התערבויות שכיחות בלידה - mamy
  • מחשבון הריון
  • מחשבון ביוץ
  • מחשבון משקל

מחשבון לחישוב תאריך לידה

מחשבון הריון יסייע לך להיות מעודכנת בהתקדמות ההריון שלך. כל שעליך לעשות – הכניסי תאריך ווסת אחרון למחשבון הריון וגלי נתונים על ההריון שלך.

תאריך וסת אחרון

מחשבון לשיעור תאריך ביוץ

מחשבון ביוץ יסייע לך לאתר את מועד הביוץ המשוער בהנחה שהמחזור החודשי שלך סדיר.

תאריך וסת אחרון

משך המחזור החודשי (?)

מחשבון הוספת משקל בהריון

מחשבון זה יסייע לך להעריך האם העליה במשקלך במהלך ההריון תקינה וכמה עוד עלייך לעלות במשקל עד הלידה.
גובה (מטרים, לדוגמה - 64.1מטר)
משקל בתחילת ההריון (ק"ג)
משקל נוכחי (ק"ג)
שבוע הריון (בין שבועות 24-21)

  • שם לתינוק
  • לוח אירועים mamy
  • mamymail
alt

פירוש נומרולוגי חינם

הקלידו שם פרטי ומיד תקבלו במייל את הניתוח הנומרולוגי של השם שבחרתם.

alt

מפגשי בוקר חינם

כולכן מוזמנות חינם לזמן איכות עם הבייבי בקניונים ברחבי הארץ.

alt

העובר שלך רוצה לדבר איתך

אמא, בואי הרשמי וקבלי ממני העובר שלך מכתב שבועי ובו מידע על ההתפתחות שלי ועוד...


כנסי לעמוד הפייסבוק שלנו לקבלת המלצות ועדכונים

התערבויות שכיחות בלידה

הדפסה altשלח לחבר
מאת
דוא"ל של החבר
פורסם ב: 10.07.2008

מטבע הדברים, לא תמיד מתפתחת הלידה כמצופה, במצבים בהם יופיעו בעיות בהתקדמות הלידה, במצב היולדת או מצב העובר, יומלץ על טיפול או ביצוע בדיקות שונות כמפורט להלן:



באדיבות: נשים שיבא
התערבויות שכיחות בלידה

מטבע הדברים, לא תמיד מתפתחת הלידה כמצופה, במצבים בהם יופיעו בעיות בהתקדמות הלידה, במצב היולדת או מצב העובר, יומלץ על טיפול או ביצוע בדיקות שונות כמפורט להלן:

 

טיפול בפיטוצין ("זירוז לידה")-

 פיטוצין הינו חומר הזהה להורמון אוקסיטוצין המופרש בגופך באופן טבעי, ותפקידו העיקרי בשלב הלידה הינו לגרום לכיווץ הרחם. לעיתים, כאשר אין הלידה מתקדמת כמצופה יש צורך בטיפול בחומר זה, על מנת לעודד את הרחם להתכווץ, ולאפשר לידה בטוחה וקצרה יותר. שימוש בפיטוצין עשוי לקצר את משך הלידה ולמנוע סיבוכים הקשורים להארכתה של הלידה כגון זיהומים, צורך בלידה מכשירנית או ניתוח קיסרי.

 

לידה מכשירנית (ואקום, מלקחיים)-

 לידה מכשירנית תוצע במצבים בהם מתעורר צורך לחלץ את העובר בהקדם נוכח רישום עוברי חשוד. כמו כן, לאחר כשעתיים- שלוש בפתיחה גמורה, יש לשקול צורך בחילוץ העובר, שכן שהות ממושכת של העובר בתעלת הלידה קשורה לסיבוכים ותחלואה של העובר. לפיכך, גם אם ניטור העובר בשלב זה לא מראה סימני מצוקה, תוצע לך בנסיבות הללו לידה מכשירנית.

בנוסף, במצבים בהם היולדת תשושה מדי מכדי לסייע ביילוד העובר, או שהעובר לא נולד עקב כך שראש העובר לא נכנס לאגן בצורה המצופה, יומלץ על לידה מכשירנית.
תנאים הכרחיים לביצוע לידה מכשירנית הם: פתיחה גמורה של צוואר הרחם וראש עובר נמוך בתעלת הלידה.

יש לזכור, כי בכל אותם מצבים בהם יומלץ לך על לידה מכשירנית, נעשה הדבר על מנת להבטיח, כי עוברך ייוולד במצב הטוב ביותר בנסיבות הקיימות או על מנת למנוע ממך סיכון מיותר.

 

ניטור ישיר של דופק העובר -

במצבים בהם יש קושי טכני ברישום דופק העובר דרך הבטן, כאשר הרישום העוברי אינו ברור כל צרכו או במקרה של לידת תאומים, יוצע לך כי רישום העובר ייעשה על ידי הצמדת אלקטרודה לקרקפת העובר (ניטור עובר פנימי).

הפעולה קלה ופשוטה לביצוע וכרוכה באי נעימות של בדיקה פנימית רגילה.

אופן ניטור זה מאפשר רישום מדויק ומהימן ביותר של הדופק העוברי במידת הצורך.

 

ניטור צירים על ידי צינורית תוך רחמית -

ישנם מספר מצבים, בהם יש צורך בניטור מדויק של צירי הלידה. מצבים אלו כוללים, בין היתר: מצב בו הלידה איננה מתקדמת כצפוי, כאשר יש צורך בטיפול בפיטוצין ("זירוז לידה") בנשים שעברו ניתוח רחמי או ילדו בעבר למעלה מ-5 פעמים. זוהי צינורית פלסטיק דקה ביותר המוחדרת בחלקה, בבדיקה פנימית רגילה, לתוך הרחם ובעזרתה ניתן לבדוק את עוצמת הצירים ולבדוק האם הרחם אכן מתכווץ כהלכה. לבדיקה זו חשיבות רבה. בעזרתה נוכל לדעת האם הלידה אינה מתקדמת, עקב היעדר התכווצות מספקת של הרחם או שמא הרחם מתכווץ היטב ובכל זאת הלידה אינה מתקדמת. לכל אחת מהבעיות הללו פיתרון שונה בתכלית.

 

טיפול אנטיביוטי תוך ורידי -

בנשים עם ירידת מים ממושכת, בנשים בהם ידוע על זיהום נרתיקי ובמצבים בהם עולה החום במהלך הלידה, יש צורך בטיפול אנטיביוטי דרך הוריד. הטיפול נועד למנוע סיבוכים ליולדת ולעובר. כידוע, בעוברו בתעלת הלידה עלול העובר להידבק בחיידקים שפגיעתם עלולה להזיק לו. כמו כן, בנשים עם מחלות לב מסוימות (בעיקר בעיות מסתמיות), יש צורך בטיפול תוך ורידי באנטיביוטיקה במהלך הלידה, על מנת למנוע זיהום חמור של מסתמי הלב.

 

דגימת דם מקרקפת העובר-

במצבים בהם רישום דופק לב העובר מעיד על בעיה, או שהרישום הינו כזה שלא מאפשר קביעה, כי מצבו של העובר הינו תקין, יומלץ לך על ביצוע בדיקה במהלכה ניטלת טיפת דם מקרקפת העובר. הדם נבדק באופן מיידי ועל פי תשובת הבדיקה ניתן לקבוע האם אכן מדובר בבעיה עוברית אם לאו. הבדיקה כרוכה באי נעימות של בדיקה פנימית רגילה, נמשכת דקות ספורות ותוצאותיה מיידיות. הבדיקה נותנת בידינו מידע רב ערך אודות מצב העובר, ומאפשרת זיהוי מצבים המחייבים יילוד מיידי. במידה והבדיקה תקינה, היא מאפשרת להמשיך בלידה רגילה ללא צורך בהתערבות פולשנית.




למעלה alt
הדפסה altשלח לחבר
מאת
דוא"ל של החבר
קבלי טיפים והמלצות למייל

עקבי אחרינו