עצות ודרכי טיפול ייעילות בדלקות אזניים חוזרות - mamy
  • מחשבון הריון
  • מחשבון ביוץ
  • מחשבון משקל

מחשבון לחישוב תאריך לידה

מחשבון הריון יסייע לך להיות מעודכנת בהתקדמות ההריון שלך. כל שעליך לעשות – הכניסי תאריך ווסת אחרון למחשבון הריון וגלי נתונים על ההריון שלך.

תאריך וסת אחרון

מחשבון לשיעור תאריך ביוץ

מחשבון ביוץ יסייע לך לאתר את מועד הביוץ המשוער בהנחה שהמחזור החודשי שלך סדיר.

תאריך וסת אחרון

משך המחזור החודשי (?)

מחשבון הוספת משקל בהריון

מחשבון זה יסייע לך להעריך האם העליה במשקלך במהלך ההריון תקינה וכמה עוד עלייך לעלות במשקל עד הלידה.
גובה (מטרים, לדוגמה - 64.1מטר)
משקל בתחילת ההריון (ק"ג)
משקל נוכחי (ק"ג)
שבוע הריון (בין שבועות 24-21)

  • שם לתינוק
  • לוח אירועים mamy
  • mamymail
alt

פירוש נומרולוגי חינם

הקלידו שם פרטי ומיד תקבלו במייל את הניתוח הנומרולוגי של השם שבחרתם.

alt

מפגשי בוקר חינם

כולכן מוזמנות חינם לזמן איכות עם הבייבי בקניונים ברחבי הארץ.

alt

העובר שלך רוצה לדבר איתך

אמא, בואי הרשמי וקבלי ממני העובר שלך מכתב שבועי ובו מידע על ההתפתחות שלי ועוד...


כנסי לעמוד הפייסבוק שלנו לקבלת המלצות ועדכונים

עצות ודרכי טיפול ייעילות בדלקות אזניים חוזרות

הדפסה altשלח לחבר
מאת
דוא"ל של החבר
פורסם ב: 28.02.2008

הילד שוב מגרד את האוזן ומושך בחוזקה ואתם, ההורים, כבר יודעים שהדלקת החוזרת באוזן מגיעה-מה לעשות? רק לפני שבועיים סיימתם טיפול אנטיביוטי  בדלקת הקודמת והנה שוב הכל חוזר חלילה.



עצות ודרכי טיפול ייעילות בדלקות אזניים חוזרות

מאת ד"ר דניאל שינהר – m.d  מומחה להומיאופתיה מודרנית מרפאת מדיטף, רמת אביב ג'.

צילום באדיבות 2p סטודיו

דלקת באוזן התיכונה הידועה בשמה הלועזי  acute otitis media הינה דלקת וירלית או חיידקית של האוזן התיכונה לרוב מלווה מחלת דרכי נשימה עליונות.

 

הדלקת גורמת לכאבים, חום גבוה,בחילה, הקאה ושלשול בעיקר בקטנטנים. הדלקת יכולה לקרות בכל גיל אך בעיקר תוקפת בגילאים 3 חודשים עד 3 שנים.

 

בגילאים הקטנים יש נטייה מוגברת לדלקת זאת עקב המבנה של האוזן. לאוזן התיכונה יש פתח אוורור לחלל הפה (חצוצרת אאוסטכיוס) שתפקידו לווסת את הלחצים בין האוזן התיכונה והלחץ שבחוץ. מצידה השני של האוזן התיכונה יש את עור התוף שאמור להיות סגור ואטום. בתינוקות וילדים קטנים מבנה הפתח הוא כזה שהשוואת הלחצים אינה נעשית כראוי ואז נוצר תת לחץ באוזן הגורם לשאיבה של נוזלים מכלי הדם שבסביבה לתוך חלל האוזן והיא מתמלאת בנוזל.

 

נוזל שעומד ללא תחלופה מהווה קרקע מזון מצוין לחיידקים ולכן ברגע שיש זיהום בדרכי הנשימה העליונות הוא "מתלבש " על הנוזל וגורם לדלקת. הלחץ הגובר בתוך החלל הסגור של האוזן מביא לכאבים עזים, ועד ליצירת מצב דמוי אבצס ובחלק מהמקרים עור התוף מתנקב ואז מופיעה הפרשה מוגלתית מהאוזן ובאופן מיידי יש הקלה משמעותית בכאבים והחום יורד.

 

דרכי טיפול:

80% מדלקות האוזן יחלימו ללא כל טיפול רפואי. ובכל זאת יש צורך להקל על הסבל ולכן הטיפול בדלקת החריפה נחלק לטיפול מקומי באוזן עצמה וטיפול ססטמי (כלל מערכתי).

 

 

הטיפול המקומי כולל טיפות אוזניים מאלחשות  להורדת הכאב (אוטידין לדוגמא). טיפות אלה מביאות להקלה ע"י אילחוש של האוזן והרגעת הכאבים. בנוסף ניתן לתת תרופות מורידות כאב דרך הפה כאקמולי או נורופן בכדורים או סירופ.

בנוכחות חום גבוה או תינוק קטן במיוחד רוב הרופאים יטפלו גם באנטיביוטיקה וקרוב לודאי שזה יקצר את משך המחלה במספר ימים.

במבוגרים יותר אנו נשתמש גם בתרופות שמורידות את הגודש בדרכי הנשימה העליונות מסוג אנטיהיסטמינים. תרופות אלה יכולות לשפר את התפקוד והפתיחה של פתח הניקוז של האוזן התיכונה.

במקרים מסוימים כאשר יש חום גבוה וכאבים עזים יבצע רופא א.א.ג  ניקור של עור התוף ולמעשה ישחרר את הלחץ בתוך האוזן. תהליך זה נעשה במיון ויביא להקלה מיידית ויזרז את ההחלמה.הנקב עצמו נסגר תוך מספר ימים.

 

 

טיפול מניעתי:

זהו למעשה החלק החשוב שכל הורה רוצה לדעת כיצד למנוע חזרה והישנות של הדלקת.

 

חיסון:

כיום קיים בשוק חיסון "פרוונר" שהינו חיסון כגד חיידק הפנאומוקוקוס שמהווה אחד הגורמים המרכזיים של הדלקת באוזן. חיסון זה מפחית את התחלואה בצורה משמעותית בעיקר בגילאים הצעירים. אם מתחילים לחסן בגיל של 3 חודשים יש לתת 4 מנות של חיסון. חסרונו של החיסון שהוא לא הוכנס עדיין לסל הבריאות ועלותו גבוהה ולא כל אחד יכול להרשות זאת לעצמו.

במקרים של דלקות חוזרות יש המטפלים בטיפול אנטיביוטי מונע ע"י מתן אנטיביוטיקה כל יום במינון נמוך. יש להימנע ממתן בקבוק בשכיבה ויש למנוע עישון בסביבת הילד (עישון פסיבי). ילדים הסובלים מהצטברות קבועה של נוזלים באוזן יעברו הכנסת כפתורים, שהינם למעשה צינוריות קטנות בעור התוף שמאפשרות ניקוז קבוע של הנוזלים מתוך האוזן ובכך מונעים את הופעת הדלקת.

 

ומה יש לרפואה המשלימה להציע?

לרפואה המשלימה ולהומיאופתיה בפרט יש להציע טיפול מונע מצוין. ההומיאופתיה מנסה לטפל בבעיה משורש ולמעשה לעודד את כושר הריפוי הטבעי של הגוף. הטיפול ההומיאופתי פועל על שיפור התפקוד של מערכת החיסון, מביא להפחתת הבצקת והגודש באזור חלל הלוע ובכך מביא לפתיחת פתחי האוורור של האוזן ולמעשה מונע מלכתחילה את הצטברות הנוזלים באוזן.

שילוב של פעולות אלה גורם להפיכת הילד לבריא הרבה יותר, והילד אינו נוטה לפתח דלקות אוזניים חוזרות. גם אם הילד חולה במחלה וירלית כלשהי הרי שהוא אינו חוזר ומפתח דלקת אוזניים. טיפול זה הינו ללא תופעות לוואי ונמשך מספר חודשים כשבסיומם הילד מוגדר כבריא ואינו הופך להיות תלוי בטיפול.




למעלה alt
הדפסה altשלח לחבר
מאת
דוא"ל של החבר
קבלי טיפים והמלצות למייל

עקבי אחרינו