מתכוני לביבות לחנוכה - mamy
  • מחשבון הריון
  • מחשבון ביוץ
  • מחשבון משקל

מחשבון לחישוב תאריך לידה

מחשבון הריון יסייע לך להיות מעודכנת בהתקדמות ההריון שלך. כל שעליך לעשות – הכניסי תאריך ווסת אחרון למחשבון הריון וגלי נתונים על ההריון שלך.

תאריך וסת אחרון

מחשבון לשיעור תאריך ביוץ

מחשבון ביוץ יסייע לך לאתר את מועד הביוץ המשוער בהנחה שהמחזור החודשי שלך סדיר.

תאריך וסת אחרון

משך המחזור החודשי (?)

מחשבון הוספת משקל בהריון

מחשבון זה יסייע לך להעריך האם העליה במשקלך במהלך ההריון תקינה וכמה עוד עלייך לעלות במשקל עד הלידה.
גובה (מטרים, לדוגמה - 64.1מטר)
משקל בתחילת ההריון (ק"ג)
משקל נוכחי (ק"ג)
שבוע הריון (בין שבועות 24-21)

  • שם לתינוק
  • לוח אירועים mamy
  • mamymail
alt

פירוש נומרולוגי חינם

הקלידו שם פרטי ומיד תקבלו במייל את הניתוח הנומרולוגי של השם שבחרתם.

alt

מפגשי בוקר חינם

כולכן מוזמנות חינם לזמן איכות עם הבייבי בקניונים ברחבי הארץ.

alt

העובר שלך רוצה לדבר איתך

אמא, בואי הרשמי וקבלי ממני העובר שלך מכתב שבועי ובו מידע על ההתפתחות שלי ועוד...


כנסי לעמוד הפייסבוק שלנו לקבלת המלצות ועדכונים

מתכוני לביבות לחנוכה

הדפסה altשלח לחבר
מאת
דוא"ל של החבר
פורסם ב: 12.12.2017
אוהבים לביבות? החגיגה הזאת מיועדת עבורכם. לביבות בטטה, לביבות קינואה, לביבות ירקות, לביבות ברוקולי, לביבות סלק ועוד...
 

 



מתכוני לביבות לחנוכה
מתכונים קלים להכנה ללביבות ירקות בטעמים עשירים, להנאה מושלמת בימי החג. בהתאם לטרנד התזונה הבריאה שחשוב לנו אישית בשנים האחרונות ריכזנו כמה מתכונים בריאים במיוחד שיכולים לשדרג הן את האירוח בחנוכה ובכלל ביום יום. הילדים מתים עליהן (אל תגלו להם מה יש בפנים והכל יהיה בסדר).
 

 

 

 

 

 

לביבות בטטה רכות וטעימות של הגר שפר clean eating

אלו לביבות בריאות בהתאם לתזונה clean eating של הגר שפר. 
 
מצרכים:
קילו בטטות 
2 ביצים
1/2 כוס קמח כוסמין מלא
1/2 כפית מלח 
1/2 כפית פלפל 
2 כפות שמן זית
תרסיס שמן PAM
 
למטבל:
125 ג' גבינת עיזים 5% 
גביע יוגורט 3% עיזים
כוס עירית קצוצה
 
אופן הכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מבשלים את הבטטות כ-15 דקות בסיר מלא מים עד שהן רכות מאד.
מסננים את המים וטוחנים את הבטטות במעבד המזון (אפשר להשתמש גם במעבד מזון ידני). 
מוסיפים את הקמח, 2 כפות שמן זית ואת הביצים ומעבדים עד שמתקבלת בלילה אחידה. 
מכינים 2 תבניות מרופדות בנייר אפייה ומרססים בתרסיס שמן זית, אפשר גם למרוח מעט שמן זית 
עם מברשת סיליקון.
יוצרים לביבות קטנות באמצעות כף או מזלף במרווחים קטנים על התבניות.
(אפשר ליצור מזלף משקית סנדביץ' פשוטה אותה מחוררים עם סכין בקצה).
אופים 20 דקות, הופכים את הלביבות ואופים עוד 10 דקות נוספות. סך הכל אפייה של 30 דקות.
בקערית קטנה מערבבים את חומרי המטבל ומגישים.
ניתן להכין כמובן גם מתפוחי אדמה או מתערובת של ירקות שורש אחרים.
 

 

לביבות ברוקולי של רותם שמעא מהמטבח באהבה

מצרכים ל20 לביבות :
2 פרחי ברוקולי טרי או שקית קפואה ללא גבעולים
2 שיני שום
2 כפות קוואקר
100 גרם גבינה קשה אני השתמשתי בפטה תוכלו להתשתמש בבולגרית למי שלא אוהב
2 ביצים 
בצל קצוץ קטן
כף עירית קצוצה או בצל ירוק אני מעדיפה עירית היא עדינה...אם אין לכם לא נורא...
מלח, פלפל שחור, תבלין טוגארשי או צ''ילי חריף אדום לא חובה
 
אופן ההכנה:
את הברוקולי קוצצים לפרחים קטנים מאוד ומרתיחים חמש דקות ומסננים
במחבת יוצקים כף שמן זית ומטגנים בצל קצוץ כשנהיה שקוף מוסיפים את השום ואת הברוקולי שהורתח וסונן...מתבלים ומעבירים למעבד מזון , מפעילים בדיוק לסיבוב אחד בלבד אנחנו רוצים להרגיש את הברוקולי, מוסיפים גבינה
מעבירים לקערה לצינון ומוסיפים ביצים וקוואקר , מכניסים לקירור לפחות חצי שעה 
יוצרים לביבות ומניחים על נייר אפייה משומן בתרסיס שמן מכינים כ20 לביבות בערך תלוי בגודל...
עליהם מרססים שוב תרסיס שמן ומכניסים לאפייה 180 מעלות רבע שעה , הופכים ואופים עוד חמש דקות 
מגישים לצד סלט ויוגורט אם אוהבים...
 

לביבות סלק תפוחי אדמה ותפוחי עץ של השף עידו מדר

מצרכים:
2 תפוא מגורדים וסחוטים
2 תפוע מגורדים וסחוטים
1 סלק חי מגורד וסחוט
2 ביצים
1 כף גבינה כחושה
1 כפית מלח 
חצי כפית פלפל שחור גרוס
3 כפות קמח כוסמין
1/2 כפית א.אפיה
 
אופן ההכנה:  
מערבבים הכל 
מניחים לחצי שעה
מחממים תנור ל200 מעלות
משמנים תבנית עם נייר אפיה
יוצרים קציצות ואופים 
להגיש עם שמנת חמוצה או יוגורט 

 

לביבות קינואה של מירי צדוק

מצרכים:
1 כוס קינואה
1.5 כוסות מים לבישול הקינואה
4 גזרים מגוררים (300 גרם)
150 גרם דלעת מגוררת
חצי כוס פירורי לחם
3 ביצים
1 בצל סגול בינוני קצוץ דק
חופן פטרוזיליה קצוצה
חופן כוסברה קצוצה
2 כפות שמן זית
כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית כורכום
חצי כפית כמון
כפית שטוחה מלח
רבע כפית פלפל שחור גרוס
אם רוצים לביבות עם תיבול יותר קל אפשר לוותר על התבלינים ולהוסיף רק מלח ופלפל.
 
אופן ההכנה
1. שוטפים טוב את הקינואה ומבשלים כוס קינואה האדומה ביחד עם כוס וחצי מים למשך 15 דקות (הקינואה האדומה לוקחת קצת יותר זמן בישול מקינואה לבנה והיא גם קצת יותר כבדה).
2. מכבים את הסיר ומשאירים מכוסה כ- 20 דקות.
הקינואה מוכנה
3. מוציאים את הקינואה ומעבירים למגש להתקרר.
4. מעבירים את הקינואה לקערה יחד עם שאר החומרים מוסיפים גם 2 כפות שמן זית, מערבבים וצרים קציצות.
הכל מוכן לפעולה
5. את הקציצות מניחים על נייר אפייה זו לצד זו.
צרים קציצות ומניחים על מגש
6. מזליפים מעל קצת שמן זית
7. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות 30 דקות והנה התוצאה לביבות קראצ'יות וטעימות.
הלביבות מוכנות
 
 
 

לביבות ירק טבעוניות של שירי - מחשבות על אוכל

מצרכים:
1 תפוח אדמה גדול
1 בטטה קטנה
1 גזר
1 בצל קטן-בינוני
1 צרור פטרוזיליה
שליש כוס קמח עדשים כתומות
1 כפית שטוחה מאוד מלח
2 כפיות חומץ
חצי כפית סודה לשתיה
2 כפות שמן
 
אופן ההכנה:
1- מקלפים ומגרדים על הצד הדק של הפומפיה את התפוח אדמה, הגזר והבטטה בקערה גדולה.
2- שופכים את הנוזלים המיותרים לכיור, ומועכים את הירקות כלפי הקערה עד שיוציאו עוד נוזלים (אין צורך לסחוט עד אפס נוזלים בשתי ידיים), פשוט לסחוט עד שרוב הנוזלים יצאו.
3- מוסיפים צרור פטרוזיליה קצוצה (רק העלים), בצל קצוץ דק, כפית שטוחה מאוד של מלח, 2 כפיות חומץ, 2 כפות שמן, כפית שטוחה של אבקת סודה לשתיה וקמח עדשים כתומות. מערבבים היטב היטב. התערובת תראה יבשה וממש יתחשק לכם להוסיף לה נוזלים. אבל לא!
פה הקסם מתרחש!: השאירו אותה ל10-15 דק' על השיש להגיר נוזלים לבד. מה שיקרה הוא שהירקות יגירו נוזלים וירטיבו את העיסה עד למצב שאפשר ממש לכדרר וליצור קציצות יפות עם הידיים. אם זה לא קרה עדיין, תנו לה עוד כמה דק' להיות לחה יותר ונעימה למגע. והנה לכם – התשובה בגוף הלביבה, אין צורך בתחליף ביצה 
4- מוסיפים שמן למחבת (כשמטגנים לביבות כל המחבת צריכה להיות מכוסה שמן, אחרת הן יצאו יבשות או ידבקו). יוצרים לביבות בגודל הרצוי (אני אוהבת אותן דקות יחסית) ומטגנים כ5-6 לביבות במחבת. תחילה אפשר על להבה גבוהה, עד להשחמה יפה משני הצדדים ולאחר מכן להנמיך מעט את הלהבה (שלא ישחימו יותר) ולתת להם 2 דקות נוספות שיתבשלו ויהיה מוכנות היטב מבפנים. ממשיכים כך, עד סוף העיסה ואוכלים בתיאבון!
 
 

 

לביבות תפוח אדמה ופטריות של חברת "דורות"

מצרכים (ל-12 יחידות):
5 תפוחי אדמה מבושלים למחצה בקליפתם
200 גרם פטריות פורטבלו חתוכות לקוביות
4  כפות קמח
2 ביצים
4 טבליות בצל טרי מטוגן דורות
1 טבלית פטרוזיליה טרייה דורות
1 טבלית כוסברה טרייה דורות
מלח, פלפל
 1/4כוס שמן לטיגון 
 
אופן ההכנה:
1. מקלפים את תפוחי האדמה ומגרדים אותם בעזרת פומפייה לתוך קערה.
2. מטגנים במחבת בינונית עם מעט שמן זית את פטריות הפורטבלו עד לאידוי  
    ומוסיפים לקערה.
3. מוסיפים קמח, ביצים, ואת טבליות הפטרוזיליה, כוסברה והבצל המטוגן.
4. מתבלים במלח ופלפל ולשים לתערובת אחידה ומכניסים למקרר לחצי שעה.
5. מוציאים מהמקרר ויוצרים לביבות מהתערובת.
6. מחממים מחבת עם שמן לטיגון ומטגנים את הלביבות כ-3 דקות מכל צד.
 
 
 

 

לביבות תירס, שום ובזיליקום של חברת "דורות"

מצרכים (ל-12 יחידות):
1/2 כוס קמח
1/2 כוס חלב
2 ביצים טרופות
1/2 שקית אבקת אפייה
2 כוסות גרעיני תירס (טריים, קפואים או משומרים)
2 טבליות בזיליקום טרי דורות
2 טבליות שום טרי דורות
קורט מלח ופלפל
2 כפות שמן זית (כף אחת לבלילה וכף אחת לטיגון) 
אופן ההכנה:
1. מערבבים בקערה את כל הרכיבים, פרט לתירס, עד ליצירת מרקם אחיד. 
2. מוסיפים לבלילה את גרעיני התירס תוך כדי בחישה מתמדת. 
3. שמים במחבת מעט שמן זית ומניחים כף מהתערובת במחבת ומשטחים אותה. 
4. מטגנים את הבלילה מכל צד עד שנוצרת השחמה קלה. מניחים כל לביבה על נייר סופג ושומרים חם עד להגשה. 
5. מומלץ להגיש עם יוגורט עיזים, יוגורט יווני משובח או שמנת חמוצה.
 



למעלה alt
הדפסה altשלח לחבר
מאת
דוא"ל של החבר
קבלי טיפים והמלצות למייל

עקבי אחרינו