מחסור בחומצה פולית מעלה את הסיכון לרעלת הריון - mamy
  • מחשבון הריון
  • מחשבון ביוץ
  • מחשבון משקל

מחשבון לחישוב תאריך לידה

מחשבון הריון יסייע לך להיות מעודכנת בהתקדמות ההריון שלך. כל שעליך לעשות – הכניסי תאריך ווסת אחרון למחשבון הריון וגלי נתונים על ההריון שלך.

תאריך וסת אחרון

מחשבון לשיעור תאריך ביוץ

מחשבון ביוץ יסייע לך לאתר את מועד הביוץ המשוער בהנחה שהמחזור החודשי שלך סדיר.

תאריך וסת אחרון

משך המחזור החודשי (?)

מחשבון הוספת משקל בהריון

מחשבון זה יסייע לך להעריך האם העליה במשקלך במהלך ההריון תקינה וכמה עוד עלייך לעלות במשקל עד הלידה.
גובה (מטרים, לדוגמה - 64.1מטר)
משקל בתחילת ההריון (ק"ג)
משקל נוכחי (ק"ג)
שבוע הריון (בין שבועות 24-21)

  • שם לתינוק
  • לוח אירועים mamy
  • mamymail
alt

פירוש נומרולוגי חינם

הקלידו שם פרטי ומיד תקבלו במייל את הניתוח הנומרולוגי של השם שבחרתם.

alt

מפגשי בוקר חינם

כולכן מוזמנות חינם לזמן איכות עם הבייבי בקניונים ברחבי הארץ.

alt

העובר שלך רוצה לדבר איתך

אמא, בואי הרשמי וקבלי ממני העובר שלך מכתב שבועי ובו מידע על ההתפתחות שלי ועוד...


כנסי לעמוד הפייסבוק שלנו לקבלת המלצות ועדכונים

מחסור בחומצה פולית מעלה את הסיכון לרעלת הריון

הדפסה altשלח לחבר
מאת
דוא"ל של החבר
פורסם ב: 14.08.2008

באדיבות: חברת דיאגנוסטיק טכנולוג'יס

 

במחקר השתתפו 2,951 נשים בהריון, אשר ילדו בין השנים 2002 ל- 2005, בבתי החולים אוטווה וקינגסטון שבקנדה. מכל הנשים נלקחו דגימות דם על מנת למדוד את רמת החומצה הפולית, וויטמינים אחרים ורכיבים נוספים בדמן. באמצעות שאלונים נערך איסוף נתונים על הרגלי צריכת תוספי התזונה והוויטמינים שלהן וכן על תוצאות הלידה ומצב בריאותן במהלך ההיריון.

 

מניתוח תוצאות הנתונים שנאספו במהלך המחקר, התקבלה תמונת מצב דרמטית עבור הנשים ההרות, ממנה עולה, כי בקרב הנשים שבמהלך הריונן צרכו באופן קבוע תוסף חומצה פולית בכמות יומית של 1 מ"ג, ירדה השכיחות לרעלת הריון ב- 63% בהשוואה לקבוצה שלא צרכה חומצה פולית. החוקרים מייחסים את ההשפעה החיובית של החומצה הפולית לירידה המשמעותית שנמדדה ברמת ההומוציסטאין, שהינה חומצה אמינית רעילה, המופיעה ברמה גבוהה בדמן של נשים שלקו ברעלת הריון. בדיקות הדם שנלקחו מהנשים במהלך המחקר הצביעו על כך שהשימוש היומי בחומצה פולית הביא לירידה ברמות ההומוציסטאין ב- 8% (מרמה של 4.69 ל- 4.32 ). למרות שהירידה אינה גדולה, היא הייתה מובהקת מבחינה סטטיסטית. 

 

עוד עולה מהמחקר, כי התקופה הקריטית לנטילת חומצה פולית בקרב נשים בהריון היא לאורך השליש הראשון והשני להריונן, ויעילותו אינה מושפעת מכך שהנשים התחילו לצרוך את התוסף לפני ההתעברות, במהלכה או לחילופין, הפסיקו ליטול אותו בשליש השלישי להריון.

 

מסקנת החוקרים היא, כי חומצה פולית עוזרת לירידה בסיכון לרעלת הריון, בהיותה פועלת כזרז לאנזימים החשובים לייצורם של חומצות הגרעין, אשר הכרחיות לגידול תאים בשליה. רמה תקינה של חומצה פולית, המתגלה בבדיקת דם (בממוצע 906 מיקרמול לליטר), מסייעת בהשרשת השלייה והתפתחותה, משפרת את תפקודם של התאים בדופן עורקי הדם, המזינים את הרחם ואת השליה ומקנה להם גמישות, יכולת להתרחב ולהגביר את הספקת הדם לרחם ולשליה. כל ההשפעות הללו, שמקורן בחומצה הפולית, מסייעות למניעת רעלת הריון.

 

המחקר פורסם לאחרונה בכתב העת המדעי של האגודה האמריקאית לרפואת האם והעובר היוצא בארצות הברית (American journal of obstetrics and gynecology) ומצטרף לשורה של מחקרים רבים שהתפרסמו לאחרונה בתחום, העוסקים בגורמי הסיכון המובילים לרעלת הריון.

 

ובתוך כך נודע, כי במחקר קודם שפורסם בכתב העת המדעי ה- LANCET, היוצא בבריטניה ואשר בוצע על ידי המועצה הרפואית לחקר וויטמינים באנגליה נמצא, כי לחומצה פולית יש השפעות חיוביות נוספות. לפי מחקר זה צריכת תוסף של חומצה פולית במהלך ההריון בכמות של 0.4 גרם ליום, מביאה לירידה משמעותית בהיווצרות פגמים בעמוד השדרה של העובר. במחקר השתתפו 1,800 נשים לפני כניסתן להריון, אשר נמצאו בסיכון גבוה להריון חוזר המלווה בפגמים בעמוד השידרה של העובר. המחקר בוצע בקרב 33 בתי חולים ב-7 מדינות, בהליך מחקרי כפול סמיות, בו  ניתנו לנשים, לפני כניסתן להריון,  תוספת של חומצה פולית או פלצבו בכמות של 0.4 גרם ליום. מתוצאות המחקר עלתה תמונה אופטימית אשר הראתה כי בקרב הנשים שצרכו תוסף של חומצה פולית היתה ירידה משמעותית של 72% בהופעת פגמים בעמוד השידרה של העובר לעומת הנשים בקבוצת הביקורת.  מסקנת החוקרים היא כי על נשים יש לצרוך תוספת של חומצה פולית עוד לפני כניסתן להריון ובמהלך ההיריון כולו. 

 

 




למעלה alt
הדפסה altשלח לחבר
מאת
דוא"ל של החבר
קבלי טיפים והמלצות למייל

עקבי אחרינו