הדילמה ההורית - להעיר או לא להעיר לילד עם עודף משקל? - mamy
  • מחשבון הריון
  • מחשבון ביוץ
  • מחשבון משקל

מחשבון לחישוב תאריך לידה

מחשבון הריון יסייע לך להיות מעודכנת בהתקדמות ההריון שלך. כל שעליך לעשות – הכניסי תאריך ווסת אחרון למחשבון הריון וגלי נתונים על ההריון שלך.

תאריך וסת אחרון

מחשבון לשיעור תאריך ביוץ

מחשבון ביוץ יסייע לך לאתר את מועד הביוץ המשוער בהנחה שהמחזור החודשי שלך סדיר.

תאריך וסת אחרון

משך המחזור החודשי (?)

מחשבון הוספת משקל בהריון

מחשבון זה יסייע לך להעריך האם העליה במשקלך במהלך ההריון תקינה וכמה עוד עלייך לעלות במשקל עד הלידה.
גובה (מטרים, לדוגמה - 64.1מטר)
משקל בתחילת ההריון (ק"ג)
משקל נוכחי (ק"ג)
שבוע הריון (בין שבועות 24-21)

  • שם לתינוק
  • לוח אירועים mamy
  • mamymail
alt

פירוש נומרולוגי חינם

הקלידו שם פרטי ומיד תקבלו במייל את הניתוח הנומרולוגי של השם שבחרתם.

alt

מפגשי בוקר חינם

כולכן מוזמנות חינם לזמן איכות עם הבייבי בקניונים ברחבי הארץ.

alt

העובר שלך רוצה לדבר איתך

אמא, בואי הרשמי וקבלי ממני העובר שלך מכתב שבועי ובו מידע על ההתפתחות שלי ועוד...


כנסי לעמוד הפייסבוק שלנו לקבלת המלצות ועדכונים

הדילמה ההורית - להעיר או לא להעיר לילד עם עודף משקל?

הדפסה altשלח לחבר
מאת
דוא"ל של החבר
פורסם ב: 27.10.2020

אינספור פעמים מספרים לנו שהשמנה היא פנדמיה, במיוחד בקרב ילדים. אין זה מפתיע לכן, שהורים רבים חוששים מאוד בנוגע למשקל ולהרגלי האכילה של הילד שלהם. כהורים, עולה השאלה – איך כדאי לנהוג על מנת שהילד יאכל כמו שצריך וישמור על משקל נכון? ובכן, נראה שהתשובה לשאלה הזו מורכבת מהמצופה. 



הדילמה ההורית - להעיר או לא להעיר לילד עם עודף משקל?
מחקרים רבים מראים שהתערבות  ישירה של ההורה (שיחה בנושא, הערות על אוכל) רק מציפה בעיות חדשות ומחמירה בעיות ישנות. ההורים חוששים שעודף משקל יגרור יחס מפלה מבני גילם, אך אינם שמים לב שעצם התערבותם יוצרת תחושות רעות בהרבה אצל הילד.
 

מהו עודף משקל?

התפיסה שלנו לגבי איך נראה עודף משקל היא מוטעית. הורים מדמיינים קו שאותו אין לעבור, בין אם זה משקל ממוצע עבור גיל מסוים או חישוב BMI (יחס בין משקל לגובה) שמצביע על הילד כבעל עודף משקל. למעשה, הגוף האנושי אינו חד משמעי. אין קווים ברורים המסמנים אנשים עם "משקל תקין" ואנשים עם "משקל עודף". הורים רבים שמגדלים את ילדם במסגרת של אורח חיים בריא, עדיין חושבים שהילד שלהם "מעט שמנמן" ושכנראה שזה אומר שמשהו לא בסדר. למעשה, הגוף של כל אחד מאיתנו בנוי קצת אחרת, ולכל אחד יש "משקל טבעי". אצל ילדים מסוימים המשקל הזה פשוט מעט יותר גבוה. כל עוד ילדכם מנהל אורח חיים בריא, אין סיבה לדאגה. היוצאים מן הכלל הם מקרים חריגים, בהם נרשמת עלייה או ירידה דרסטית ומהירה במשקל הילד. במקרים אלו, כדאי להתייעץ עם רופאים ומטפלים כדי לוודא שאין בעיה חמורה.
 

האינסטינקט ההורי

בוודאי שההורה רוצה תמיד בטוב הילד.
הדאגה למשקל אינה שלילית בפני עצמה, אולם הורים רבים מספרים לאחרים ולעצמם שהדאגה שלהם היא לבריאות הילד בלבד, ושהפן האסתטי, כלומר איך שהילד נראה, אינו חשוב להם כלל. אם כך, למה ילדים מלאים יותר מקבלים לרוב יחס שונה לעומת אחיהם הרזים גם כשהם אוכלים באופן דומה - בין אם אלו הערות בזמן הארוחה או פיקוח על מספר הפעמים שפתחו את המקרר.
האינסטינקט הראשוני הזה להעיר לילד, לשנות אותו, לשמור עליו, יוצר במקרה זה בעיה של ממש. מחקרים מראים שהתערבות מכל סוג שהיא, גם אם מדובר בשיחה נעימה וחיובית על הסכנות שבמשקל גבוה, יכולה להשפיע על היחס של הילד לאוכל לכל החיים. ילדים שהוריהם העירו להם על משקלם או אכילתם, פיתחו הפרעות אכילה והתנהגויות לא בריאות סביב האוכל, ועסקו הרבה יותר בדיאטות אינסופיות.
 

מה בכל אופן לעשות?

ראשית, כפי שכבר נאמר, אין לדבר על משקל או על דיאטות מכל סוג, ובכלל הימנעו מהערות סביב האוכל.  במקום זאת, דברו עם הילד על התפיסה החברתית של המשקל, ועודדו חשיבה ביקורתית – מדוע אנו נמדדים בחברה לפי המראה שלנו? תהיו מודל לחיקוי עבור הילד שלכם - הראו לו איך לאכול ולחיות בריא, איך ליהנות מאכילה בריאה ומפעילות גופנית. החמיאו לילד על ההישגים שלו, לא על המראה שלו, ובעיקר גרמו לו להבין שאתם אוהבים אותו - לא משנה איך הוא נראה ובאיזה משקל.
 



למעלה alt
הדפסה altשלח לחבר
מאת
דוא"ל של החבר
קבלי טיפים והמלצות למייל

עקבי אחרינו