מהם גורמי התלות המפריעים לשנת ילדינו - mamy
  • מחשבון הריון
  • מחשבון ביוץ
  • מחשבון משקל

מחשבון לחישוב תאריך לידה

מחשבון הריון יסייע לך להיות מעודכנת בהתקדמות ההריון שלך. כל שעליך לעשות – הכניסי תאריך ווסת אחרון למחשבון הריון וגלי נתונים על ההריון שלך.

תאריך וסת אחרון

מחשבון לשיעור תאריך ביוץ

מחשבון ביוץ יסייע לך לאתר את מועד הביוץ המשוער בהנחה שהמחזור החודשי שלך סדיר.

תאריך וסת אחרון

משך המחזור החודשי (?)

מחשבון הוספת משקל בהריון

מחשבון זה יסייע לך להעריך האם העליה במשקלך במהלך ההריון תקינה וכמה עוד עלייך לעלות במשקל עד הלידה.
גובה (מטרים, לדוגמה - 64.1מטר)
משקל בתחילת ההריון (ק"ג)
משקל נוכחי (ק"ג)
שבוע הריון (בין שבועות 24-21)

  • שם לתינוק
  • לוח אירועים mamy
  • mamymail
alt

פירוש נומרולוגי חינם

הקלידו שם פרטי ומיד תקבלו במייל את הניתוח הנומרולוגי של השם שבחרתם.

alt

מפגשי בוקר חינם

כולכן מוזמנות חינם לזמן איכות עם הבייבי בקניונים ברחבי הארץ.

alt

העובר שלך רוצה לדבר איתך

אמא, בואי הרשמי וקבלי ממני העובר שלך מכתב שבועי ובו מידע על ההתפתחות שלי ועוד...


כנסי לעמוד הפייסבוק שלנו לקבלת המלצות ועדכונים

מהם גורמי התלות המפריעים לשנת ילדינו

הדפסה altשלח לחבר
מאת
דוא"ל של החבר
פורסם ב: 13.12.2018

שנת תינוקות היא דבר שמורכב מהמון דברים. שינה עצמאית של תינוק או ילד היא שינה שבה הילד נרדם וישן ללא גורמים המפריעים לו באמצע. אילו דברים עשויים להפריע לשנתו של התינוק?



מאת: אורלי פוקס "בשביל הלב" מדריכת הורים ויועצת שינה


מהם גורמי התלות המפריעים לשנת ילדינו
אתם בטח שואלים את עצמכם מה זה דבר חיצוני? דבר חיצוני זה  כל דבר שיגרום לתינוק להתעורר מספר פעמים בלילה וידרוש את מעורבות ההורים. אותם דברים חיצוניים מהווים בעצם גורם מעכב שמונע מהתינוק לישון שנת לילה טובה ורציפה.
כאשר אנחנו מדברים על הירדמות עצמאית הכוונה להירדמות עצמאית של הילד ללא נוכחות של ההורים בחדרו.
 

מהם אותם גורמים מעכבים? איך נמנע מהם להפריע לילד שלנו להירדם עצמאית?

תנומה על הידיים או נידנוד בעגלה

אמא אחת סיפרה לי במהלך הפגישה שהילד שלה לא נרדם לבד. היא מרדימה אותו בעגלה או שהוא נרדם לה על הידיים תוך כדי נידנוד ורק אז היא מעבירה אותו למיטה. היא סיפרה שאינו ישן רציף ופעולת הנידנוד מתרחשת מספר פעמים בלילה.
הנידנוד והתנומה על הידיים נראית מהנה ומפנקת לשני הצדדים בהתחלה, אולם במשך הזמן הדבר הופך למעייף ולעיתים גוזל מההורה זמן רב עד שהילד נרדם, מה שהופך את תהליך השינה למעייף ומתיש.
גמילה מנידנוד הוא תהליך שדורש מההורים התמדה ולא לוותר גם אם לעיתים הוא מתיש. ההורה צריך בהדרגה להרגיל את הילד להירדם במיטה שלו, משהו שנראה לעיתים להורים כבלתי אפשרי אך הוא בהחלט אפשרי. ההורה צריך להיות קצת ליד הילד לתת לו תחושת ביטחון שהוא שם בשבילו, מעט ליטוף יכול לעזור ובהדרגה לשחרר וללמד את הילד להירדם ולישון באופן עצמאי.
 

נוכחות ההורים

הילד התרגל שההורה נוכח לאורך כל זמן ההרדמה שלו ואינו מצליח לישון לבד. לעיתים מרוב יאוש ההורה לוקח את הילד למיטה שלו רק כדי להרוויח כמה שעות שינה.
לא פשוט לא לישון בלילה, השינה חשובה מאוד לתיפקוד שלנו במהלך היום. התינוק רגיל כשהוא מתעורר לראות את ההורה לצידו ומפתח בכך תלות.
חשוב בהדרגה ליידד את התינוק עם המיטה שלו, לנתק את נוכחות ההורה וללמד את הילד שלנו שגם אם אנחנו לא נוכחים בחדרו פיזית, אנחנו נמצאים בשביל לתת לו מענה כשיצטרך.
 

מוצץ

מוצץ הוא גורם מעכב חיצוני כאשר הילד שלנו תלוי בנו כדי שנשים לו את המוצץ בפה. התינוק יכול לקום מספר פעמים בלילה כי נפל לו המוצץ מהפה ואתם ההורים מוצאים את עצמכם לא ישנים כמעט לילה שלם בגלל מוצץ שנפל. כמו בכל דבר גם פה בהדרגה נצטרך ללמד את התינוק שלנו לקחת את המוצץ שנמצא לידו באופן עצמאי ללא תלות בנו, וזה משהו שהוא אפשרי מגיל 4-5 חודשים. לשים מוצץ בפה לתינוק שמסוגל לעשות זאת בעצמו זה פינוק המונע מכם ההורים את השינה.
נפזר לו מספר מוצצים במיטה, נשנן כמו  מנטרה לתינוק שלנו " יש לך פה מוצצים, אני סומכת עלייך שתקח לבד אם אתה צריך".
נפזר מספר מוצצים במהלך היום באזור בו הילד משחק כך שהוא יכניס ויוציא את המוצץ כמו משחק. בהתחלה נעזור לו מעט, נכוון לו את הילד לפה עד שילמד.
בלילה, נשים לו את המוצץ ביד ונכוון בלבד, לא נשים בפה עד שיתרגל לפעולה וילמד לעשות זאת באופן עצמאי.
 

מים

התינוק קם באמצע הלילה למים וזה נראה לנו לגמרי לגיטימי כי הוא צמא. בהתחלה מדובר בכמויות קטנות ועם הזמן הכמויות גדלות. מים מרגיעים וגם עונים על אפקט המציצה. 
חשוב לנתק בין שינה למים. לא ניתן לילד לשתות בסמוך לשינה אלא לפני טקס השינה ונרגיל את הילד לשתות מחוץ לחדר בכוס שלא נשפכת ולעולם לא נשאיר כוס במיטה. בבוקר כשיקום נעשה טקס בוקר טוב ורק אחר כך אם יבקש ניתן לשתות. המטרה היא לנתק את הקשר בין המים לשינה.
 

ניתוק בין אוכל לשינה

אוכל הינו אחד הגורמים המעכבים המרכזיים שמונעים מאיתנו ומהילד שלנו שנת לילה רציפה.
כדי לעשות את הניתוק: לא ניתן לילד את האוכל בסמוך להירדמות ולא במיטה, לא נאכיל בתשלומים (כל פעם קצת), לא נאכיל ישר כשהילד מתעורר, אין האכלות פינוק (לא כל פעם כשהילד מתעורר נותנים בקבוק). כשקצב היניקות נחלש, מניחים את הבקבוק ,שמים את הילד במיטה ולא נותנים בשום מצב לילד להירדם עם הבקבוק במיטה.
 

שינוי תנוחה

כשתינוק נרדם על הבטן או על הגב ורוצה לשנות תנוחה, הוא בוכה וההורה מגיע אליו כדי לעזור לו להחליף את התנוחה. יש רווח לתינוק וזה מעין משחק עבורו ומשיכת תשומת לב ההורה אליו. לעיתים הוא נעמד במיטה ובוכה. 
מה באמת עושים?
כשהתינוק קטן ועדיין אינו מתהפך נעזור לו ונעודד אותו שילמד להתהפך מהבטן לגב והפוך אך ברגע שהוא יודע להתהפך אין סיבה שיעיר אותנו. כשהילד בוכה, נכנס לחדר שלו נשכיב אותו נרגיע ונצא, ללא דיבורים. 
המסר חייב להיות עיקבי שחוזרים לישון מייד.
 

דלת

דלת יכולה להיות גורם מעכב המקשה על הירדמות התינוק/הילד. 
השארת הדלת פתוחה למחצה תגרום לילד להסתגל לרעשים של הבית מבלי שיפריעו לו להירדם.
 

שמיכה

עוד גורם שמעסיק אותנו ומקשה על ההירדמות הוא השמיכה. הילד לא נשאר עם השמיכה לאורך זמן, היא נופלת הוא מתעורר וקורא להורים. עלינו להבין שלילד אין צורך בשמיכה. הבגד שהוא לבוש מספיק לו. הצורך בשמיכה הוא צורך שלנו ההורים. השמיכה בהחלט מיותרת כשהילד לבוש טוב בלילה. גם אם בלילות הראשונים יבכה נרגיע אותו כמו תמיד ונרגיל אותו לישון טוב גם כשהשמיכה לא עליו.
 
ככל שתתמידו ,תהיי עיקביים ותלמדו להסיר את גורמי התלות כמה שיותר מהר, הילד ילמד להירדם ולישון באופן עצמאי והלילות שלכם יהפכו לטובים יותר מאחר ואתם תוכלו לישון שנת לילה טובה.
 
 
לילה  טוב לכם  ושינה מתוקה!!!



למעלה alt
הדפסה altשלח לחבר
מאת
דוא"ל של החבר
קבלי טיפים והמלצות למייל

עקבי אחרינו