פעוטות והחופש הגדול - mamy
  • מחשבון הריון
  • מחשבון ביוץ
  • מחשבון משקל

מחשבון לחישוב תאריך לידה

מחשבון הריון יסייע לך להיות מעודכנת בהתקדמות ההריון שלך. כל שעליך לעשות – הכניסי תאריך ווסת אחרון למחשבון הריון וגלי נתונים על ההריון שלך.

תאריך וסת אחרון

מחשבון לשיעור תאריך ביוץ

מחשבון ביוץ יסייע לך לאתר את מועד הביוץ המשוער בהנחה שהמחזור החודשי שלך סדיר.

תאריך וסת אחרון

משך המחזור החודשי (?)

מחשבון הוספת משקל בהריון

מחשבון זה יסייע לך להעריך האם העליה במשקלך במהלך ההריון תקינה וכמה עוד עלייך לעלות במשקל עד הלידה.
גובה (מטרים, לדוגמה - 64.1מטר)
משקל בתחילת ההריון (ק"ג)
משקל נוכחי (ק"ג)
שבוע הריון (בין שבועות 24-21)

  • שם לתינוק
  • לוח אירועים mamy
  • mamymail
alt

פירוש נומרולוגי חינם

הקלידו שם פרטי ומיד תקבלו במייל את הניתוח הנומרולוגי של השם שבחרתם.

alt

מפגשי בוקר חינם

כולכן מוזמנות חינם לזמן איכות עם הבייבי בקניונים ברחבי הארץ.

alt

העובר שלך רוצה לדבר איתך

אמא, בואי הרשמי וקבלי ממני העובר שלך מכתב שבועי ובו מידע על ההתפתחות שלי ועוד...


כנסי לעמוד הפייסבוק שלנו לקבלת המלצות ועדכונים

פעוטות והחופש הגדול

הדפסה altשלח לחבר
מאת
דוא"ל של החבר
פורסם ב: 10.07.2010

החופש הגדול עומד להגיע ותחושת ה"הכל הכל אני יכול..." ממש לא מקדמת את פנינו ההורים בברכה. נהפוך הוא, התחושה היא של מחנק וצמצום דרגות החופש שלנו, נוכח החופש של ילדנו. הם אולי יכולים, אנחנו מרגישים כבולים. אז טרם יציאת מצריים שלנו שתכנס לתוקפה עם פתיחת שנה"ל הבאה, הנה כמה רעיונות מה בכל זאת לעשות עם הקטנטנים ואיך לא לאבד את שפיותנו בדרך.



מאת: ריקי לוי דינר (M.A.) מאמנת אישית וזוגית

פעוטות והחופש הגדול

החופש הגדול עומד להגיע ותחושת ה"הכל הכל אני יכול..." ממש לא מקדמת את פנינו ההורים בברכה. נהפוך הוא, התחושה היא של מחנק וצמצום דרגות החופש שלנו, נוכח החופש של ילדנו. הם אולי יכולים, אנחנו מרגישים כבולים. חופשת הילדים מתנגשת עם הלו"ז העמוס שלנו שלא לקח חופש מהעבודה, הקניות, הסידורים, החשבונות ועוד ועוד ועוד.

אז טרם יציאת מצריים שלנו שתכנס לתוקפה עם פתיחת שנה"ל הבאה, הנה כמה רעיונות מה בכל זאת לעשות עם הקטנטנים ואיך לא לאבד את שפיותנו בדרך

 

התארגנות מראש

חופשת הקיץ נוחתת עלינו כל שנה כמעט בהפתעה. אנחנו מבולבלים, לא יודעים מה לעשות, אין לנו כסף למה שהילדים רוצים לעשות. בקיצור תחושת אי סדר וכאוס נוחתת עלינו כל שנה מחדש.  על מנת למנוע את המצב הכאוטי הזה, יש לעשות מספר צעדים קטנים אך משמעותיים. התאריך הרי ידוע מראש, אין מה להתפלא כל כך. אם כן הערכו מראש –אפילו עם הילדים. וגם אם טרם נערכתם, עדיין לא מאוחר לעשות את ההכנות עכשיו.

  • ראשית הכינו מראש תקציב מסוים בו תוכלו לעמוד לחופשת הקיץ. כידוע המחירים לכל עולים בתקופה זו, הכינו כיסכם מראש. כך תחסכו עוגמת נפש פוטנציאלית מצד הילדים נוכח המילים – "אין לנו כסף לזה".
  • כחלק מחינוך לאחריות וערכיות ערכו מראש עם הילדים רשימה של דברים שהיו מעוניינים לעשות בקיץ – הבהירו כי אין הרשימה מחייבת, אך תשתדלו להענות לבקשותיהם.
  • חשבו יחד על אופי פעילות רצוי גם אם לא על פעילות ספציפית. לדוגמא – ערכו רשימה של מספר סוגי פעילות; ביתית, ספורטיבית, לימודית וכדומה.
  • הכינו פרויקט לקיץ – בין אם פרויקט נתינה לאחר, שיפוץ הבית. שתפו את הילדים, כך יהיה להם למה לצפות וימנעו תסכולים. הדבר אך הופך לחלק מאג'נדת המשפחה – כל קיץ פרויקט אחר.
  • קבעו פעילות משותפת עם הורים אחרים, שכנים, משפחה חברים. כך הילד לא ירגיש כי "כולם עושים ורק אני לא".
  • התארגנו מראש על בייביסיטר, סבא/תא לתאריכים מסויימים בהם ידוע כי תהיה לכם בעיה להשאר עם הילדים.
  • נסו לנסח מראש עם הבוס/ית לו"ז אחר לחופשת הקיץ, במידת האפשרות נסו לעבוד מהבית או לקבוע מראש ימים בהם תעבדו ערבים. הדבר יקנה לכם יתרון בכמה מישורים: ראשית תראו אחראים ובעלי ראייה קדימה אל מול הבוס, שנית תהיו מוכנים מראש לפני שאר העובדים במערכת לחופשת הקיץ. מה שינתן לכם כזכות ראשונים כבר לא בהכרח ינתן לאחרים.
  • אני מצאתי כי נוח להכין טבלה של הימים (לא, לא טבלת שביזות), ולהתחיל למלא אותה בפעילויות. יום ראשון הולכים לים, יום שני לחבר, יום שלישי עבודות יצירה בבית....משקיעים קצת חשיבה בהתחלה ולא מתעוררים לאף יום משעמם.

 

ההתארגנות מראש בכל ומול כל הרמות, לרבות עבודה, חברים, הילדים, בני זוג וכדומה תהפוך את הכניסה לחופשת הקיץ קלה יותר ונעימה לכל הצדדים. בנוסף, תמנע מריבות, כעסים ועוגמות נפש מיותרות.

 

הוא כבר כאן! אז מה עושים?

החופש הגדול הגיע ואתם תוהים בפועל מה עושים? איך עוברים את כל הימים האלו?

ראשית ניתן לשלוף את הרשימה שהכנתם עם הילדים ולעבור על עקרונותיה לצד הפעילויות הרשומות בה. לתכנן יחד עימם את הלו"ז ועתה בפועל ולא ברמה העקרונית.

שנית, לאמהות לפעוטות, התייחסו לכך כאל חופשת לידה כפויה ...חשבו מה עשיתן בחופשת הלידה כשכל יום ישבתן בבית. הלכתן, חזרתן, עשיתן, נהנתן. הנה התקופה חזרה. למדו להנות שוב.

מעבר להרשמה לקייטנות הברורה מאליה, הנה כמה רעיונות/טיפים למעבר קל של חופשת הקיץ בפועל . . .

  • ערכו תורנויות עם אמהות אחרות באשר לעריכת ימי כיף לילדים. הדבר יקל ולו במעט על התמרון בין העבודה לחופשה.
  • צאו לטיולים עם חברים קרובים כאשר כל אחד אחראי על חלק אחר בטיול – הפנאי, משחקים, האוכל, ציוד, שירים וכדומה. כך הנטל המרובה שבטיולים שכאלו  יורד וההנאה עולה.
  • חפשו אתרים חינמים. תתפלאו אך בארץ שלנו יש המון כאלו.
  • אל תתנגדו גם ליום ישיבה בבית. ואם כבר מחשב יש כמה אתרים חינוכיים טובים, המציעים שלל פתרונות לקיץ:
    • הסוד של מאיה www.sodmaya.co.il
    • פעילויות לילדים בפורטל mamy שפע הצעות לפעילויות. מומלץ. http://www.mamy.co.il/article.aspx?idsc=135
    • האתר של מט"ח – תמיד חינוכי ומומלץ
  • ניתן לערוך שבועות נושאיים, בהם כל שבוע מחופשת הקיץ מוקדש לנושא אחר. לדוגמא החושים, כל שבוע חוש אחר. שבוע טעמים, שבוע מראות וכדומה. כך תשלבו בין הישיבה בבית, ליציאות לערכים חינוכיים. והכי חשוב כיף גדול.

 

הכי חשוב היו יצירתיים וקשובים לילדים. זכרו כיצד הייתם אתם בחופשת הקיץ – הלא כולנו רצינו לבלוע את העולם. לא הבנו אם יש או אין כסף, היה את מה שרצינו וזהו. נכון, אין להשתגע אחר כל גחמות ילדנו – אך ניתן לתמרן, לחנך ועם הכל להנות.

 

שיהיה קיץ קל ובטוח.

בחסות "תזונה נכונה" המתמחה ביין ישראלי, מכונת קפה וקליית קפה, צמחי מרפא ועוד.

 

 




למעלה alt
הדפסה altשלח לחבר
מאת
דוא"ל של החבר
קבלי טיפים והמלצות למייל

עקבי אחרינו