גברים יותר מנשים מעדיפים לידה ללא אפידורל - mamy
  • מחשבון הריון
  • מחשבון ביוץ
  • מחשבון משקל

מחשבון לחישוב תאריך לידה

מחשבון הריון יסייע לך להיות מעודכנת בהתקדמות ההריון שלך. כל שעליך לעשות – הכניסי תאריך ווסת אחרון למחשבון הריון וגלי נתונים על ההריון שלך.

תאריך וסת אחרון

מחשבון לשיעור תאריך ביוץ

מחשבון ביוץ יסייע לך לאתר את מועד הביוץ המשוער בהנחה שהמחזור החודשי שלך סדיר.

תאריך וסת אחרון

משך המחזור החודשי (?)

מחשבון הוספת משקל בהריון

מחשבון זה יסייע לך להעריך האם העליה במשקלך במהלך ההריון תקינה וכמה עוד עלייך לעלות במשקל עד הלידה.
גובה (מטרים, לדוגמה - 64.1מטר)
משקל בתחילת ההריון (ק"ג)
משקל נוכחי (ק"ג)
שבוע הריון (בין שבועות 24-21)

  • שם לתינוק
  • לוח אירועים mamy
  • mamymail
alt

פירוש נומרולוגי חינם

הקלידו שם פרטי ומיד תקבלו במייל את הניתוח הנומרולוגי של השם שבחרתם.

alt

מפגשי בוקר חינם

כולכן מוזמנות חינם לזמן איכות עם הבייבי בקניונים ברחבי הארץ.

alt

העובר שלך רוצה לדבר איתך

אמא, בואי הרשמי וקבלי ממני העובר שלך מכתב שבועי ובו מידע על ההתפתחות שלי ועוד...


כנסי לעמוד הפייסבוק שלנו לקבלת המלצות ועדכונים

גברים יותר מנשים מעדיפים לידה ללא אפידורל

הדפסה altשלח לחבר
מאת
דוא"ל של החבר
פורסם ב: 20.08.2008

מחקר של מחלקת הרדמה בשיתוף עם בי"ח לנשים בבילינסון בדק האם ההתייחסות להרדמה אפידורלית בחדר לידה שונה בין גברים לבין נשים. הממצאים הראו כי בהשוואה לנשים ההרות, הבעלים פחות רצו שבנות זוגם תקבלנה אפידורל לשיכוך הכאב, למרות שידעו להעריך כמעט במדויק את רמת הכאב ממנו סבלו נשותיהם. המחקר כלל 150 זוגות החווים לידה בפעם הראשונה, שהגיעו לחדר הלידה בבילינסון.

 

במסגרת המחקר נשאל כל אחד מבני הזוג בשני שלבים שונים האם הוא מעוניין שהאישה תקבל אפידורל: בפעם הראשונה בקבלה לחדר לידה ובהמשך כאשר הוצע לאישה השימוש באפידורל ע"י איש צוות. התוצאות הראו כי בקבלה לחדר לידה, מעל 78% מהנשים ביקשו אפידורל בעוד שרק 64% מהבעלים רצו בכך. בבדיקה המאוחרת יותר, כאשר תהליך הלידה התקדם, עלה הביקוש לאפידורל, אך נותר פער משמעותי בין בני הזוג: מעל 87% מהנשים ביקשו לקבל משככים, ובקרב הגברים, כ- 78% השיבו בחיוב.     

 

בנוסף, התבקשו הנשים להעריך את רמת הכאב שהן חוות בסולם רמת כאב של 10-0. בהמשך התבקשו הבעלים להעריך את סבלן של הנשים באותו סולם מדדים. החוקרים מצאו כי הגברים העריכו כמעט במדויק את רמת הסבל של הנשים. 

 

ד"ר שרון אורבך-זינגר, רופאה בכירה במחלקת הרדמה בבילינסון שהובילה את המחקר:

"היוזמה למחקר עלתה בעקבות הניסיון של רופאים מרדימים אשר נתקלים בהתנגדות של בעלים לאפידורל."        

 

ד"ר ליאוניד אידלמן, מנהל מחלקת הרדמה בבילינסון: " זוהי הפעם הראשונה שהיחס של בני הזוג לאלחוש אפידורלי במהלך הלידה נבדק באופן מדעי. במחקר שלנו נמצא שיותר מ -  95% מהנשים ביקשו וקבלו אלחוש אפידורלי במהלך לידה ראשונה אך בחלק גדול מהמקרים ההחלטה על כך התקבלה בשלב מתקדם של הלידה. עמדת בן הזוג  גם היא השתנתה במהלך הלידה".

פרופ' מרק גלזרמן, מנהל בי"ח לנשים בבילינסון: "אנו מציעים ליולדות שלנו מגוון רחב של שיטות לאלחוש בחדר לידה לרבות שיטות מרפואה המשלימה. ההרדמה האפידוראלית נחשבת כטובה מאוד ויעילה מאוד אך בסופו של דבר ההחלטה תהיה תמיד בידי היולדת."

 

ניקול ישר מנהלת ועורכת mamy בפרשנות: " תוצאות המחקר אינן מפתיעות במיוחד, בכל זאת,  מדובר בהערכות סוביקטיביות של בני זוג, הגבר גם אם הוא מתאר לעצמו, לא יכול להעריך את עצמת הכאב.

 מהיכרות מעמיקה שלי עם ציבור הזוגות לקראת הלידה, אני מבחינה כי לאורך כל ההריון, אצל מרבית הזוגות האישה היא זו שעוסקת ולומדת ומתכוננת ללידה הרבה יותר מהגבר. במקרים אלו ברור מאילו כי הנשים שיודעות לקראת מה הן הולכות, ועברו תהליך 'עיבוד מנטאלי ' בן 40 שבועות, תהינה נכונות יותר לקבל את האפידורל, משום ששקלו בעוד מועד את כל היתרונות והחסרונות.

בנוסף, במהלך ההריון עוברת האישה תהליכים מנטליים מורכבים שכוללים גם חרדות הקשורות לכאב מחויית הלידה בעקבות ידע נרכש, סיפורים ועצות מהסביבה הקרובה, ובשל כך קיימת נטייה מובהקת יותר בקרב הנשים, לבקש אפידורל לפני ובמהלך הלידה".

 




למעלה alt
הדפסה altשלח לחבר
מאת
דוא"ל של החבר
קבלי טיפים והמלצות למייל

עקבי אחרינו