יום האוטיזם הבינלאומי בסימן צבע כחול עז - mamy
  • מחשבון הריון
  • מחשבון ביוץ
  • מחשבון משקל

מחשבון לחישוב תאריך לידה

מחשבון הריון יסייע לך להיות מעודכנת בהתקדמות ההריון שלך. כל שעליך לעשות – הכניסי תאריך ווסת אחרון למחשבון הריון וגלי נתונים על ההריון שלך.

תאריך וסת אחרון

מחשבון לשיעור תאריך ביוץ

מחשבון ביוץ יסייע לך לאתר את מועד הביוץ המשוער בהנחה שהמחזור החודשי שלך סדיר.

תאריך וסת אחרון

משך המחזור החודשי (?)

מחשבון הוספת משקל בהריון

מחשבון זה יסייע לך להעריך האם העליה במשקלך במהלך ההריון תקינה וכמה עוד עלייך לעלות במשקל עד הלידה.
גובה (מטרים, לדוגמה - 64.1מטר)
משקל בתחילת ההריון (ק"ג)
משקל נוכחי (ק"ג)
שבוע הריון (בין שבועות 24-21)

  • שם לתינוק
  • לוח אירועים mamy
  • mamymail
alt

פירוש נומרולוגי חינם

הקלידו שם פרטי ומיד תקבלו במייל את הניתוח הנומרולוגי של השם שבחרתם.

alt

מפגשי בוקר חינם

כולכן מוזמנות חינם לזמן איכות עם הבייבי בקניונים ברחבי הארץ.

alt

העובר שלך רוצה לדבר איתך

אמא, בואי הרשמי וקבלי ממני העובר שלך מכתב שבועי ובו מידע על ההתפתחות שלי ועוד...


כנסי לעמוד הפייסבוק שלנו לקבלת המלצות ועדכונים

יום האוטיזם הבינלאומי בסימן צבע כחול עז

הדפסה altשלח לחבר
מאת
דוא"ל של החבר
פורסם ב: 09.04.2016
בשבת (2.4.2016) צוין יום האוטיזם הבינלאומי בו הואר בנין דילר באוניברסיטת בן-גוריון בצבע כחול עז.
 
יצוין, כי באוניברסיטת בן-גוריון פועלת קבוצה חשובה של חוקרים בתחום האוטיזם, על היבטיו השונים, בהובלתו של דר' אילן דינשטיין.
 
דר' אילן דינשטיין הצטרף למחלקה לפסיכולוגיה באוניברסיטת בן-גוריון בנגב לפני למעלה משלוש שנים והקים את המעבדה להדמיה חישובית שעוסקת בחקר מבנה ופעילות המוח האנושי. עיקר עבודתו מתמקדת בהבנת התפתחות מוחם של ילדים המאובחנים עם אוטיזם. לשם כך הוא מוביל את הקמת מרכז מחקר האוטיזם הראשון בישראל.
 
מדובר במיזם המשלב חוקרים מתחומים שונים כולל אפידמיולוגיה (ד"ר עידן מנשה), ביולוגיה מולקולרית (דר. חווה גולן), מדעי המחשב (ד"ר איתן בכמט), גנטיקה (ד"ר עלעל ערן), ופסיכולוגיה התפתחותית (דר. פלורינה אוזטובסקי). החוקרים עובדים יחד עם רופאים בכירים ביחידה לגיל הרך (ד"ר גל מאירי) ובמרכז להתפתחות הילד (דר. חגית פלוסר ודר. אנליה מיכאלובסקי) בשביל להבין לעומק את הסיבות הביולוגיות הגורמות לאוטיזם.
כחלק מהמיזם המשותף הרופאים והחוקרים כבר החלו לאסוף מידע רחב היקף על ילדים המאובחנים עם אוטיזם ובני משפחותיהם. המידע כולל בדיקות התנהגותיות, בדיקות גנטיות, בדיקות דם, מעקב אחר תנועות עיניים, סריקות בתהודה מגנטית (MRI), ובדיקות אנספלוגרם (EEG) המודדות פעילות חשמלית מוחית בזמן שינה. מטרת המחקר היא למצוא מדדים ביולוגיים שיאפשרו לרופאים לזהות אוטיזם בגילאים מוקדמים ולהפריד בין ילדים עם סוגי אוטיזם שונים הזקוקים לטיפולים שונים. בנוסף המחקר יעקוב אחר התפתחות הילדים לאורך שנים בכדי לזהות מי הם הילדים שמתפתחים טוב יותר ומה הם הגורמים שמובילים להצלחה טיפולית גבוהה יותר.
 
בשנה האחרונה גייסו החוקרים מעל 150 משפחות למחקר והצפי הוא שמספר המגוייסים יעלה בשנים הקרובות עם העליה במודעות לתסמונת בקרב אוכלוסיות שונות בנגב.
בשלב ראשון המידע הנאסף כבר משמש את החוקרים בשביל לזהות גורמי סיכון לאוטיזם הכוללים את גיל ההורים, השימוש בטיפולי פוריות, לידה במשקל נמוך וכדו.
תוצאות ראשונות מהמידע שנאסף במרכז עומדות להתפרסם בחודשים הקרובים ויאשפרו איפיון טוב יותר של הילדים המאובחנים עם אוטיזם בארץ ובנגב בפרט.
המשך עבודת המחקר במעבדה של ד"ר דינשטיין תתמקד בכיווני מחקר קיימים שהראו כי לנבדקים עם אוטיזם, כולל ילדים בני שנה וחצי עד ארבע, יש פעילות מוחית פחות יציבה ופחות מסונכרנת מאשר לנבדקים עם התפתחות רגילה. השימוש במאגר המידע המתפתח באוניברסיטה ובבית החולים יאפשר לזהות מי הם הילדים המפתחים מוחות יותר "רועשים" ומה ההשלכות הספציפיות של רעש וסנכרון מוחיים עבור התפתחות האוטיזם בשנים הראשות לחיים.



למעלה alt
הדפסה altשלח לחבר
מאת
דוא"ל של החבר
קבלי טיפים והמלצות למייל

עקבי אחרינו