מנשאי תינוקות - mamy
  • מחשבון הריון
  • מחשבון ביוץ
  • מחשבון משקל

מחשבון לחישוב תאריך לידה

מחשבון הריון יסייע לך להיות מעודכנת בהתקדמות ההריון שלך. כל שעליך לעשות – הכניסי תאריך ווסת אחרון למחשבון הריון וגלי נתונים על ההריון שלך.

תאריך וסת אחרון

מחשבון לשיעור תאריך ביוץ

מחשבון ביוץ יסייע לך לאתר את מועד הביוץ המשוער בהנחה שהמחזור החודשי שלך סדיר.

תאריך וסת אחרון

משך המחזור החודשי (?)

מחשבון הוספת משקל בהריון

מחשבון זה יסייע לך להעריך האם העליה במשקלך במהלך ההריון תקינה וכמה עוד עלייך לעלות במשקל עד הלידה.
גובה (מטרים, לדוגמה - 64.1מטר)
משקל בתחילת ההריון (ק"ג)
משקל נוכחי (ק"ג)
שבוע הריון (בין שבועות 24-21)

  • שם לתינוק
  • לוח אירועים mamy
  • mamymail
alt

פירוש נומרולוגי חינם

הקלידו שם פרטי ומיד תקבלו במייל את הניתוח הנומרולוגי של השם שבחרתם.

alt

מפגשי בוקר חינם

כולכן מוזמנות חינם לזמן איכות עם הבייבי בקניונים ברחבי הארץ.

alt

העובר שלך רוצה לדבר איתך

אמא, בואי הרשמי וקבלי ממני העובר שלך מכתב שבועי ובו מידע על ההתפתחות שלי ועוד...


כנסי לעמוד הפייסבוק שלנו לקבלת המלצות ועדכונים

מנשאי תינוקות

הדפסה altשלח לחבר
מאת
דוא"ל של החבר
פורסם ב: 16.09.2006
 תינוק נולד. פתאום - אוויר, אורות, רעשים. הכל חדש. הכל שונה. עד עתה הוא שחה בחושך, התערסל, היה מוגן.

הדבר שהוא רוצה יותר מכל הוא... להמשיך להרגיש מוגן, להתערסל, להרגיש את חום גופה של אמו, ריחה, פעימות ליבה. אבל איך עושים זאת?



מאת: אסתר וינהורסט מנהלת אתר בשבילנו.
מנשאי תינוקות

תינוק נולד. פתאום - אוויר, אורות, רעשים. הכל חדש. הכל שונה.

עד עתה הוא שחה בחושך, התערסל, היה מוגן.

הדבר שהוא רוצה יותר מכל הוא... להמשיך להרגיש מוגן, להתערסל, להרגיש את חום גופה של אמו, ריחה, פעימות ליבה. אבל איך עושים זאת?

ומה עושים כשהתינוק גדל ורוצה להיות "רק על הידיים" כל הזמן?

ומה עושים כשהפעוט בן השנתיים לא עומד בקצב שלנו בטיולים האינסופיים ברחובות העיר או במחוזות הטבע? וכשצריך לשוטט בשוק או בין חנויות הבגדים?

יש פיתרון! - מנשא.

 

מהם היתרונות במנשא תינוק?

• התינוק בוכה פחות: התינוק קרוב ללב של אמא/אבא, מרגיש בטוח ולכן הוא רגוע יותר ובוכה פחות. במחקר שעשו בקנדה ביקשו מ–99 אמהות לשאת את התינוק שלוש שעות נוספות ביום במנשא, ללא קשר למצב הרוח של התינוק (כלומר לא רק כתגובה לבכי או אי נוחות של התינוק). בהשוואה לתינוקות בקבוצת הביקורת, בגיל שישה שבועות התינוקות שהיו במנשא כמה שעות ביום בכו 43% פחות. בהשוואה רב-תרבותית רואים שבחברות שבטיות יותר, התינוקות בוכים הרבה פחות מתינוקות במערב. שם, זמני הבכי נמדדים בדקות ולא בשעות כמו אצלנו, ושם התינוק נמצא בחודשים הראשונים צמוד לאמא או אבא - במשך היום על הידיים או במנשא ובלילה במיטה המשפחתית.

 

• התינוק לומד יותר: לתינוק שבוכה פחות יש יותר זמן ואנרגיה ללמוד. הוא נמצא במשך זמן ארוך יותר במצב של ערנות שקטה - המצב האופטימלי ביותר להתפתחות. בנוסף, המנשא מאפשר לתינוק להיות באינטראקציה מירבית עם העולם של "האנשים הגדולים" (הולכים יחד לעשות קניות, צועדים, מבשלים וכד') וללמוד על החיים.

 

• ההורה לומד יותר: כאשר התינוק נמצא הרבה במנשא וקרוב להורה, ההורה לומד להכיר אותו הרבה יותר טוב. האינטראקציה בין ההורה לתינוק חשובה מאוד לגדילה שלו, אבל גם מאוד חשובה לגדילה שלנו בתפקיד ההורה של התינוק. כאשר אנחנו מבלים יותר זמן עם התינוק ולומדים להכיר אותו זה נותן לנו תחושת ביטחון וסיפוק אדיר. ההתקשרות תהיה חזקה ונגלה שאפשר לעשות הרבה דברים עם התינוק ושפשוט כיף לבלות יחד!

 

• התינוק חכם יותר: חוויות סביבתיות מעודדות את החיבור בין עצבים וכך מאפשרות את גדילת המוח והתפתחותו. נשיאת התינוק עוזרת למוח המתפתח של התינוק. כאשר התינוק במנשא, הוא משתתף פעיל בעולם של אמא ואבא, ובו זמנית הוא נמצא במקום מוגן ומוכר. עובדה זה מונעת גירוי יתר של מערכת העצבים. רעשים רגילים עלולים להבהיל ולהפריע לתינוק או לעודד למידה וגדילה. כאשר התינוקות לבד הרעשים יכולים להיות מפחידים. כאשר התינוק נמצא במנשא, לרעשים אלה יש ערך לימודי - האמא בתגובה שלה, נותנת לתינוק "פילטר" לעולם ויכולה בקלות ובמהירות לתת סימן ש"הכל בסדר".

 

• המנשא עוזר בהנקה: כאשר התינוק נמצא במנשא, הוא בדרך כלל יונק יותר. בגלל הקרבה לאמא, היא יכולה לזהות בקלות רבה יותר את הסימנים שהתינוק מסמן כאשר הוא צריך לינוק, והוא לא צריך לבזבז אנרגיה רבה כדי לקרוא לה. תינוק הנמצא קרוב לאמא, מריח אותה ואת החלב ויבקש לינוק לעיתים קרובות יותר, מה  שעוזר לתהליך ייצור החלב של האמא ומקל על מערכת העיכול של התינוק. בנוסף, יש מנשאים בהם ניתן להיניק את התינוק מבלי להוריד את המנשא - עובדה שמקלה על הנקה מחוץ לבית ובזמני לחץ (כאשר צריכים בדיוק להכין ארוחת ערב או לטפל בילד גדול יותר...)

 

מנשא צד

מנשא צד הנו מנשא החובק את גוף האם או האב מהכתף ועד המותן הנגדית. המנשא מאפשר נשיאה טבעית של התינוק והפעוט. התינוק נישא בתנוחת עירסול המאפשרת לו להיות צמוד לגוף ההורה ולפעימות ליבו, ובמגע מקסימלי עם גופו. בנוסף ניתן לשאת את התינוק בטן אל בטן כשראשו מונח על כתף ההורה, כשהמנשא תומך בגבו ומצמידו לגוף ההורה. כשהתינוק גדל ואינו זקוק לתמיכת ראשו, ניתן לשאת אותו על המותן בתנוחה הטבעית הנפוצה ביותר, וכן בתנוחות נוספות כמו קנגורו, ואפילו על הגב.

המנשא סימטרי, וניתן (ואף רצוי) לשאת את התינוק בשני הצדדים, כדי להקל על הכתפיים.

המנשא יכול לשמש מלידה ועד גיל 4 (תלוי במשקל הילד וביכולת ההורה לשאת אותו). הוא פשוט לשימוש ומתלבש על גוף ההורה תוך שניות ללא צורך בעזרה חיצונית להכנסת התינוק. ניתן להיניק בתוכו בדיסקרטיות ובקלות, וכן תוך כדי תנועה ומחוץ לבית.

תינוק שנרדם במנשא ניתן בקלות להניח במיטה -  משכיבים את התינוק כשהוא בתוך המנשא על המיטה, משחררים את הטבעות ומוציאים את היד והראש מהמנשא.




למעלה alt
הדפסה altשלח לחבר
מאת
דוא"ל של החבר
קבלי טיפים והמלצות למייל

עקבי אחרינו