חדש ב 'ליס'-המרפאה ללידה מוקדמת
מרפאה חדשה וייחודית לאבחון וטיפול בלידה מוקדמת נפתחה בימים אלו , לצד המרפאה להריון בסיכון גבוה, בבית חולים 'ליס' ליולדות, בניהולו של ד"ר דוד פאוזנר, משנה למנהל בית החולים 'ליס ליולדות.
7%-10% מסך היולדות חוות לידה מוקדמת, שמקורה בריבוי עוברים, מחלות עובריות, מחלות רקע של האם או גיל האם.
כמו כן, עתידות 20-30% מסך הנשים שעברו לידה מוקדמת בעבר, לחוות אותה שוב.
לידה מוקדמת מתרחשת בין השבוע ה- 20-37, וטומנת בחובה תחלואה ותמותה בקרב הילודים אך גם בקרב היולדות. בספרות המדעית ידוע כי לזיהוי מוקדם של גורמי סיכון ולמעקב רציף אחר התפתחות ההיריון, תרומה משמעותית הן בעיכוב הלידה המוקדמת (מה שמאפשר צמיחה והתפתחות נוספת של העובר ברחם) והן במניעת תחלואה ותמותה בקרב הילוד והיולדת.
המרפאה ללידה מוקדמת מיועדת לנשים הנמצאות בקבוצת סיכון ללידה מוקדמת, קרי נשים שנושאות ברחמן שני עוברים ומעלה, נשים שילדו בעבר לפני שבוע 34, וכאלה הסובלות מליקויים במבנה הרחם. המרפאה החדשה מציעה מסגרת ייחודית לזיהוי גורמי הסיכון ללידה מוקדמת, התאמת טיפול למניעת לידה מוקדמת ומעקב רצוף ע"י צוות רפואי ייעודי. אבחון גורמי הסיכון מבוצע באמצעות שתי בדיקות ייחודיות: US של צוואר הרחם ובדיקת פיברוניקטין לניבוי לידה מוקדמת באמצעות משטח מצוואר הרחם.
לדברי ד"ר דויד פאוזנר, מנהל המרפאה: "אין ספק כי מסגרת מרפאתית ייעודית המוקדשת כל כולה למטרה זו, עם צוות רפואי יעודי, עשוי לתת את המענה היעיל ביותר למניעת הלידה המוקדמת ולעיכובה ככל האפשר. הטיפול במרפאה החדשה יבוצע בתיאום מלא עם הרופא המטפל של כל אחת מהנשים הפונות, ובעצה אחת איתו".