הודו בסוליקה - מתכון מצולם - mamy
  • מחשבון הריון
  • מחשבון ביוץ
  • מחשבון משקל

מחשבון לחישוב תאריך לידה

מחשבון הריון יסייע לך להיות מעודכנת בהתקדמות ההריון שלך. כל שעליך לעשות – הכניסי תאריך ווסת אחרון למחשבון הריון וגלי נתונים על ההריון שלך.

תאריך וסת אחרון

מחשבון לשיעור תאריך ביוץ

מחשבון ביוץ יסייע לך לאתר את מועד הביוץ המשוער בהנחה שהמחזור החודשי שלך סדיר.

תאריך וסת אחרון

משך המחזור החודשי (?)

מחשבון הוספת משקל בהריון

מחשבון זה יסייע לך להעריך האם העליה במשקלך במהלך ההריון תקינה וכמה עוד עלייך לעלות במשקל עד הלידה.
גובה (מטרים, לדוגמה - 64.1מטר)
משקל בתחילת ההריון (ק"ג)
משקל נוכחי (ק"ג)
שבוע הריון (בין שבועות 24-21)

  • שם לתינוק
  • לוח אירועים mamy
  • mamymail
alt

פירוש נומרולוגי חינם

הקלידו שם פרטי ומיד תקבלו במייל את הניתוח הנומרולוגי של השם שבחרתם.

alt

מפגשי בוקר חינם

כולכן מוזמנות חינם לזמן איכות עם הבייבי בקניונים ברחבי הארץ.

alt

העובר שלך רוצה לדבר איתך

אמא, בואי הרשמי וקבלי ממני העובר שלך מכתב שבועי ובו מידע על ההתפתחות שלי ועוד...


כנסי לעמוד הפייסבוק שלנו לקבלת המלצות ועדכונים

הודו בסוליקה - מתכון מצולם

הדפסה altשלח לחבר
מאת
דוא"ל של החבר
פורסם ב: 25.10.2018
המועצה לענף הלול וארגון מגדלי העופות יוצאים בשיתוף פעולה עם השף אבי ביטון במסגרתו יוצעו מגוון מנות הודו במעדניית 'סוליקה' ביניהן:
שווארמה הודו ביתית, מרק כדורי הודו אסייתי, אושפלאו ועוד


הודו בסוליקה - מתכון מצולם
כשהילדים היו תינוקות ורק החלו להיחשף למזונות מוצקים התחלתי לשלב להם הודו. כי הוא עשיר בברזל והערכים התזונתיים שלו גבוהים יותר.מאז שגדלו זנחתי את ההודו לטובת העוף, אבל לאחרונה נזכרתי שההודו עשיר יותר בברזל ובריא יותר מעוף ובעיקר בהמלצת דיאטניות ונטורופטיות התחלתי להכניס אותו למטבח שלי. 
בשבוע שעבר ביקרתי במעדניית סוליקה של השף אבי ביטון וטעמתי תבשילים שהכין מהודו - מטעמים ממש. אבי ביטון והמועצה לענף הלול וארגון מגדלי העופות יוצאים בשיתוף פעולה במסגרתו יוצעו מגוון מנות הודו מיוחדות למכירה במעדניית 'סוליקה' שבבעלותו במהלך חודש נובמבר. בין המנות  שיוצעו במקום: שווארמה הודו ביתית, אורז בדואי עם נתחי בשר הודו , אושפלאו, חזה הודו מצופה ועוד.
טעמתי הכל...ממש ללקק את האצבעות.
 
אבי ביטון: "מנות ההודו כובשות את המטבח הביתי, בתור אבא לשני ילדים בשר ההודו הוא חלק בלתי נפרד ממנות הבשר שאני מבשל לילדי. ניתן להכין עם בשר ההודו על כל חלקיו מגוון מתכונים מגוונים וטעימים כמו סלט אסייתי קר עם נתחי הודו, גלילות חזה הודו ממולא, שווארמה הודו ביתית, כבדי הודו  בתיבול מיוחד של קונפי שום ועוד". 
 
מולי לויט, מנכ"ל מועצת הלול: "אנו מברכים על שיתוף הפעולה עם השף אבי ביטון , המועצה לענף הלול  ממשיכה לקדם  ולהוביל את צריכת בשר הודו הביתית, אנו ממשיכים לשים לנו למטרה להגביר את הצריכה הביתית תוך שאנו נותנים מענה  למגוון נושאים: הקולינרי, הבריאותי והכלכלי, שכן מחירו של ההודו נמוך ממחיר הבשרים האדומים ונוח לכל משק בית. כך שאם מוסיפים לזה את מגוון השימושים והטעמים הקולינריים שמאפשר השימוש בבשר ההודו ואת הערכים  הבריאותיים  - אנחנו יוצרים משוואה מנצחת עבור משק הבית הישראלי."
 

הערכים התזונתיים של ההודו

בשר הודו הוא בשר רזה יותר. אחוזי השומן בתרנגול הודו עומדים בממוצע על בין 3-5 אחוזים, ובבקר  5-30 אחוזים, תלוי כמובן בנתח.  בנוסף בדומה לסוגי בשר אחרים הודו מכיל חלבון בעל ערך ביולוגי גבוה מאוד. כלומר הוא מכיל את כל חומצות האמינו להן גוף האדם זקוק לבניה ולתחזוקה. בשר הודו מספק גם צריכה גבוה של ויטמינים ומינרלים. 100 ג' בשר הודו מכילים:
כמחצית התצרוכת היומית המומלצת של וויטמין B12  (כ-0.3-1.6 מיקרוגרם כאשר ההמלצות לצריכה יומית למבוגרים 2.4-2.6 מיקרוגרם) הנחוץ ליצירת הדם, לתפקוד תקין של מערכת העצבים, לבנייה תקינה של העצם ומניע אוסטאופורוזיס. 
 
  • ברזל - כ-1.4 מיליגרם כאשר ההמלצות לצריכה יומית  של מבוגרים היא 8 מ"ג ביום  (יש לשים לב כי ההמלצה לאישה בגילאי הפוריות עומדת על  18 מ"ג ביום). בנוסף, מחקרים מראים כי ברזל  מן החי נספג טוב יותר מברזל מן הצומח.
  • מרכיב נוסף חשוב מאוד שיש בהודו בכמות גדולה הוא הסלניום.
    29-38 מיקרוגרם ב-100 גר", לעומת  20-24 מיקרוגרם בעוף ו-30-35 מיקרוגרם בבקר, כאשר הצריכה המומלצת למבוגר הנה 55 מיקרוגרם ביום. לסלניום תפקיד חשוב לגוף האדם, הוא נחוץ בהגנה על DNA, משמש כאנטי- אוקסידנט,  מסיוע במניע מחלות סרטן, במניעת מחלות לב וכלי דם, בשמירה על פעילות תקינה של בלוטת התריס והמוח. 
*חשוב לציין שהערכים התזונתיים של מזונות, מהחי ומהצומח, אינם אבסולוטיים אלא תלויים בגורמים רבים, כולל גיאוגרפיים. הנתונים נלקחו מטבלאות מזון אמריקאיות, שהן מפורטות ומבוססות.
 
 
 

מרכיבים:

  • גוש של חזה הודו
  • רבע כוס שמן
  • רבע כוס סוי
  • רבע כוס מיץ לימון
  • 2 כפות סילאן
  • 2 קובייות שום
  • מלח פלפל
 
 

פסטרמה הודו ביתית עם קינואה ועדשים אורגנית

אופן ההכנה:

יש להשרות את החזה הודו במשרה שנוצר למשך לילה שלם.
ההודו סופג את הטעמים.
 
מניחים את ההודו בתבנית פיירקס או אחרת
מורחים על חלקו העליון חרדל ד'יז'ון - אני השתמשתי בחרדל דיז'ון גרגרים אבל אפשר כל חרדל אחר שאתם אוהבים.
ניתן לפזר מעל סוכר חום שיהיה מתוק יותר (אני לא מפזרת)
 
מכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות למשך 45 דקות.
 
 
ניתן לאכול פרוסות עבות לארוחת צהריים חמה עם תוספת של ירק ופחממה
או לחכות שיתקרר ולפרוס לפרוסות דקות דקות להכנת כריכים
 

מתכון נוסף שאני מאוד אוהבת של הגר שפר מתוך האפליקציה clean eating

מרכיבים:

  • 500 גרם חזה הודות (ניתן גם להכים עם חזה עוף)
  • 4 כפות שמן זית
  • 3 כפות חרדל
  • 3 כפות דבש
  • 1כף כורכום
  • 6 כפות מים
  • 1/2 כפית מלח גרוס
  • 1/2 כפית פלפל גרוס

 

אופן ההכנה:

  • מערבבים את כל החומרים בקערה
  • מורחים את המשחה על כל הנתח ומשרים ללילה במקרר
  • מחממים תנור ל 220 מעלות
  • צולים 10 דקות על 220 מעלות
  • מורידים את החום ל 180 מעלות וצולים 20 דקות נוספות

 

 
 
מוזמנים להתרשם בסרטון:
 
 




למעלה alt
הדפסה altשלח לחבר
מאת
דוא"ל של החבר
קבלי טיפים והמלצות למייל

עקבי אחרינו