נמצא הגן הפגום האחראי על מחלת ה HFM - mamy
  • מחשבון הריון
  • מחשבון ביוץ
  • מחשבון משקל

מחשבון לחישוב תאריך לידה

מחשבון הריון יסייע לך להיות מעודכנת בהתקדמות ההריון שלך. כל שעליך לעשות – הכניסי תאריך ווסת אחרון למחשבון הריון וגלי נתונים על ההריון שלך.

תאריך וסת אחרון

מחשבון לשיעור תאריך ביוץ

מחשבון ביוץ יסייע לך לאתר את מועד הביוץ המשוער בהנחה שהמחזור החודשי שלך סדיר.

תאריך וסת אחרון

משך המחזור החודשי (?)

מחשבון הוספת משקל בהריון

מחשבון זה יסייע לך להעריך האם העליה במשקלך במהלך ההריון תקינה וכמה עוד עלייך לעלות במשקל עד הלידה.
גובה (מטרים, לדוגמה - 64.1מטר)
משקל בתחילת ההריון (ק"ג)
משקל נוכחי (ק"ג)
שבוע הריון (בין שבועות 24-21)

  • שם לתינוק
  • לוח אירועים mamy
  • mamymail
alt

פירוש נומרולוגי חינם

הקלידו שם פרטי ומיד תקבלו במייל את הניתוח הנומרולוגי של השם שבחרתם.

alt

מפגשי בוקר חינם

כולכן מוזמנות חינם לזמן איכות עם הבייבי בקניונים ברחבי הארץ.

alt

העובר שלך רוצה לדבר איתך

אמא, בואי הרשמי וקבלי ממני העובר שלך מכתב שבועי ובו מידע על ההתפתחות שלי ועוד...


כנסי לעמוד הפייסבוק שלנו לקבלת המלצות ועדכונים

נמצא הגן הפגום האחראי על מחלת ה HFM

הדפסה altשלח לחבר
מאת
דוא"ל של החבר
פורסם ב: 14.07.2008

חוקרים בראשותו של פרופסור יהודה אסרף, ראש המעבדה לחקר הסרטן ע"ש פרד וישקובסקי מהפקולטה לביולוגיה בטכניון, גילו ואפיינו פגם גנטי מולד אצל תינוק הסובל מהמחלה הקטלנית Hereditary Folate Malabsorption (HFM). פגם זה העובר בתורשה מביא לפגיעה בחלבון PCFT האחראי  לקליטתה של החומצה הפולית מן המעי הדק. החומצה הפולית הינה ויטמין החיוני להתפתחות תקינה של מערכות גוף מרכזיות ובהן מערכת הדם הכוללת את תאי הדם האדומים החשובים להובלת החמצן לרקמות; תאי הדם הלבנים החיוניים לתפקוד מערכת החיסון וכן מערכת העצבים המרכזית.

 

התינוק החולה הגיע לבית החולים "שניידר" כשהוא סובל מאנמיה קשה, פרכוסים ובלימה בהתפתחותו. בבדיקות יסודיות התברר שהוא סובל מרמה נמוכה ביותר של חומצה פולית בדם ובנוזל השדרה. לפיכך הועלה חשד כי מדובר כנראה במחלה מולדת הקרויה HFM שבה התינוק החולה לוקה בהיעדר קליטה של חומצה פולית מהמעי הדק אל הדם וכן מהדם אל נוזל השדרה. לתינוק הוזרקה דרך הוריד נגזרת של חומצה פולית הזמינה לתאים הקרויה חומצה פולינית, והדבר הביא לנורמליזציה יחסית של ערכי החומצה הפולית בדם וכן לנרמול מסוים של רמת החומצה הפולית בנוזל השדרה.

על החומצה הפולית:
שמה של החומצה הפולית (Folic acid) נגזר מהשם הלטיני Folia כלומר עלים. ואכן, עלים ירוקים עתירים בויטמין זה הנמנה עם משפחת הB- ויטמינים. יונקים ובכללם האדם אינם מסוגלים לייצר חומצה הפולית ולכן חייבים לקלוט אותה מן המזון. כאמור, ירקות בעלי עלים ירוקים כגון תרד, חסה, ברוקולי וכן מזונות אחרים כמו כבד עשירים בחומצה הפולית. המנה היומית המומלצת של חומצה פולית אותה אנו חייבים לקבל הינה 400 מיקרוגרם. החומצה הפולית חיונית ביותר להיווצרות נוקלאוטידים שהם אבני הבנין של החומר התורשתי, ה-DNA. בהיעדרה או בחוסר חמור של החומצה הפולית לא ייווצרו מספיק מאבני הבנין הללו, החומר התורשתי לא ייווצר וכתוצאה מכך מח-העצם לא יוכל ליצור מספיק תאי דם אדומים ותאי דם לבנים חדשים דבר שיסתיים בכשל של מערכת הדם והובלת החמצן, כמו גם כשל במערכת החיסון המושתתת על פעילותם של תאי דם לבנים. יתירה מזאת, חומצה פולית היא ויטמין החיוני להתפתחות מערכת העצבים המרכזית של העובר והילד המתפתח. ואכן, בשנים האחרונות הוכח מעל לכל ספק שנשים שנטלו חומצה פולית טרם ההיריון וכן במהלך ההיריון היו מוגנות באופן מובהק מפני לידה של תינוקות הסובלים ממומים מולדים של מערכת העצבים המרכזית. ממצאים אלה הובילו להוספת חומצה פולית ללחם ולדגני הבוקר. באדם הבוגר, החומצה הפולית חיונית גם כן במניעת מחלות של כלי דם כליליים וכן טרשת עורקים שכן במצב חסר של חומצה פולית בדם נוצרים ריכוזים גבוהים של הומוציסטאין הידוע כחומר המזיק לתאי אנדותל המרכיבים כלי דם.




למעלה alt
הדפסה altשלח לחבר
מאת
דוא"ל של החבר
קבלי טיפים והמלצות למייל

עקבי אחרינו