קריר ומרושע – חיידק הליסטריה בהריון - mamy
  • מחשבון הריון
  • מחשבון ביוץ
  • מחשבון משקל

מחשבון לחישוב תאריך לידה

מחשבון הריון יסייע לך להיות מעודכנת בהתקדמות ההריון שלך. כל שעליך לעשות – הכניסי תאריך ווסת אחרון למחשבון הריון וגלי נתונים על ההריון שלך.

תאריך וסת אחרון

מחשבון לשיעור תאריך ביוץ

מחשבון ביוץ יסייע לך לאתר את מועד הביוץ המשוער בהנחה שהמחזור החודשי שלך סדיר.

תאריך וסת אחרון

משך המחזור החודשי (?)

מחשבון הוספת משקל בהריון

מחשבון זה יסייע לך להעריך האם העליה במשקלך במהלך ההריון תקינה וכמה עוד עלייך לעלות במשקל עד הלידה.
גובה (מטרים, לדוגמה - 64.1מטר)
משקל בתחילת ההריון (ק"ג)
משקל נוכחי (ק"ג)
שבוע הריון (בין שבועות 24-21)

  • שם לתינוק
  • לוח אירועים mamy
  • mamymail
alt

פירוש נומרולוגי חינם

הקלידו שם פרטי ומיד תקבלו במייל את הניתוח הנומרולוגי של השם שבחרתם.

alt

מפגשי בוקר חינם

כולכן מוזמנות חינם לזמן איכות עם הבייבי בקניונים ברחבי הארץ.

alt

העובר שלך רוצה לדבר איתך

אמא, בואי הרשמי וקבלי ממני העובר שלך מכתב שבועי ובו מידע על ההתפתחות שלי ועוד...


כנסי לעמוד הפייסבוק שלנו לקבלת המלצות ועדכונים

קריר ומרושע – חיידק הליסטריה בהריון

הדפסה altשלח לחבר
מאת
דוא"ל של החבר
פורסם ב: 01.05.2007

 

חיידק הליסטריה מצוי בבשר, בדגים ובמוצרי חלב לא מפוסטרים. החיידק תוקף את האם וגורם לסימנים דמויי שפעת אך הוא תוקף גם את הרקמות אשר מקיפות את העובר, ועלול בכך לגרום להפלה. טמפרטורת המקרר הביתי, 4 מעלות, גורמת לו להתרבות במהירות. על מנת להימנע ניתן לדוגמא: להרתיח את הפסטרמה ולאכול מיד….



קריר ומרושע – חיידק הליסטריה בהריון

 

מאת: טובה קראוזה – דיאטנית קלינית, מתמחה בתזונה בהריון ולאחר לידה, לאם ולתינוק ומרצה בנושא התחלת מזון מוצק*.


חיידק הליסטריה מצוי בבשר, בדגים ובמוצרי חלב לא מפוסטרים. החיידק תוקף את האם וגורם לסימנים דמויי שפעת אך הוא תוקף גם את הרקמות אשר מקיפות את העובר ועלול בכך לגרום להפלה.

טמפרטורת המקרר הביתי, 4 מעלות, גורמת לו להתרבות במהירות. על מנת להימנע ניתן לדוגמא: להרתיח את הפסטרמה ולאכול מיד.
 

מתחשק לך לאכול סנדוויץ' עם פסטרמה? מה דעתך על קצת סלמון מעושן? נשמע טוב? אז זהו, שלא.

כשאת בהריון, את צריכה להיזהר כשאת בוחרת את המזונות שאת אוכלת, מחשש לזיהום בחיידק מרושע בשם ליסטריה.


החיידק הזה תוקף את האם וגורם לסימנים דמויי שפעת אך הוא תוקף גם את הרקמות אשר מקיפות את העובר, ועלול בכך לגרום להפלה.


הנשק הסודי של הליסטריה הוא העמידות שלו: הוא מסתדר מצוין ומתרבה בטווח רחב מאד של טמפרטורות.

ב- 4 מעלות צלזיוס, טמפרטורה של כל מקרר ממוצע, הוא די מבסוט. במיוחד כי אין לו תחרות משאר החיידקים, שמאד לא מרוצים מהקור.


החיידק חי בקרקע, ויכול להגיע למזון דרך זיהום של הכלים, המשטחים או העובדים. אם חומר הגלם לא עובר תהליך של חימום – כפי שקורה במוצרי בשר ודגים, שעברו עישון קר או במוצרי חלב ומיצים לא מפוסטרים – החיידק יתרבה בקירור ויהפוך את המזון למסוכן ואפילו לקטלני.


לפני שנכנסים להיסטריה מהליסטריה, כדאי לאמץ את ההמלצות האמריקאיות מהמרכזים לבקרת מחלות וממשרד החקלאות האמריקאי שטובות גם למניעת הרעלות מזון ממזהמים נוספים:

  • כשמבשלים, לשטוף היטב ידיים וכן גם את כל הכלים והמשטחים במטבח.
  • לשטוף היטב במים ובסבון פירות וירקות טריים.
  • להימנע מביצים לא מבושלות במיונז ביתי, מוסים וכדומה.
  • לשתות רק חלב ומיצים מפוסטרים.
  • להימנע מצריכת גבינות ולבנה מכל מיני מחלבות ביתיות אם אין דרך לדעת אם החלב אכן עבר פיסטור.
  • לחמם עד רתיחה מוצרי בשר שונים, כולל נקניקיות ופסטרמה, ולאכלם מיד.
  • לשים לב טוב טוב לתאריך התפוגה של מזונות.

 

בארץ המדיניות היא לסגור כל פס ייצור של מזון אשר מתגלה בו הליסטריה ולבצע חיטוי עד אשר החיידק ממוגר. כמו כן, השאיפה היא למכור מוצרים מעושנים כמו בשר ודגים רק במצב קפוא.


כל האמור לעיל נשמע אולי קצת מפחיד, אבל אלו עובדות שחשוב לדעת, כי הן מצילות חיים, פשוטו כמשמעו.

בהריון, אנחנו אחראיות לא רק על עצמנו. הדאגה לילדים שלנו מתחילה כבר כאן.

 




למעלה alt
הדפסה altשלח לחבר
מאת
דוא"ל של החבר
קבלי טיפים והמלצות למייל

עקבי אחרינו