ילד טוב משאיר צלחת ריקה? - mamy
  • מחשבון הריון
  • מחשבון ביוץ
  • מחשבון משקל

מחשבון לחישוב תאריך לידה

מחשבון הריון יסייע לך להיות מעודכנת בהתקדמות ההריון שלך. כל שעליך לעשות – הכניסי תאריך ווסת אחרון למחשבון הריון וגלי נתונים על ההריון שלך.

תאריך וסת אחרון

מחשבון לשיעור תאריך ביוץ

מחשבון ביוץ יסייע לך לאתר את מועד הביוץ המשוער בהנחה שהמחזור החודשי שלך סדיר.

תאריך וסת אחרון

משך המחזור החודשי (?)

מחשבון הוספת משקל בהריון

מחשבון זה יסייע לך להעריך האם העליה במשקלך במהלך ההריון תקינה וכמה עוד עלייך לעלות במשקל עד הלידה.
גובה (מטרים, לדוגמה - 64.1מטר)
משקל בתחילת ההריון (ק"ג)
משקל נוכחי (ק"ג)
שבוע הריון (בין שבועות 24-21)

  • שם לתינוק
  • לוח אירועים mamy
  • mamymail
alt

פירוש נומרולוגי חינם

הקלידו שם פרטי ומיד תקבלו במייל את הניתוח הנומרולוגי של השם שבחרתם.

alt

מפגשי בוקר חינם

כולכן מוזמנות חינם לזמן איכות עם הבייבי בקניונים ברחבי הארץ.

alt

העובר שלך רוצה לדבר איתך

אמא, בואי הרשמי וקבלי ממני העובר שלך מכתב שבועי ובו מידע על ההתפתחות שלי ועוד...


כנסי לעמוד הפייסבוק שלנו לקבלת המלצות ועדכונים

ילד טוב משאיר צלחת ריקה?

הדפסה altשלח לחבר
מאת
דוא"ל של החבר
פורסם ב: 03.12.2013

למרות יוקר המחייה ומחירי המזון המאמירים,  הצנע כבר מאחורינו, וכשהילד משאיר אוכל בצלחת אנחנו נוטים להתערב . ולא תמיד בצדק.



מאת: דניאלה פיריאן, דיאטנית קלינית סטודיו סי סניף רמת גן


ילד טוב משאיר צלחת ריקה?

למרות יוקר המחייה ומחירי המזון המאמירים,  הצנע כבר מאחורינו, וכשהילד משאיר אוכל בצלחת אנחנו נוטים להתערב . הילדות המוקדמת מלווה בהכרות עם המזונות המוצעים בבית ובחוץ, ועם הזמן הילד מפתח העדפות אישיות לפי הקשרים חברתיים ופסיכולוגיים המלווים עם האכילה. סביבת האכלה משפיעה רבות על התפתחות הילד ועל סגנון האכילה. כשההורים מתערבים באכילת הילדים מטרתם היא קידום התנהגויות רצויות, הרצון שהילד יאכל את כמות המזון הדרושה לגדילתו והשאיפה שהילדים יאמצו אכילה בריאה ונכונה. אולם, התערבות ההורים לעתים מובילה לתוצאות שליליות ולא רצויות.

תקופות הילדות המוקדמת והמאוחרת הינן תקופות של פיתוח עצמאות הילד, לעתים מרדנות, והתפתחות הטעם והעדפות האישיות. התערבות הורים באכילה מאפשרת למרדנות להיכנס גם לשולחן האוכל, הילד נכון לבדוק את גבולותיו, מהות האוכל נדחקת והופכת לשולית, והאוכל הופך ככלי לבחינת העצמאות והגבולות כאמור.

 

התערבויות הורים שנמצאו כמזיקות להתפתחות הילדים:

"אין ממתקים וחטיפים בבית הזה!" הגבלת כמות המזון לעתים עלולה לדחוף את הילדים להעדפת מזונות משמינים, מעובדים ולא בריאים, וגם לעודד אכילת יתר של מזונות מסוג זה. אכילה בסתר של מזונות אלה היא לא נדירה. 
"תאכל את הברוקולי!" הפעלת לחץ על הילדים לאכול מזונות "כי הם בריאים להם" נקשרה עם אכילה מועטה של פירות וירקות ובררנות באוכל.
"תסיים הכול מהצלחת, אחרת לא תקום מהשולחן"  הכרחת הילד לסיים מהצלחת, מבלי להתייחס לאותות השובע שלו, עלולה לפגוע במנגנון שמאותת להפסקת הארוחה. הסיכון בשיבוש האותות האלו הוא צריכת מזון בכמות גדולה ממה שהגוף צריך, לאורך זמן. שיבוש האותות מוביל להשמנה ולעודף משקל, ומכאן למחלות המוכרות לעולם המערבי, כמו סוכרת, מחלות לב וסרטנים שונים.
"אם תאכל את האפונה, תקבל קינוח" במשפט כזה הילד מקשר בין האוכל לפרסים ולתגמול, ונפתח פתח למניפולציות ולמאבקי כוחות כשהאוכל הוא במרכז.
אוכל הוא לא שוחד!
הפעלת לחץ סביב האוכל והארוחות, היא אפשרות למניפולציות סביב האוכל, עליה בבררנות באוכל, ושיבוש האותות הפנימיים לרעב ושובע של גוף הילד.
חשוב לזכור שגם בעת תקופות מרדנות, ילדים רוצים את תשומת לב הוריהם. שימוש במשפטים חיוביים (דוגמת "כל הכבוד אכלת את הירקות") הגבירו את צריכת המזון של הילד, כיוון שכך הילד ראה שהוא מקבל את תשומת לב שהוא רוצה. ואילו שימוש בכעס, לחץ ואמירות שליליות הובילו לבררנות אצל הילדים. גם דרך הבררנות הילד קיבל את תשומת הלב, אפילו אם היא שלילית. 
 
 
 
השליטה סביב האוכל הינה מעגלית: כאשר הילד מסרב לאכול מזון מסוג מסוים, ההורה מתעקש ומכריח אותו לאכול, והמצב רק מחמיר. 
 
אז מה עושים? איך נותנים לילד עצמאות ובכל זאת את כל התזונה הדרושה לו??
 
  • הגישו לשולחן ארוחות מסודרות ומאוזנות, המכילות דגנים מלאים (פסטה, אורז, ולחם מקמח מלא), חלבון ממקורות שונים (ביצים, מוצרי חלב, בשר, דגים וקטניות), ומבחר ירקות).
  • נסו לא להתערב בבחירת המזון של הילד, ובכמויות שהוא בוחר.
  • החזיקו בבית ממתקים וחטיפים אך לא בכמויות גדולות. ערבו את הילדים במתן הממתקים והקצו להם ממתק אחד שהם בוחרים ביום.
  • אל  תכריחו  את הילד לגמור מהצלחת, ואל תציבו תנאים והבטחה לקינוח
  • אם הילד מנסה להתחיל מאבק סביב האוכל, אל תגיבו ואל תסחפו למלחמה הזו.
  • ההמלצה שלי היא שההורים צריכים לספק לילדים את האוכל, להגיש לשולחן האוכל מגוון מזונות בריאים וטעימים, והילדים יוכלו לבחור כמה ומה לאכול מתוך המבחר, הילד יהיה פנוי להקשיב לאותות השובע ששולח הגוף, ולצרכים של הגוף, מבלי לערב את תחושת המרדנות והמניפולציות.
 



למעלה alt
הדפסה altשלח לחבר
מאת
דוא"ל של החבר
קבלי טיפים והמלצות למייל

עקבי אחרינו