר יודעת שארגוני בריאות בעולם ובישראל בפרט ממליצים על הנקה בלעדית למשך שישה חודשים. חלב אם הוא הרבה מעבר למזון תינוקות המבטיח את צרכיו התזונתיים של התינוק, אלא זוהי רקמה חיה. יש בה תאים, תאי מערכת חיסון ותאי גזע, נוגדנים, גורמי גדילה, הורמונים, אנזימי עיכול, פרה ביוטיקה, ועוד ועוד וכל אלה מבטיחים התפתחות וגדילה מיטבית של התינוק ובעלי השלכות על בריאות התינוק בינקות והרבה שנים אחכ.
 
עד עכשיו התינוק היה בתוכך, מחובר אליך בחבל הטבור, עכשיו הוא צריך להיות מחובר אליך בהנקה. וכן, בשבועות הראשונים זה ממש לא פשוט- אבל אחכ זוהי מתנה מדהימה עבורך ועבור תינוקך. להנקה בחודשים הראשונים משמעות ארוכת שנים ברמת הבריאות שלך ושל ילדך.
 
עם הלידה (וכבר לפני) שדייך מייצרים נוזל קולוסטרום. זהו נוזל יקר מפז, מרוכז בתכונותיו החיסוניות. וכל טיפה ממנו שווה זהב. תני כמה שיותר מנוזל זה לתינוקך.
לרוב עד היום השלישי לאחר לידה (72 שעות) החלב עובר שינוי מקולסטרום לחלב מעבר. שינוי זה מעיד על המעבר לשלב השני בייצור חלב אם (שמו המקצועי של התהליך הוא לאקטוג'נסיס II).  משלב זה שדייך התפתחו ומסוגלים לייצר חלב אם לצרכי הזנת תינוקך. תהליך זה מכונה "כניסת חלב". המעבר מקולוסטרום לחלב מעבר מלווה בעליה בכמות, מנפח של פחות מ-100 מ"ל ליממה לממוצע של 400-600 מ"ל חלב אם ליממה ביום הרביעי ללידה. המעבר הינו שלב קריטי בתקינות ההנקה, המעיד על הבשלת השד לייצור חלב מקומי. תקינות התהליך מושפע רבות מתדירות ויעילות יניקת התינוק ותדירות ריקון השד. חשוב שתדעי כי חלב בשד נוצר על בסיס "דרישה" (גירוי השד (ביניקה או בשאיבה) וריקון החלב מהשד) וכי ניהול ההנקה בימים הראשונים, כבר מחדר הלידה, משפיע מאד על המשך ההנקה ועל סיכויי ההצלחה של הנקה בלעדית לטווח ארוך.
 

עיכוב בכניסת החלב- מה זה אומר?

במקרה שההנקה אינה מתנהלת כמו שצריך, וישנן בעיות יניקה של התינוק, הנקה לא מספקת, שילוב תמ"ל, תינוק ישנוני, בעיות ביניקה של התינוק, לשון קשורה או בנסיבות רפואיות מיוחדות (כמו לידה מאוד קשה, לידה קיסרית, איבוד דם מוגבר, מחלות מסוימות סוכרת ועוד) יכול לחול עיכוב בתהליך הכה טבעי הנל. עיכוב בכניסת החלב (או בשמו המקצועי- עיכוב בשלב השני של ייצור החלב-לאקטוגנסיס II), מוגדר כאשר המעבר מקולוסטרום לייצור מסיבי בשד, מתעכב מעבר ל72 שעות. מעבר ליממה השלישית. עיכוב בכניסת החלב יכול להיות רק עיכוב, כאשר לאחריו ההנקה מתנהלת נהדר, אך לעתים קרובות זהו סימן ראשון לקראת סיבוכים בהנקה ומדרון חלקלק שללא התנהלות נכונה יכול לסכן את האפשרות להנקה בלעדית בהתאם לרצונך.  השכיחות לעיכוב בכניסת החלב נעה בין 11-40% מהנשים. ממש לא זניח. לכן כדאי להכיר מה הם גורמי הסיכון, כיצד ניתן להטיב את הסיכויים לכניסת חלב מוצלחת וכיצד מאתרים מוקדם מיקרים של עיכוב בכניסת החלב. חשוב לדעת כי אבחון בזמן של בעיות בהנקה וטיפול והדרכה נכונים יכולים להגדיל את הסיכוי כי תוכלי להניק את ילדך לאורך התקופה המומלצת. 
 
אם מניקה
 

גורמי סיכון לעיכוב בכניסת החלב: 

  • לידה ראשונה (גורם סיכון עיקרי) 
  • ניתוח קיסרי 
  • צירי לחץ ממושכים 
  • לידת פג 
  • מתח נפשי של האם 
  • גיל האם ומצב בריאותה (סוכרת, השמנה), היסטוריה של ניתוח בשד 
  • ניהול הנקה לא תקין או יניקה לא יעילה בתינוק 



למעלה alt
הדפסה altשלח לחבר
מאת
דוא"ל של החבר
קבלי טיפים והמלצות למייל

עקבי אחרינו